Dagens PS > Ekonomi

Saturday, 21 September, 04:38

Dagens PS - 10 sep 19 kl. 10:31

Brittisk byggherre rusar tvåsiffrigt



Brittiska husbyggaren Galliford Try rusar i tisdagshandeln sedan branschkollegan Bovis återupptagit samtalen om en fusion. Aktien är upp 14,7 procent i skrivande stund. Det rapporterar Bloomberg News. Bolagen förde senast diskussioner i maj, och dessförinnan för två år sedan. Bägge gångerna uteblev emellertid några konkreta resultat.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Galliford Try, Bovis, Bloomberg News, Gallifords, Brittisk, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Brittisk, byggherre, rusar, tvåsiffrigt
Dagens PS - 02 sep 19 kl. 11:03

Aktie rusar tvåsiffrigt: ”Konservativ värdering”

MTG rusar med som mest 23 procent i den inledande handeln efter morgonens nyhet om en investering i portföljbolaget ESL från Tencent-backade Huya. I en kommentar konstaterar Erik Penser Bank att MTG värderas till ett enterprise value om cirka fem miljarder kronor, vilket är något högre än vad ESL värderas till i det nya samriskbolaget med Huya. ”På dessa nivåer värderas Gaming-benet av MTG till mindre än 1x intäkterna.

Dagens PS - 27 dec 17 kl. 09:40

Raketfart – aktie rusar tvåsiffrigt på jätteaffär

Stockholmsbörsen har öppnat i positiv dager efter juluppehållet. Sitter du på dagens stora vinnare? Europabörserna är också upp, men något måttligare.

Dagens PS - 02 jul 18 kl. 10:16

BÖRSEN: Aktie rusar tvåsiffrigt i debuten

Stockholmsbörsen noteras på förmiddagen kraftigt ner, i likhet med europeiska börser. Samtidigt indikerar USA-terminerna även på en öppning i rött. Klockan 10.

VA - 01 okt 18 kl. 15:33

Tesla rusar tvåsiffrigt – efter Musks brev till personalen

Teslas grundare Elon Musk har precis fått en knäpp på näsan av amerikanska finansinspektionen för sina Twitter-kommenterar. Nu rusar Tesla-aktien efter att han i ett brev till de anställda sagt att elbilsbolaget är "väldigt nära att nå lönsamhet." .

VA - 12 dec 18 kl. 09:15

Leif GW:s plåsterbolag rusar tvåsiffrigt på nytt avtal

Medicinteknikbolaget S2 Medical tecknar avtal - kursen rusar. .

DI - 08 aug 19 kl. 21:25

Mediebolag rusar tvåsiffrigt på stark rapport

Roku, som tillverkar mediaspelare, rusar 20 procent på New York-börsen på torsdagen efter att bolagets kvartalsrapport slagit förväntningarna..

DI - 06 dec 17 kl. 09:51

Tobin rusar på Klövern-investering

Bostadsutvecklaren Tobin Properties rusar tvåsiffrigt efter beskedet att fastighetsbolaget Klövern blir ny storägare i bolaget. Klövern backa i linje med resten av börsen..

DI - 07 maj 19 kl. 11:51

Stockholmsbörsen faller tillbaka – järnvägsbolaget rusar på rapport

Stockholmsbörsen rörde sig stadigt nedåt under tisdagsförmiddagen och handlades vid lunchtid klart under nollan. Bland rapportbolagen rasar spelbolaget Betsson medan järnvägsunderhållsbolaget Railcare rusar tvåsiffrigt. .

DI - 27 maj 19 kl. 09:48

Plattan i mattan: Biljättar rusar efter fusionsförslag

De bägge biltillverkarna Fiat Chrysler och Renault rusar två siffrigt i måndagens inledande handel i spåren av att den italiensk-amerikanska biltillverkaren föreslår en fusion mellan bolagen. .

