Nyteknik > Teknik

Tuesday, 17 September, 10:19

Nyteknik - 10 sep 19 kl. 10:25

En av Norges största fiskebåtar får batteridriftDet norska rederiets kommande fiskebåt blir inte bara en av landets största. Den ska också kunna drivas framåt med hjälp av batterier – åtminstone i korta perioder..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Norges

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: En av Norgesstörsta , fiskebåtarfår , batteridrift
Kristianstadsbladet - 23 okt 13 kl. 15:39

Inget EU-stöd till fiskebåtar


Det blir inget stöd för nybyggnation av fiskebåtar i EU sedan EU-parlamentet på onsdagen gått emot sitt fiskeriutskott i en omröstning om de kommande årens fiskebudget.Beslutet välkomnas av bland andra EU:s fiskekommissionär Maria Damanaki, miljörörelsen Greenpeace och fiskeengagerade svenska EU-parlamentariker som Christofer Fjellner (M) och Isabella Lövin (MP).Viss besvikelse råder över att parlamentet i stället godkände att stöd ges till nya motorer för fiskebåtar"Det är bara en halv seger i dag.

BT - 23 okt 13 kl. 15:48

Inget EU-stöd till fiskebåtar

Det blir inget stöd för nybyggnation av fiskebåtar i EU sedan EU-parlamentet på onsdagen gått emot sitt fiskeriutskott i en omröstning om de kommande årens fiskebudget. Beslutet välkomnas av bland andra EU:s fiskekommissionär Maria Damanaki, miljörörelsen Greenpeace och fiskeengagerade svenska EU-parlamentariker som Christofer Fjellner (M) och Isabella Lövin (MP).Viss besvikelse råder över att parlamentet i stället godkände att stöd ges till nya motorer för fiskebåtar.

TA - 23 okt 13 kl. 17:30

Inget EU-stöd till fiskebåtar

Det blir inget stöd för nybyggnation av fiskebåtar i EU sedan EU-parlamentet på onsdagen gått emot sitt fiskeriutskott i en omröstning om de kommande årens fiskebudget.
Beslutet välkomnas av bland andra EU:s fiskekommissionär Maria Damanaki, miljörörelsen Greenpeace och fiskeengagerade svenska EU-parlamentariker som Christofer Fjellner (M) och Isabella Lövin (MP). Viss besvikelse råder över att parlamentet i stället godkände att stöd ges till nya motorer för fiskebåtar.

Helsingborgs Dagblad - 20 dec 17 kl. 10:49

Sydkorea sköt mot kinesiska fiskebåtar

Sydkoreas kustbevakning sköt 249 varningsskott över en grupp på 44 kinesiska fiskebåtar som svärmade runt ett av deras patrullskepp, uppger kustbevakningen. Sydkorea jagar regelbundet bort kinesiska båtar som misstänks för olagligt fiske i sydkoreansk.

YLE - 27 jun 12 kl. 15:48

Biodiesel introduceras som bränslealternativ för fiskebåtar

Nu introduceras biodiesel som ett miljövänligare bränslealternativ för fiskebåtar. Yrkeshögskolan Novia och Österbottens fiskarförbund ska gemensamt testa möjligheterna att använda biodiesel inom fiskenäringen.
Biodieseln tillverkas av slaktavfall från pälsdjur.

YLE - 07 jul 12 kl. 21:37

Biobränsle testas i fiskebåtar

Ett försök med biodiesel som bränsle i fiskebåtar pågår i Österbotten som ett samprojekt mellan Yrkeshögskolan Novia och Österbottens fiskarförbund. Nu undersöks det hur biodieseln fungerar i båtmotorer i allmänhet och hur den kunde fungera i fiskerinäringen. Bränslet är tillverkat av slaktrester av pälsdjur, det sägs vara miljövänligt och det är billigare än vanligt bränsle.

