SVT > Utrikes

Saturday, 21 September, 02:28

SVT - 10 sep 19 kl. 10:16

Han är hjärnan bakom Boris JohnsonHan har kallats karriärpsykopat och maktmänniska. Han har omnämnts som en av de mest kontroversiella och fascinerande figurerna i brittisk politik. Dominic Cummings är Boris Johnsons närmsta rådgivare och en stark kraft bakom Brexit. – Det är många som säger att det egentligen är han som regerar, säger James Savage, grundare av tidningen The Local..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Boris Johnson, Cummings, Boris Johnsons, Brexit, James Savage, The Local

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Han är hjärnan, bakom, Boris, Johnson
Skånskan - 23 jul 19 kl. 10:48

Boris Johnson planerar för seger

Storbritannien Flera ministrar har aviserat att de tänker hoppa av om den favorittippade Boris Johnson väljs till ny premiärminister i Storbritannien under tisdagen.Nuvarande premiärministern Theresa May höll under måndagskvällen ett sista party tillsammans med parlamentsledamöter och ministrar på 10 Downing Streeet, uppger Sky News. Boris Johnson väntas ta över rollen som det Konservativa partiets ledare och premiärministerposten efter May på tisdagen och han antas presentera en ny inrikespolitisk agenda där han ser bortom brexit.

Skånskan - 05 sep 19 kl. 08:46

Underhuset röstade ner Boris Johnson

Världen På onsdagskvällen röstade det brittiska underhuset genom ett lagförslag om att stoppa en avtalslös brexit. Det innebär att landet inte kan lämna EU som planerat, den siste oktober, utan att premiärminister Boris Johnson hunnit nå en överenskommelse om utträdet dessförinnan.
På genomröstningen svarade premiärministern med ett krav på nyval, men även det förslaget röstades ner av underhuset.

Helsingborgs Dagblad - 07 okt 17 kl. 21:34

Boris Johnson: Sluta med struntpratet

Utrikesminister Boris Johnson är ännu en i Torypartiets topp som manar partiet att sluta upp bakom den ifrågasatta premiärministern Theresa May. "Vi har just haft ett val och folk har fått nog av det här struntpratet. Slut upp bakom pm (premiärminister.

Dagens PS - 03 sep 19 kl. 08:42

Brexit-draget: Nyval nästa för Boris Johnson

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson kommer sannolikt att utlysa nyval den 14 oktober om ett lagförslag på tisdagen går igenom om att tvinga fram en förlängning av Brexit. Det rapporterade flera medier på måndagskvällen. ”Jag kommer under inga förutsättningar åka till Bryssel för att få till en förlängning.

Dagens PS - 23 jul 19 kl. 15:40

Boris Johnson ny Tories-ledare och vattenbrist

BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe. Brexit-vänlige Boris Johnson ny premiärminister
Det brittiska regeringspartiet Tories valde som väntat Brexit-anhängaren Boris Johnson till ny ledare. Han kommer således också att bli ny premiärminister i Storbritannien.

Dagens PS - 28 aug 19 kl. 14:38

Boris Johnson vill stänga brittiska parlamentet

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson bekräftar nu att han kommer att be drottningen att ajournera parlamentet från 9 september fram till 14 oktober. Det rapporterar flera medier. Enligt BBC kommer det vara omöjligt för drottningen att avböja premiärministerns förfrågan.

Cornucopia - 03 sep 19 kl. 17:59

Brittisk Tory-parlamentariker byter sida - Boris Johnson och Brexit tappar majoriteten

Den brittiske premiärministern Boris Johnson och hård Brexit-gänget förlorade just även formell majoritet i brittiska underhuset. En Tory-parlamentariker hoppade av till Liberaldemokraterna.
Brittiska parlamentet med klocktornet Big Ben under ombyggnad.