VA - 02 jul 19 kl. 14:38

"Därför rusar teknikbolaget 25% på börsen idag"

Gapwave rusar tvåsiffrigt efter att företaget har ingått ett licensavtal med Veoneer.  .

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 16 timmar sedan

Se upp! Buybacks funkar inte längre

Företag som annonserar så kallade buybacks får oftast en extra skjuts uppåt av investerare i samband med offentliggörandet. Då kan det vara läge att sälja. Med buybacks menar tillbakaköp av aktier.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Uppsägningarna ökar stort – industrin utsatt

Antalet uppsagda som sökt stöd hos Trygghetsfonden TSL under sommaren ökade med 17 procent jämfört med ifjol.  ”Vi ser ett klart högre inflöde nu”, säger TSL:s vd Caroline Söder, till Svenska Dagbladet. Totalt har 750 personer sökt stöd under det första halvåret 2019.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Här bor du kungligt – om du har råd

Startpriset för den pampiga gården är 40 miljoner kronor. Det här får du. Björkviks gård på Värmdölandet ligger bara cirka fyra mil från Stockholm.

Dagens PS - 18 timmar sedan

Danske bank utser ny Sverigechef

Danske Bank har rekryterat Johanna Norberg till ny vd för Danske Banks verksamhet i Sverige. Hon efterträder Berit Behring som nyligen utsågs till Head of Wealth Management i Danske Bank och som ny medlem i koncernledningen. Johanna Norberg tillträder sin nya tjänst omgående, enligt ett pressmeddelande.

Dagens PS - 18 timmar sedan

Jyske Bank-kunder får minusränta i december

Från 1 december i år kommer kunder med mer än 750.000 danska kronor på sitt konto i Jyske Bank att åka på en negativ ränta om -0,75 procent. Det skriver banken på sin hemsida.

Dagens PS - 18 timmar sedan

Vaping-sjukan i USA: Sju dödsfall rapporterade

Antalet personer som har insjuknat genom vaping eller rökning av e-cigaretter har ökat dramatiskt i USA, rapporterar CNBC. Enligt landets hälsomyndighet, CDC, har siffran ökat till 530 personer jämfört med 380 från i förra veckan. Samtidigt har sju dödsfall rapporterats in.

Dagens PS - 18 timmar sedan

Medarbetare begår självmord på Facebooks campus

I dagens techbrief kan du läsa om nya iOS 13, renoveringen av Apples ikoniska butik i New York och ett tragiskt dödsfall på Facebooks campus i Kalifornien. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. I dag släpps nya iOS 13 – här är alla nyheter The Verge har hårdtestat den nya versionen av det populära operativsystemet.

Dagens PS - 20 timmar sedan

Resebjässen gör sista desperat försök

Resejätten Thomas Cook håller sista-minuten-samtal om att sälja av vissa tillgångar för att slippa gå under, rapporterar Sky News med hänvisning till källor. Diskussionerna avser en försäljning av bolagets flyg- och tourverksamhet i Norden som ett desperat sätt att få in pengar. Förhandlingarna förs med private equity-bolaget Triton Partners.

Dagens PS - 20 timmar sedan

New York-börsen stängde kring nollan

Indexen på New York-börsen stängde kring nollan på torsdagen, i närheten av tidigare toppnoteringar, efter negativa signaler om handelskriget mellan USA och Kina raderat ut tidiga uppgångar. Trump-rådgivaren Michael Pillsbury varnade för att USA är redo att eskalera handelskriget om inte en uppgörelse nås snart, samtidigt som det från kinesiskt håll kom uppgifter om att Kina inte är i någon brådska om att sluta ett avtal. På den breda marknaden steg S&P 500-index med 0,00 procent till 3 006,8.

Dagens PS - 19 timmar sedan

Kommer charterresorna dö ut?

DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. Resejätten Thomas Cook, som äger svenska Ving, håller sista-minuten-samtal om att sälja av vissa tillgångar för att slippa gå under.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder




Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.