YLE > Finland

Tuesday, 17 September, 13:07

YLE - 10 sep 19 kl. 10:16

Kommunikationsministeriet bildar planeringsbolag för snabbare tågtrafik till Åbo och den så kallade FinlandsbananRegeringens ekonomiskpolitiska ministerutskott har beslutat att starta förhandlingar med kommunerna om planeringsarbete för två banprojekt, det vill säga den snabba förbindelsen till Åbo och den så kallade Finlandsbanan..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Åbo, Finlandsbanan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kommunikationsministeriet, bildar, planeringsbolagför , snabbare, tågtrafiktill , Åbooch , den så kallade Finlandsbanan
YLE - 17 mar 15 kl. 13:19

Regeringen vill se snabbare bredband - alla skall kunna få minst 2Mbit/s

Kommunikationsministeriet vill höja kravet i fråga om den allmänna servicenivån gällande bredband till minst 2 Mbit/s fr.o.m.

YLE - 17 mar 15 kl. 13:19

Regeringen vill se snabbare bredband - alla skall kunna få minst 2 Mbit/s

Kommunikationsministeriet vill höja kravet i fråga om den allmänna servicenivån gällande bredband till minst 2 Mbit/s fr.o.m.

YLE - 17 mar 15 kl. 13:19

Regeringen vill se snabbare bredband - alla ska kunna få minst 2 Mbit/s

Kommunikationsministeriet vill höja kravet i fråga om den allmänna servicenivån gällande bredband till minst 2 Mbit/s från och med november i år. På längre sikt är målet att höja hastigheten till 10 megabit senast år 2021. Operatörerna pålades år 2010 en skyldighet att erbjuda en viss servicenivå gällande bredband - en så kallad samhällsomfattande tjänst - som då kom att betraktas som basservice på samma sätt som telefonförbindelser eller post.

YLE - 14 nov 12 kl. 14:06

Ny storm kring Trafik- och kommunikationsministeriet

En promemoria från Trafikverket uppger att planerna på att förbättra riksvägarna kan komma på skam, rapporterar Ilta-Sanomat. Promemorian är tydligt Merja Kyllönens tilltag, skriver tidningen. Trafik- och kommunikationsministeriet förnekar att det ligger bakom listan på projekt som skärs ned.

YLE - 12 sep 17 kl. 11:58

Kommunikationsministeriet kräver att HRT ser till att alla kan köpa en biljett till tåget

Alla måste kunna köpa en biljett. Kommunikationsministeriet kräver att Helsingforsregionens trafik styr upp biljettförsäljningen. I juni slutade konduktörerna sälja biljetter i lokaltågen, men de nya biljettautomaterna som skulle finnas på stationerna var inte klara.

YLE - 23 nov 16 kl. 16:59

Kommunikationsministeriet: vi är beredda att kompromissa om skärgårdstrafiken

Debatten kring skärgårdstrafiken fortsätter att gå het efter kommunikationsministeriets förslag på att göra trafiken avgiftsbelagd från och med april 2017 fram till slutet av år 2018. Nu väljer ministeriet att gjuta olja på vågorna. -Vi kommer att vara flexibla och lyssna väldigt uppmärksamt på den feedback vi får, säger trafikrådet Sabina Lindström.

YLE - 12 dec 16 kl. 19:46

Nagunämnden: Hoppas kommunikationsministeriet tar sitt förnuft till fånga

Enhällig och massiv kritik. Så kan man sammanfatta reaktionerna på kommunikationsministeriets förslag gällande förbindelsebåtsavgifter. Senast i raden av kritiska röster är Nagunämnden som diskuterade frågan på sitt möte på måndagkvällen.

Cornucopia - 07 jan 17 kl. 13:37

Sverigedemokraterna bestämmer vem som bildar regering 2018

Regeringsbildandet efter valet 2018 ligger i Sverigedemokraternas hand. Partiet kommer i praktiken bestämma om det blir en socialdemokratiskt styrd regering eller en moderatledd regering under Anna Kinberg Batra. Enda alternativet till att SD avgör är att M+S bildar regering tillsammans och en epok av blockpolitik är till ända.

YLE - 12 apr 18 kl. 08:12

Kommunikationsministeriet backar – det blir inget stöd för elcyklar

Kommunikationsministeriet avbryter beredningen av förslaget om statligt stöd för elcyklar. Orsaken är att förslaget mötte så mycket motstånd..

