Dagens PS > Ekonomi

Thursday, 19 September, 21:31

Dagens PS - 10 sep 19 kl. 10:22

Expert: ”Småföretagarna behöver stöd”Svenska småföretag dåligt förberedda på avtalslös brexit, konstaterar han. ”De har inte resurser som de stora företagen, men har i all fall kanske utökat sina lager om de har kunnat”, säger Peter Sandberg, vd för Svenska handelskammaren i London, till Dagens Industri. Han tror att det kommer bli ”guppigt”, som han uttrycker det, för svenska småföretagare i Storbritannien under ett antal månader. ”Det gör att småföretagarna kommer att behöva stöd”, säger Peter Sandberg i artikeln där han också förklarar att svenska företagare inte vill ventilera sina åsikter i London om brexit, tystnaden är påtaglig, säger han. Peter Sandberg bedömer att risken är stor att britterna lämnar EU utan ett avtal, och samtidigt hukar Storbritannien under en allt tuffare
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Peter Sandberg, Svenska, London, Dagens Industri, Storbritannien, Sandberg, EU, BNP, Storbritanniens, Boris Johnson, Expert, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Expert, Småföretagarnabehöver , stöd
Dagens Media - 07 nov 13 kl. 10:15

Hill + Knowlton förlorar kris-expert

I ett steg att modernisera verksamheten värvar nu Livsmedelföretagarna sin första kriskommunikatör i Jeanette Fors-Andrée..

Blekinge Läns tidning - 02 nov 16 kl. 16:33

Digital expert inspirerar företagare i Sölvesborg

Nu satsar näringslivskontoret på att möta företagarna i Sölvesborg på nya sätt. En nystartad Facebooksida och två träffar finns redan i planerna..

DI - 18 feb 19 kl. 22:14

Företagare sågar familjeveckan – ”ett hån”

En förkrossande majoritet av småföretagarna vill skrota regeringens omdiskuterade familjevecka. Få som driver eget kan utnyttja extradagarna – ändå måste de betala för kalaset, säger Erik Ageberg, näringspolitisk expert på Företagarna:   ”Familjeveckan är ett hån mot Sveriges företagare.”.

GöteborgsPosten - 01 jan 19 kl. 05:00

Skattepolitik i väntans tider

Vad händer med skatterna under 2019? Patrick Krassén, skattepolitisk expert på Företagarna och en av årets julkolumniser, lotsar oss genom ett år med en skattepolitik som i många avseenden snabbt kan förändras. Samtidigt återstår många områden där skattepolitiken är i behov av stora förändringar..

HBL - 06 maj 13 kl. 07:37

Kommunerna kunde skippa gatuunderhållet

Parkeringsövervakning, gatuunderhåll och behandlingen av ersättningskrav efter översvämnings- och skördeskador kunde i framtiden skötas av någon annan än kommunerna. Däremot ska bibliotek, äldreomsorg och avgiftsfri skollunch höra till kommunernas ansvar också i framtiden.
Det säger arbetsmarknadscentralorganisationerna, Företagarna i Finland och Kommunförbundet i en enkät som FNB låtit dem besvara.

HBL - 05 jun 14 kl. 05:02

Invandrarföretagare kunde sysselsätta fler

– Invandrare behandlas som andra klassens medborgare i Finland, men genom hårt arbete och de rätta kontakterna kan man lyckas som företagare, säger Çetin Harman. Själv har han lyckats, men villiga invandrarföretagare är en stor outnyttjad potential, visar en färsk rapport.Det var kärlek som fick den turkiske bokföraren Çetin Harman att flytta till Finland för cirka 23 år sedan.

HBL - 16 okt 12 kl. 16:01

Många företagare ser sig själva som supermänniskor

Många finländska företagare tror att de orkar mycket mera än vad de egentligen gör. Det finns flera företagare som inte ens märker att orken plötsligt börjar tryta. Enligt en utredning som pensionsförsäkringsbolaget Pensions-Fennia gjort anser största delen av företagarna att deras arbetsförmåga är god ?

BT - 18 dec 13 kl. 12:44

Nya lagar ska stoppa bedrägerier

Straffet för bedrägerier med bluffakturor och identitetskapningar ska skärpas, föreslår en ny utredning. Antalet bedrägerier har tredubblats på 10 år och är svåra och tidsödande att utreda. För att stoppa den snabba utbredningen föreslår utredningen två nya avsnitt i lagstiftningen, fordringsbedrägeri och identitetsintrång.

