YLE > Finland

Friday, 20 September, 12:19

YLE - 10 sep 19 kl. 10:24

Kommunstyrelsen i Ingå vill trots allt renovera Wilhemsdal - och går emot kommundirektörens förslagIngå kommunstyrelse föreslår att det gamla trähuset Wilhemsdal i Ingå kyrkoby ska renoveras. Förslaget går nu vidare till fullmäktige..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Ingå, Wilhemsdal

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kommunstyrelseni , Ingåvill trots allt , renovera, Wilhemsdaloch , går emot kommundirektörens förslag
YLE - 23 feb 17 kl. 14:32

Gammalt stockhus i Ingå kan bli skola i höst

Kyrkfjärdens skola i Ingå har blivit trång. Alla barnen ryms inte i höst in i skolan. Ingå kommun planerar att ta i bruk det gamla biblioteket Wilhelmsdal som klassrum för de äldre barnen.

YLE - 27 feb 17 kl. 16:39

Skolplanerna i Ingå tar ett steg fram och två tillbaka

Ingå kommun utredde vilka lokaler som behövs för Kyrkfjärdens framtida skolcentrum. Men utredningen var alltför klen och saknade kostnadsberäkningar. Det här kom plötsligt fram när kommunen skulle sätta igång med nästa steg, upphandlingen av en projektplan.

YLE - 02 maj 14 kl. 12:39

Ingås gamla bibliotek kan bli aktivitetscentrum

Ingås gamla bibliotek kan bli aktivitetscentrum Ett aktivitetscentrum kan bli verklighet i Ingås gamla bibliotek i kyrkbyn. Det förslaget ska kommunstyrelsen ta ställning till på måndag. Enligt förslaget skulle aktivitetscentret innefatta bland annat den kommunala biografverksamheten IoBio, ett kurs- och utbildningscentrum, medborgarinstitutet, möteslokaler och utställningsverksamhet för konst.

YLE - 16 okt 16 kl. 15:42

Förslag: Stenhuset rivs och Kyrkfjärdens skola i Ingå förstoras

Hela Kyrkfjärdens skola är i behov av renovering, säger Ingås kommundirektör Jarl Boström. Det så kallade stenhuset intill skolan kommer antagligen att rivas och Kyrkfjärden kan få en tillbyggnad med elevvård, förskola och flera klassrum. Riv allt och bygg nytt, säger rektor Rigmor Andersson.

YLE - 05 sep 13 kl. 04:56

"Renovera finska skolan"

Ingås finskspråkiga skola Merituulen koulu borde renoveras och byggs till. Det föreslår kommundirektören. Motiveringen är att skolan enligt uredningar går att renovera, både tekniska och bildningsnämnden förespråkar en renovering samt att renoveringen är det snabbaste och billigaste alternativet.

YLE - 16 aug 13 kl. 15:24

Lista för ny Ingåskola samlade 150 namn

Totalt 153 personer har deltagit i den namninsamling som ska övertyga Ingåpolitikerna om att bygga en ny skola i stället för att renovera den mögeldrabbade Merituulen koulu i Ingå. Namninsamlingen har pågått i ungefär en vecka och är ett privat initiativ av några föräldrar. Enligt föräldraföreningens ordförande Juha Kainulainen är det positivt att föräldrar är såpass aktiva i frågan om den finskspråkiga skolans framtid och att så många har skrivit på listan.

YLE - 09 sep 19 kl. 12:18

Ingå kanske säljer Wilhelmsdal - kommunen har inte råd att renovera

Ekonomin i Ingå har fått sig en törn och kommunstyrelsen ska nu ta ställning till om den gamla biblioteksbyggnaden Wilhelmsdal inkluderas i de fastigheter som kommunen ämnar sälja.

YLE - 21 feb 17 kl. 17:34

Riva eller renovera Päivärinneskolan: Sjundeånämnd röstade 4-4

Det kostar 1,1 miljoner euro att renovera Päivärinteen koulu i Sjundeå, räknar konsultföretaget FCG. Tekniska nämnden i Sjundeå beslutade med minsta möjliga marginal sig för en renovering av den finska byskolan. Tekniska nämnden i Sjundeå förde en lång diskussion om Päivärinteen koulu då nämnden möttes i tisdags (21.