YLE - 12 feb 17 kl. 08:00

Rörrenoveringar kan bli snabbare, men kan de bli billigare?

I höstas diskuterades hur mycket snabbare en rörrenovering kan göras. Snart kommer det att pratas om hur mycket billigare en rörrenovering kan bli. Det blev stora rubriker då Fira Palvelut i höstas genomförde en rörrenovering där invånarna i huset var borta ur lägenheterna i endast två veckor.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Brother Christmas döms för penninginsamlingsbrott – bötesstraff för sannfinländarnas riksdagsledamot

Välgörenhetsorganisationen Brother Christmas döms för penninginsamlingsbrott. Sannfinländarnas riksdagsledamot Ari Koponen som är ordförande för Brother Christmas döms tillsammans med två medarbetare..

YLE - 1 timme sedan

Brother Christmas döms till böter för penninginsamlingsbrott

Välgörenhetsorganisationen Brother Christmas döms för penninginsamlingsbrott. Ari Koponen som är ordförande för Brother Christmas döms tillsammans med två medarbetare..

YLE - 2 timmar sedan

Wilhelmsdal i Ingå rustas upp – i november vill politikerna ha förslag på vad huset kan användas till

Det behövdes en lång diskussion och två omröstningar innan kommunfullmäktige godkände ett tilläggsanslag för renoveringen..

YLE - 2 timmar sedan

Söderkulla hälsostation ser äntligen ut att få flytta – Sibbo vill hyra den kyrkliga samfällighetens lokaler

Söderkulla hälsostation i Sibbo har länge haft problem med inneluften. Flera anställda har uppvisat symptom, men nu ser situationen ut att få en lösning. Sibbo kommun börjar förhandla om att hyra lokaler på Hälsovägen 3..

YLE - 4 timmar sedan

Budgetmanglingen i gång: Rinnes regering tror på snabb behandling

Regeringens årliga mangling för att enas om den finländska statsbudgeten för år 2020 har inletts på Ständerhuset i Helsingfors. De fem regeringspartierna är välförberedda. Men de är knappast helt eniga om hur pengarna ska användas - eller varifrån de ska tas..

YLE - 4 timmar sedan

Budgetmanglingen igång: Rinne tror på snabb behandling

Regeringens årliga mangling för att enas om den finländska statsbudgeten för år 2020 har inletts på Ständerhuset i Helsingfors. De fem regeringspartierna är välförberedda. Men de är knappast helt eniga om hur pengarna ska användas - eller varifrån de ska tas..

YLE - 5 timmar sedan

Det nya nödcentralsystemet har allvarliga problem - låg nere i sex dagar förra veckan

Det nya nödcentralsystemet Erica har enligt uppgifter till Yle ibland slutat fungera helt. Då har Nödcentralverket varit tvunget att använda det gamla systemet, som redan hade tagits ur bruk och inte uppdateras. Dessutom utbildas de nya jourhavande inte i det gamla systemet..

YLE - 9 timmar sedan

Ungern tillbakavisar beskyllningar om brott mot EU:s värderingar - beskyller EU för politisk hetsjakt

Det rättsliga läget i Ungern debatterades vid Europaministrarnas sammanträde i Bryssel igår. Med Finland i spetsen krävde EU-länderna svar från Ungern om hur rättsstatsprincipen efterlevs i landet. Ungern beskyller de övriga medlemsländerna för hetsjakt..

YLE - 6 timmar sedan

Vesterbackas tunnelprojekt olönsamt enligt järnvägshistoriker som jämför med kanaltunneln – Vesterbacka svarar med att tunneln ska jämföras med en metrolinje

Affärsmannen Peter Vesterbackas planerade tunnel till Tallinn får nu kritik för bristande lönsamhet. Enligt järnvägshistoriker Jan-Erik Wiik går det inte att få projektet lönsamt. Vesterbacka svarar på kritiken med att det finns utredningar som visar på projektets ekonomiska nytta..

YLE - 6 timmar sedan

Ett parhus i Pedersöre brann under natten

Strax efter halv elva i gårkväll fick räddningsverket larm om en brand i Sandsund i Pedersöre. En lägenhet i ett parhus hade börjat brinna och totalförstördes..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.