Kristianstadsbladet - 18 dec 13 kl. 12:43

Nya lagar ska stoppa bedrägerier

Straffet för bedrägerier med bluffakturor och identitetskapningar ska skärpas, föreslår en ny utredning.
Antalet bedrägerier har tredubblats på 10 år och är svåra och tidsödande att utreda. För att stoppa den snabba utbredningen föreslår utredningen två nya avsnitt i lagstiftningen, fordringsbedrägeri och identitetsintrång.

Dagens Medicin - 30 jun 16 kl. 09:18

”SKL säger nej trots modesta förslag”

Fastna i en förlamande debatt om det landstingskommunala självstyret, skriver debattörerna Håkan Tenelius, näringspolitisk chef i Vårdföretagarna, och Karin Liljeblad, näringspolitisk expert i Vårdföretagarna..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 9 timmar sedan

Ännu en toppchef lämnar Apple

Apples kommunikationschef Steve Dowling kommer att lämna företaget i slutet av oktober, enligt ett memo. Det skriver Recode. I memot kommenterar Steve Dowling avhoppet med att ”det är dags”.

Dagens PS - 10 timmar sedan

Kinesisk chefsekonom tror på handelsavtal

USA och Kina kommer förmodligen att nå ett temporärt handelsavtal när parterna möts i Washington nästa månad. Det uppger Chen Wenling, chefekonom vid tankesmedjan China Centre for International Economic Exchanges, till South China Morning Post. Enligt chefekonomen vid tankesmedjan, som av Telegraph beskrivs ha nära kopplingar till den kinesiska regeringen, behöver USA skjuta upp implementeringen av importtullarna och inte införa några nya för att ett avtal ska kunna bli av.

Dagens PS - 10 timmar sedan

Rådgivaren sade emot Trump – fick sparken

John Bolton fick sparken som nationell säkerhetsrådgivare dagen efter att USA:s president Donald Trump diskuterat sanktionslättnader mot Iran. Boltons ersättare är redan utnämnd. Det uppger källor med insyn, rapporterar Bloomberg News.

Dagens PS - 11 timmar sedan

Fingerprints sensor i biometriskt kort från Mereal

En av Fingerprint Cards sensorer finns med i det biometriska kort från Mereal. Det skriver bolaget på sin hemsida. Ordern gäller sensorer ur FPC1300-serien.

Dagens PS - 11 timmar sedan

Chefer frias i domstol efter Fukushima-olyckan

En japansk domstol har mer än åtta år efter kärnkraftsolyckan i Fukushima friat tre tidigare chefer vid kärnkraftverket från brottsanklagelser, rapporterar BBC. Domstolsfallet var det enda som som kom efter kärnkraftsolyckan, som är den värsta sedan Tjernobyl 1986. Fler än 470.

Dagens PS - 11 timmar sedan

Indien inför förbud mot e-cigg och vaping

Dagens techbrief handlar om Google skrotade projekt, Trumps miljöattack på Kalifornien samt det senaste i vapingcirkusen. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Rykte: Google skrotar nästan färdig smartwatch Enligt en rapport från Business Insider höll sökjätten på med att designa en egen smartwatch – men projektet lades ned strax innan avtäckandet av den första Pixel-telefonen 2016.

Dagens PS - 12 timmar sedan

Myndighetsbråk kostar skattebetalarna miljoner

Notan hög för Riksgäldens utköp av medarbetare. Högsta chefen pekas ut som problemet. Det är Dagens Industri (obs, inloggning krävs) som uppger att turbulensen på statliga Riksgälden står skattebetalarna dyrt.

Dagens PS - 13 timmar sedan

Blir det krig om oljan?

DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. ”Saudiarabien har rätt att försvara sig”, säger USA:s utrikesminister Mike Pompeo på Twitter efter drönarattacken på två av landets oljeanläggningar.

Dagens PS - 13 timmar sedan

AFV lyfter fram två heta börsbolag

Affärsvärlden ger köpråd för Kinnevik och Lindab i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Dometic samt lämnar säljråd för Kindred. Ingen kan anklaga investmentbolaget Kinnevik för passivt maktkramande, men börsen sätter ändå omotiverad rabatt på tillväxtstrategin.

Dagens PS - 13 timmar sedan

Borg om höstbudgeten: ”Där görs ingenting”

Integrationen kopplad till arbetsmarknaden är det ”stora bekymret”, anser den tidigare M-finansministern. Anders Borg ger överlag regeringens budget godkänt, skriver SvD, men han efterlyser en större arbetsreform för landet. ”Det stora bekymret är att vi har ett integrationsproblem i Sverige, kopplat till hur vår arbetsmarknad fungerar.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.