Blekinge Läns tidning > Nyheter

Thursday, 19 September, 18:44

Blekinge Läns tidning - 10 sep 19 kl. 10:29

Kalkyl: Kostnad att anpassa demensboende lägre än väntatI ett initialt skede beräknade Olofströmshus att omkostnaden att anpassa det tidigare demensboendet Klinten till att bli hemtjänstens nya kontor skulle bli 11,8 miljoner kronor. Nu spår man en lägre kalkyl än så..
Läs mer på Blekinge Läns tidning
Läs mer om:
Olofströmshus, Klinten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kalkyl, Kostnadatt , anpassa, demensboende, lägre, än, väntat
SmålandsPosten - 17 okt 14 kl. 06:09

Demensboende blir de rödgrönas första satsning

Nu ska Älmhults nya styre börja forma sin politik. Först på agendan blir att återinföra rena demensavdelningar på kommunens äldreboenden.
– Vi hoppas det kan vara på plats i sommar, säger Ingemar Almkvist (S).

UNT - 20 okt 15 kl. 06:05

Efter skandalen: Kostnad ses över

En ny kalkyl tas nu fram för jättebygget vid Akademiska sjukhuset efter avslöjandet om sprängda kostnadsramar med 600 miljoner..

Supermiljöbloggen - 29 maj 14 kl. 15:37

Vilken kalkyl är bäst för klimatet?

Nuvarande utsläppsmått missar viktiga effekter av handeln mellan länder. Professor Astrid Kander har en lösning. Nu har hon fått tre miljoner kronor för att rita om den globala utsläppskartan och undersöka vilken betydelse den nya modellen kan få för FN:s internationella klimatförhandlingar.

YLE - 07 okt 14 kl. 10:07

Nytt demensboende prioritet i Vörå

Vörå kommuns ekonomi är stabil just nu men molnen hopar sig i horisonten. Nedskärningarna i statsandelarna kommer nämligen att ge kommunen klart mindre pengar nästa år. Hur de nedskärningarna skall kompenseras är ännu oklart konstaterar styrelseordförande Rainer Bystedt.

Barometern - 26 apr 18 kl. 11:15

Han vill bygga nytt demensboende vid Kvarnbacken

Nybro kommun har fått in ett medborgarförslag om att bygga ytterligare ett demensboende bredvid Kvarnbacken - som nu byggs om till demensboende med 48 platser..

Skånskan - 10 dec 18 kl. 16:04

Politiker vill stänga demensboende

Kävlinge I morgon onsdag fattar politikerna i socialnämnden beslut om att lägga ner demensavdelningen på Kullagårdens seniorboende.
Förödande anser de boendes anhöriga om beskedet, som de menar slår hårt mot de gamla.– Vi är ett antal anhöriga som är förtvivlade.

Nyteknik - 19 jan 11 kl. 11:41

Orimlig kalkyl

DEBATT. Det finns ingen enkel matematik på det här området, skriver Tomas Kåberger, generaldirektör Energimyndigheten. Men att hävda att vindkraften skulle kosta 300 miljarder i subventioner är en orimlig kalkyl..

Dalarnas tidningar - 11 apr 11 kl. 21:12

Skolans kalkyl spricker med 50 miljoner

[FALUN] Det fattas 50 miljoner kronor i skolkontorets kalkyl kommande tre år. Och då är inte nya förskoleavdelningar inräknade som behövs om löftet om maxtak ska infrias..

DrivaEget - 19 apr 11 kl. 22:45

Dubbla din utdelning – med hjälp av vår kalkyl

Nästa år kan många med aktiebolag fördubbla den lågbeskattade utdelningen. Men då gäller det att före årsskiftet se till så att den egna lönen är tillräckligt stor. Vår unika kalkyl visar vad du måste ta ut med de nya förbättrade 3:12-reglerna.

DrivaEget - 26 apr 14 kl. 09:14

Dubbla din utdelning – med hjälp av vår kalkyl

 Skatt  Nästa år kan många med aktiebolag fördubbla den lågbeskattade utdelningen. Men då gäller det att före årsskiftet se till så att den egna lönen är tillräckligt stor. Vår unika kalkyl visar vad du måste ta ut med de nya förbättrade 3:12-reglerna.

Fler nyheter från Blekinge Läns tidning

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Särskjutning avgjorde förbundsmästerskap

Guld- och silvermedaljörena vid SM i korthåll och 6.5 mm Johan Yngveson, Gammalstorp, och Jamie Hallenstjerna, Olofström, visade klassen även i förbundsmästerskapet för korthåll..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Översikt: Så avgörs fotbollsserierna

De lokala fotbollsserierna går mot sitt slut. Och det är streckstrider mest överallt. Här får ni en översikt av läget, från superettan ned till damer division 4..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Ekström vill se en skumpa-repris

Blir det serieseger och skumpa-repris för Hjalmar Ekström och Ronneby BK i år? Senast laget spelade i Blekingefyran, 2017, slutade det precis så. – Vi är bättre rustade för trean än någonsin tidigare, säger RBK-kaptenen..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Airbnb vill börsnoteras 2020

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Chuck Yeager stämmer flygtillverkaren Airbus

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

"Det var tufft, men jag lärde mig mycket"

För några år sedan hade hans val setts som en svaghet. När talangen Jonathan Dahlén, 21 år, nu valt att flytta hem från Nordamerika för att hitta glädjen får han ett helt annat stöd..

Blekinge Läns tidning - 45 minuter sedan

Sverige får extraplats efter rysk avstängning

Blekinge Läns tidning - 45 minuter sedan

Annie Karlsson är en naturkraft på riktigt

Under sitt unga liv har Annie Karlsson, 26, misströstat många gånger. Men en dag kände hon att det var nog. Det gick inte att vara tyst längre.

Blekinge Läns tidning - 2 timmar sedan

Utredning: Oklart vad som hände innan patient dog

Inspektionen för vård och omsorg har granskat en anmälan från anhöriga till en patient med lungsjukdomen kol som avled på Blekingesjukhuset. .

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Frida Karlsson ställer upp i Lidingöloppet

Hon är en av Sveriges mest lovande framtidsnamn i längdskidor – men har också varit en lovande löpartalang. Nu väljer Frida Karlsson att ladda upp inför den kommande världscupsäsongen genom att ställa upp i Lidingöloppet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.