PrivataAffärer > Ekonomi

Tuesday, 17 September, 10:40

PrivataAffärer - 10 sep 19 kl. 09:57

Analytiker hissar varningsflagg för klädbolagenDagens konkurrens från e-handeln är knivskarp, vilket drabbar klädbolagen hårt. Carnegie Private Bankings Niklas Ekman konstaterar att detaljhandelssektorn ändå gått starkast på Stockholmsbörsen under 2019, vilket främst beror på rusningen i H&M som klättrat över 50 procent sedan årsskiftet. Men, Ekman ser också att det historiska sambandet mellan butiksexpansion och ökad vinst är brutet, och han hissar samtidigt varningsflagg för en delsektor som rusat fram på börsen i år eftersom stora delar av sektorn är under fortsatt strukturell press. I alla fall för bolag inom klädhandeln som exempelvis H&M de senaste fem åren och Clas Ohlson de senaste 10 till 15 åren. Dåligt betalt för butiksexpansionen – Försäljningen har inte hängt med, vinsten har inte alls hän
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Private Bankings Niklas Ekman, Stockholmsbörsen, Clas Ohlson, Niklas Ekman, Carnegie Private Bankings, Onlineaktören Bygghemma, Byggmax, Boozt, MQ, Retail, Kappahl, Slutsatsen, Ekman

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Analytiker, hissar, varningsflaggför , klädbolagen
PrivataAffärer - 17 jan 19 kl. 04:00

Carnegie: Räkna med fortsatt tryck på H&M

Det tror Carnegies detaljhandelsanalytiker Niklas Ekman, som i förra veckan talade på ett seminarium döpt till ”Investeringsåret 2019” på Carnegie Private Banking. Niklas Ekman var en av de analytiker på aktiemarknaden som var först ut med att förutspå H&M:s motgångar och mycket svaga kursutveckling de senaste åren. Trots att huvudägaren Stefan Persson gjort stora köp av H&M-aktier under några år tror inte Niklas Ekman på ryktena om att Persson förbereder ett utköp av bolaget från börsen.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 15 minuter sedan

SEB: Oljepriset kan stiga ännu mer efter attackerna

Vi har levt länge nu med ett överflöd och ständigt växande produktion av amerikansk skifferolja. Det gör det svårt att ändra på marknadens syn att det finns mer än gott om olja, skriver SEB. Men den nuvarande avkylningen av den ekonomiska tillväxten i världen har en klart dämpande effekt på oljemarknaden, inte minst på sentimentet.

PrivataAffärer - 15 minuter sedan

Grafguruns aktietips: Köpsignal i läkemedelsbolaget

Det handlar om SOBI vars aktie gått som en jojo under det senaste året. Den senaste toppen var i slutet av juli varefter aktien fallit drygt 30 procent fram till botten i förra veckan. ”Under förra veckan bildade SOBI en så kallad 1/1-stapel eller en svansformation för uppgång och denna typ av formation representerar en psykologisk omsvängning från pessimism eller utbud till en mer positiv syn och en ökning av efterfrågan”, skriver Johnny Torssell.

PrivataAffärer - 45 minuter sedan

Circle K höjer bensinpriset med ytterligare 40 öre

Så sent som i går höjde Circle K med 15 öre litern men i dag höjs alltså priset ytterligare.  En liter 95-oktanig bensin kostar nu 15,93 kr medan en liter diesel kostar 16,68 kr.  Övriga bensinbolag väntas följa efter.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Husqvarna sätter nya finansiella mål

Ett av de nya målen är att ha en årlig nettoomsättningstillväxt på 4-5 procent, som definieras som 2 procentenheter över marknadstillväxten (historiskt 2-3 procent). Detta kan jämföras med tidigare mål 3-5 procent där Husqvarnas ambition var att växa 1-2 procentenheter mer än marknaden. Vidare är det finansiella målet att ha en rörelsemarginal över 10 procent.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Här är tisdagens färska aktierekommendationer

RBC Capital Markets inleder bevakning av bussbolaget Nobina med betyget outperform. Riktkursen sätts till 70 kr. Berenberg Bank höjer sin rekommendation för Tele2 till köp från behåll.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Vinstvarning från Projektengagemang – vd lämnar

Vidare meddelar bolaget att vd Per Hedebäck har sagt upp sig och meddelat styrelsen att han kommer att lämna bolaget för annat uppdrag. Projektengagemangs styrelseordförande, Per-Arne Gustavsson, har av styrelsen utsetts till tillförordnad vd från och med i dag den 17 september. ”Per Hedebäck kommer att stå till bolagets förfogande under hösten.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Pictet: Globala aktier oattraktiva

Det är i den schweiziska oberoende kapitalförvaltaren Pictet Asset Managements månadsbarometer för september som Luca Paolini konstaterar att aktiemarknaderna i framför allt USA och Schweiz är fortsatt dyra. – Den fortsatta handelstvisten mellan USA och Kina, i kombination med osäkerheten som omgärdar brexit, gör att Pictet behåller sin underviktposition för globala aktier. Amerikanska aktier är särskilt oattraktiva, trots att jämförelseindexet S&P 500 ligger några få procentenheter från sitt högsta värde någonsin, men lågkonjunkturindikatorerna i USA blinkar rött, säger Luca Paolini.

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

Kinnevik vill sälja storpost i Zalando

Det handlar om 13,13 miljoner befintliga aktier i Zalando som erbjuds till institutionella investerare. Det motsvarar 5,2 procent av Zalando och utgör 16,7 procent av Kinneviks totala aktieägande i Zalando..

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

IPO: Nyemissionen i Lipidor tecknades till 540 procent

”Vi befinner oss i slutfasen av en fas 3-studie och har flera projekt som är på väg in i klinik de närmsta åren. Det stora intresset att investera i vår verksamhet matchar det intresse vi sett bland partners och patienter för våra läkemedelskandidater. Med den framgångsrika emissionen i ryggen kan vi öka utvecklingstakten för vårt värdeskapande arbete”, uppger Lipidors vd Ola Holmund i pressmeddelandet.

PrivataAffärer - 21 timmar sedan

Tisdag kl 19: Börslegendaren ger dig koll på börsläget

  Anmäl dig till tisdagens workshop online: På tisdag mellan klockan 19 och 21 går Ingemar Carlsson igenom börsläget och hur du ska agera i enskilda aktier, råvaror och valutor.  Allt sker online och du som prenumererar på Privata Affärer eller Placeringsguiden får rabatt. Läs mer och anmäl dig här.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.