Skånskan > Opinion

Saturday, 21 September, 05:09

Skånskan - 10 sep 19 kl. 10:00

Ny skola men trångt i bassängenmellanskåne Med pompa och ståt invigdes nya Ölyckeskolan i Löberöd så här års för 25 år sedan – då Skånes kanske modernaste skola.– Dagen började med att barn- och utbildningschefen Hans-Inge Persson anlände till skolan i en Corvette. Med sig hade han den flagga som sedan hissades under hurrarop, kunde Skånskans reporter berätta i tidningen den 10 september 1994.
Skolan var anpassad efter ”Skola 2000”, vilket innebar teknik i framkant. Bland annat hade man något så modernt som bärbara datorer med multimediafunktioner.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Med, Ölyckeskolan, Löberöd, Skånes, Hans-Inge Persson, Corvette, Skånskans, Skola, Skåne, Lindkvist, Eslövs, Knut Rönnerstål, Eslöv, Börje Tullson Skånskans, Storgatan, Svalöv, Svalövssidan, Kristdemokraternas, Kågerödsvägen, Höör, Bosnisk, Hörbybor, Georgshill, Gert Nilsson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny skolamen , trångti , bassängen
YA - 17 jun 14 kl. 12:00

Skola för simsugna är igång

Foto: Sprisse Nilsson
Knappt tycks skolan slut för terminen förrän den drar igång på nytt. Fast den här gången handlar det om en helt annan typ av skola, nämligen simskolan. I går var det premiärdopp för Sjöbos simsugna barn.

Sydsvenskan - 10 okt 12 kl. 06:30

Min skola är folkligare än din skola

Föreställ dig att Stefan Löfven i ett tal på en socialdemokratisk kongress skulle skryta med att han minsann gått i statlig?kommunal skola. Uttalandet skulle troligen bemötas med en axelryckning, eller ett förvånat: varför berättar han det?

SmålandsPosten - 11 feb 14 kl. 07:13

Vi vill ha en skola i världsklass

Sverige behöver en skola i världsklass. Vartenda barn måste få chansen att lära sig mer och få godkända betyg. Därför vill Center­partiet satsa mer på IT i skolan och ta vara på den skaparkraft och lärkraft som de moderna lärverktygen ger, skriver Anna-Karin Hatt?

Länstidningen i Jämtland - 15 dec 17 kl. 12:11

Vattengymnastik - när kroppen och själen får sitt i Bräckes bassäng

Med Lasse Berghagens "Håll i gång i skogen" på hög volym drar torsdagskvällens vattengympapass igång. Platsen är den lilla tolvmetersbassängen från 1956 i källaren i Bräcke skola. Badtemperaturen ....

YA - 20 okt 13 kl. 09:00

Blivande undersköterskor pluggar i svårfunnen skola

Foto: Mark Hanlon
Zäta förpackningar har redan tagit första steget i förvandlingen till skola. Sedan i somras huserar utbildningsföretaget Medlearn i de gamla industrilokalerna. Just nu pluggar elva blivande undersköterskor där.

Barometern - 25 sep 14 kl. 06:41

Slitaget på skola okänt för politiker

Exakt hur nedsliten Djurängsskolan är har hittills­ varit okänt för toppolitikerna. Diskussionen har aldrig lämnat tjänstemännens bord. –?

Skånskan - 26 maj 18 kl. 05:30

Mors dag för hundrade gången

Mors dag En varje år återkommande festdag för att hedra och hylla mor fanns sedan flera år tillbaka i både England och USA den gången Cecilia Bååth-Holmberg föreslog att en sådan dag också skulle inrättas i vårt land. I februari 1919 stod hon i spetsen för ett upprop om att en särskild dag om året ”hos oss svenskar utkoras till mors ära”. Till denna Mors dag föreslogs sista söndagen i maj – ”då är försommarens tid inne och sippor och gullvivor skola skänka sin doft och skönhet till ära för mor i det hem där hon nu lever och verkar eller på hennes grav, om hon gått bort.

Kristianstadsbladet - 31 dec 12 kl. 17:30

Sundhage vill skola om Moberg

Foto: Bosse Nilsson
Susanne Moberg sadlar om. Från anfallare till yttermittfältare. Åtminstone i landslaget.

Alliansfritt Sverige - 18 mar 14 kl. 13:56

Jan Björklund får kritik för en misslyckad skolreform för 105676439 gången

Jan Björklund, nuvarande partiledare för Folkpartiet och halvbildad hobbyexpert på skolan, hade en fjäder i hatten som han var extra nöjd med. Lärarlegitimationen. Det som skulle revolutionera läraryrket och höja statusen för att vara lärare.