Dagens PS - 10 sep 19 kl. 07:53

Boris Johnson till attack: ”orimlig feghet”

Den brittiska premiärministern åkte på nytt på ett svidande nederlag i parlamentet sent på måndagen. Parlamentet blockerade då Boris Johnsons andra försök att få till ett nyval för att bryta dödläget kring brexit, rapporterar Nyhetsbyrån Direkt. Johnson hade behövt 434 röster men lyckades bara samla 293 röster och efteråt anklagade Storbritanniens premiärminister oppositionspartiet Labour för ”orimlig feghet”.

GöteborgsPosten - 07 okt 17 kl. 21:34

Boris Johnson: Sluta med struntpratet

Utrikesminister Boris Johnson är ännu en i Torypartiets topp som manar partiet att sluta upp bakom den ifrågasatta premiärministern Theresa May..

Blekinge Läns tidning - 07 okt 17 kl. 21:34

Boris Johnson: Sluta med struntpratet

Utrikesminister Boris Johnson är ännu en i Torypartiets topp som manar partiet att sluta upp bakom den ifrågasatta premiärministern Theresa May. "Vi har just haft ett val och folk har fått nog av det här struntpratet.(TT).

Fler nyheter från SVT

SVT - 5 timmar sedan

Världens största Arktisexpedition lämnar Tromsö

Fartyget ska frysa fast i isen och under ett års tid driva i Arktis. Syftet är att samla data för att bättre förstå klimatförändringarna..

SVT - 6 timmar sedan

Unga marscherar i New York för klimatet

Jublet svepte som en våg över folkmassan när tiotusentals ungdomar samlades i parken Foley Square på södra Manhattan i New York. Därifrån marscherade de vidare för en klimatmanifestation med affischnamnet Greta Thunberg. – Jag kunde aldrig ha förespått eller trott att det här skulle hända, säger Thunberg, till AP..

SVT - 6 timmar sedan

Unga runt i världen marscherar för klimatet

På över 5 000 platser runt hela jorden demonstrerade idag hundratusentals människor för klimatet. Demonstrationerna sker inför det stora FN-toppmötet nästa vecka – och inspirationen kommer från svenska klimataktivisten Greta Thunberg..

SVT - 7 timmar sedan

Människor samlas vid Area 51

Omkring 75 personer har samlats vid en av ingångarna till militärbasen Area 51 i ett försök att ta sig in på basen för att se de utomjordingar som påstås hållas fångna där..

SVT - 13 timmar sedan

Panter på rymmen i Frankrike

En svart panter rymde från sin ägare i franska Armentières. Boende i området såg pantern strövande på taket..

SVT - 16 timmar sedan

Globala klimatstrejker samlar miljontals

Miljontals unga samlas i dag och en vecka framåt runtom i världen för att delta i vad som tros bli världens största klimatstrejk. Enbart i New York har uppemot 1,1 miljoner elever fått tillstånd från skolan för att delta i klimatmarschen tillsammans med Greta Thunberg. SVT Nyheter rapporterar från klimatstrejkerna hela dagen..

SVT - 19 timmar sedan

Myndigheterna rustar sig för stormningen av Area 51

Under fredagen påstår sig två miljoner Facebookanvändare vilja storma Area 51. Två holländska youtubers har redan dömts för att ha försökt ta sig in på området. Nu rustar myndigheterna för vad som kan hända – och Lincoln county planerar att stämma Facebook..

SVT - 21 timmar sedan

Flera skjutna i Washington

Minst en person har skjutits till döds i Columbia Heights i USA:s huvudstad Washington, enligt polisen, rapporterar nyhetsbyrån Reuters. Ytterligare fem personer ska vara skadade..

SVT - Igår: 17:29

Tunisiens exdiktator död

Tunisiens tidigare diktator Zine al Abidine Ben Ali har avlidit i Saudiarabien. Uppgiften bekräftas av Tunisiens utrikesdepartement, rapporterar AFP..

SVT - Igår: 20:57

Allt fler försöker ta sig med båt till Grekland – lägren överfulla

Allt fler migranter och flyktingar försöker ta sig med båtar från Turkiet över till Grekland. Där är lägren överfulla och människor lever under fruktansvärda förhållanden, enligt FN:s flyktingorgan UNHCR..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.