SR - 29 maj 13 kl. 06:00

Fiskebåtar med hjälpsegel sparar bränsle

Fiskebåtar skulle kunna minska sin bränslekonsumtion med upp till fyrtio procent om de utrustades med extra segel. Det visar preliminära resultat från ett franskt forskningsteam som utvecklat tekniken. Det är en del i ett EU-projekt som syftar till att få ner utsläppen av koldioxid och luftföroreningar från Europas sjöfart.

NSD - 23 okt 13 kl. 15:39

Inget EU-stöd till fiskebåtar

Det blir inget stöd för nybyggnation av fiskebåtar i EU sedan EU-parlamentet på onsdagen gått emot sitt fiskeriutskott i en omröstning om de kommande årens fiskebudget..

UNT - 23 okt 13 kl. 15:45

Inget EU-stöd till fiskebåtar

Det blir inget stöd för nybyggnation av fiskebåtar i EU sedan EU-parlamentet i dag gått emot sitt fiskeriutskott om fiskebudgeten. Men stöd för nya motorer gick ändå igen. "En halv seger", säger Isabella Lövin (MP).

NT - 23 okt 13 kl. 15:45

Inget EU-stöd till fiskebåtar

Det blir inget stöd för nybyggnation av fiskebåtar i EU sedan EU-parlamentet på onsdagen gått emot sitt fiskeriutskott i en omröstning om de kommande årens fiskebudget..

SVT - 23 okt 13 kl. 15:50

Inget EU-stöd till fiskebåtar

Det blir inget stöd för nybyggnation av fiskebåtar i EU sedan EU-parlamentet på onsdagen gått emot sitt fiskeriutskott i en omröstning om de kommande årens fiskebudget..

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 15 minuter sedan

Mystiska gelébollar i havet tillhör tioarmad bläckfisk

Meterstora gelébollar har under trettio års tid flutit i havet utan att någon vetat varifrån de kommer. Nu har norska marinbiologer lyckats lista ut svaret..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Nu blir det skatt på avfallsförbränning: ”Beredda att ta konflikten”

Trots kritik införs en skatt på avfallsförbränning nästa år. Samtidigt föreslås en skatt på plastkassar..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Forskare: Trä och spindelnät bildar nytt starkt material

En kombination av cellulosa från träfibrer och protein från spindeltråd kan bilda ett material som är både starkt och töjbart. Det nya materialet har utvecklats av en grupp finländska forskare som alternativ till olika plastmaterial..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Enorm dataläcka drabbar Ecuadors befolkning

Nästintill hela Ecuadors befolkning omfattas av en gigantisk dataläcka, avslöjar tekniksajten ZDNet..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Norska kommuner nobbar vindkraft

Norska kommuner säger nej till landbaserad vindkraft. I en undersökning som tidningen Klassekampen gjort svarar 78 av 101 tillfrågade kommuner nej på frågan om de vill se en utbyggnad av vindkraften på sin mark..

Nyteknik - 17 timmar sedan

Hundra bolag står för en majoritet världens utsläpp

De är inte så många, men har enorm makt över vår framtid. En ny genomgång visar att 100 kol-, olje- och gasbolag står för omkring 70 procent av världens utsläpp av växthusgaser..

Nyteknik - 19 timmar sedan

Universum kan vara yngre än vad vi trott – eller äldre

Den vedertagna åldern har tidigare satts till 13,7 miljarder år – men enligt Max Planck Institute kan universum i själva verket vara flera miljarder år yngre..

Nyteknik - 19 timmar sedan

Från enmansbolag till global koncern på 60 år

UniCarriers svenska fabriksanläggning och europeiska huvudkontor håller till i Mölnlycke utanför Göteborg där tillverkningen av högkvalitativa maskiner går på högvarv..

Nyteknik - 19 timmar sedan

BMW kommer inte att förnya elbilen i3

Den släpptes redan 2013 och fortsätter att sälja bra. Men någon förnyelse av i3 planeras inte av BMW..

Nyteknik - 20 timmar sedan

Kabeltunnlarna är en outnyttjad värmekälla

Heta kablar värmer upp tunnlar under världens storstäder. Nu har London South Bank University räknat på hur mycket energi som skulle kunna utvinnas från spillet på hemmaplan..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.