BT - 30 jul 14 kl. 17:40

Ilska över attack mot skola i Gaza

Sjutton gånger fick israeliska armén information om var FN-skolan i Gazas största flyktingläger ligger. Ändå utsattes den för israelisk granatbeskjutning. Sexton palestinier som sökt skydd där dödades.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 8 timmar sedan

Störningar i tågtrafiken till Malmö

Malmö Det är just nu stopp i tågtrafiken mellan Tranås och Nässjö på grund av en olyckshändelse.Enligt Trafikverket påverkar detta SJ fjärr- och regionaltåg Stockholm-Linköping/Malmö samt Krösatågen Tranås-Nässjö. Personal är utkallade till platsen, men prognos saknas när trafiken kan återupptas.

Skånskan - 9 timmar sedan

Burlöv arrangerar egen kulturnatt

Burlöv På fredagskvällen var det premiär för Burlövs kulturnatt.
Från fyra scenen i och omkring centret bjöds det på sång, musik och andra evenemang.
Många besökare uttryckte tacksamhet till arrangörerna.

Skånskan - 11 timmar sedan

Ja till utbyggd skola i stället för en helt ny

ESLÖV Norrevångsskolan i Eslöv byggs ut för att få plats med tre parallellklasser i årskurserna ett till sex. Tillbyggnaden görs istället för att bygga en ny grundskola centralt, vilket politiker och tjänstemän tänkte tidigare, och har grovhugget kostnadsberäknats till 84 miljoner.Politikerna i kommunstyrelsens arbetsutskott ställde sig i veckan positiv till att gå vidare med planerna.

Skånskan - 13 timmar sedan

31-åring förde in pistol och tabletter

Malmö Den schweiziske medborgaren försökte smuggla in två pistoler, fler än tusen patroner, en springkniv och en större mängd narkotika, men stoppades i tullen.
31-åringen hävdar att han har tillstånd för vapnen och recept på medicinen.
Nu ställs han inför rätta.

Skånskan - 14 timmar sedan

Nya ägare till mindre hus i Sjöbo

Sjöbo Fastigheten på Brogårdavägen 85-64 i Sjöbo har fått nya ägare. Köpare är Jan Andersson, 52, och Anna Fanny Maria Jönsson, 36, och säljare är Michael Grimsberg, Rickard Grimsberg och Gurli Veronica Lindström. Köpet blev klart i augusti 2019 och priset blev 800 000 kronor.

Skånskan - 15 timmar sedan

Inget porrfilter på kommun-wifi

STAFFANSTORP Staffanstorps kommun vill i nuläget inte införa ett porrfilter på kommunala wifi-nätverk som är tillgängliga för barn.Ärendet behandlades i kommunstyrelsens arbetsutskott i veckan. Bakgrunden är ett medborgarförslag från en kommuninvånare som vill införa ett porrfilter som skulle förhindra att barn exponeras för grafiskt våld och pornografiskt material i skola, förskola, idrottshallar, bibliotek med mera.

Skånskan - 14 timmar sedan

Lundaungdomar står med Greta Thunberg

Lund I dag har hundratals gymnasieelever strejkat för klimatet på Lunds gator och torg. Samtidigt är Greta Thunberg på plats i New York och gör detsamma.
I morgon inleds FNs klimatkonferens i New York.

Skånskan - 15 timmar sedan

109 kvadratmeter stort hus i Svalöv sålt

Svalöv Jessica Mellert, 46 år, är ny ägare till huset på adressen Bjäregatan 4 i Svalöv. Husets byggår är 1967 och det har en boyta på 109 kvadratmeter. Säljare är Eivor Lisbet Olsson.

Skånskan - 15 timmar sedan

Kändiskock till populära matmarknaden

SKÄRALID
En minst sagt populär favorit kommer igen.
Det handlar om Söderåsens matmarknad som arrangeras varje höst i Skäralid. Nu är det dags igen och den här gången kan matglada besökare rikta in sig på söndagen den 6 oktober mellan klockan 10-15 vid Skäralids Camping och vandrarhem.

Skånskan - 16 timmar sedan

43-åring ny ägare till tomt i Eslöv

Eslöv Sadat Fakic, 43 år, från Arlöv, har tagit över fastigheten på adressen Trollenäs 302 i Eslöv från Viktoria Mari Mategrano. Ägarskiftet blev klart i augusti 2019 och köpesumman blev 190 000 kronor. Tomten är 614 kvadratmeter stor.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.