YLE - 26 sep 13 kl. 04:33

Förslag: Renovera och utvidga Merituulen koulu

Den mögeldrabbade skolan Merituulen koulu i Ingå borde renoveras och utvidgas för 3,1 miljoner euro. Samtidigt borde ombyggnaden av biblioteket skjutas framåt. Det föreslås inför Ingå kommunstyrelses möte på måndag.

YLE - 08 mar 17 kl. 17:15

SFP och Samlingspartiet har hittat varandra i Ingå

Orden vill inte räcka till när fullmäktigeordföranden Sari Wilhola från Samlingspartiet lovordar de gångna fyra årens samarbete med Ingås största parti SFP. Men grupperna har olika hjärtefrågor, påminner SFP. Samlingspartiet tror att det åter kan bli aktuellt att granska skolnätet i Ingå.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Flera åtal i sexualbrottshärvan i Södra Österbotten – den huvudmisstänkte hade flera uppdrag i Töysä församling

Åtal har väckts mot fyra personer i den omfattande barnporrhärvan i Södra Österbotten..

YLE - 2 timmar sedan

Vasa får Finlands största underjordiska energilager – grottorna på Vasklot tas i användning

Nästa år inleds användningen av ett massivt värmeenergilager i Vasa. Lagret är det största i sitt slag i Finland och ska minska användningen av stenkol med mer än 30 procent..

YLE - 4 timmar sedan

Google investerar 600 miljoner till i Fredrikshamn och köper mera finländsk vindkraft

Google att de kommer att investera ytterligare 600 miljoner i datacentralen i Fredrikshamn, meddelade statsminister Antti Rinne (SDP) och Googles vd Sundar Pichai..

YLE - 4 timmar sedan

Antti Rinne träffar Googles vd, som berättar mer om en miljardinvestering i förnybar energi - se presskonferensen direkt kl. 10.10

Statsminister Antti Rinne (SDP) träffade Googles vd Sundar Pichai en stund sedan. Rinne meddelade att Google kommer att investera mer än de tidigare meddelat i datacentralen i Fredrikshamn..

YLE - 4 timmar sedan

Antti Rinne träffar Googles vd - se presskonferens direkt klockan 10.10

Statsminister Antti Rinne (SDP) träffar i dag Googles verkställande direktör Sundar Pichai. Pichai skriver i sin blogg att bolaget har gjort det största företagsköpet i historien inom branschen för förnybar energi..

YLE - 5 timmar sedan

Finländska forskare: Mängden miljögifter i oss är inte oroande – nästan alla tyska barn har plast i kroppen

När en undersökning beställd av det tyska miljöministeriet visade att nästan alla barn har spår av svårnedbrytbara persistenta miljögifter och kemikalier som härstammar från plast i kroppen väckte det oro..

YLE - 6 timmar sedan

CKP: "Det är frågan om ett omfattande fall"- Airiston Helmis förundersökning ännu långt ifrån klar

Det har gått ett år sedan den stora polisoperationen då Airiston Helmis fastigheter granskades. Tre personer greps och flera miljoner euro i kontanter konfiskerades. Ägaren Pavel Melnikov har ännu inte förhörts av polisen..

YLE - 6 timmar sedan

Morgonkollen: Finland får rapportör för våld mot kvinnor, inget eldupphör i Syrien, Rinne träffar Googles vd

Våld mot kvinnor är fortfarande ett stort problem i Finland. Kina och Ryssland satte stopp då FN:s säkerhetsråd röstade om eldupphör i Syrien. Teknologijätten Google planerar att investera 600 miljoner euro i en ny servercentral i Fredrikshamn..

YLE - 8 timmar sedan

Våld mot kvinnor är fortfarande ett av Finlands största problem - nu ska nationell rapportör ge frågan mera tyngd

Finland kommer att få en nationell rapportör för våld mot kvinnor. Det här för att komma åt ett av Finlands största samhällsproblem. Rapportörens uppgift är att rapportera direkt till makthavarna för att hitta lösningar på problemet..

YLE - 7 timmar sedan

Har Lovisa en framtid? Staden vill provocera invånarna till att komma med kreativa idéer för hur verksamheten kan förbättras

På torsdag kväll fick Lovisas invånare säga sitt om stadens framtid. Ett diskussionsmöte vid namn “Lovisa har ingen framtid” ordnades i Kuggom och närmare 60 invånare tog tillfället i akt för att komma med sina idéer..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.