Skånskan > Nyheter

Sunday, 15 September, 21:59

Skånskan - 10 sep 19 kl. 10:00

Södergatan ska tas i bruk snartSkurup I slutet av september väntas Södergatan vara klar för trafik igen – efter att ha varit avstängd i åtta månader.Det är 450 meter renovering av vatten och avloppsledningar på Södergatan som lider mot sitt slut. En kort men central sträcka vilket har lett till att motordrivna fordon oftafått ta sträckningarna runt tätorten. Någon av de sista dagarna i september ska arbetet besiktigas. Sen får invånarna köra bil, cykla och promentera längs med vägen som fått ny beläggning och nytt utseende.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Södergatan, Corfitz Nelsson, Kristensgatan, Jörgensgatan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Södergatanska , tasi , bruksnart
Skånskan - 14 maj 18 kl. 14:00

Förstudie för minskad fart tas fram

SJÖBO Planerna på att bygga om Södergatan till gångfartsområde kan ta ett litet kliv framåt i sommar.Då ska en förstudie för hur ombyggnaden ska kunna se ut tas fram.Kommunen kommer inte att göra studien på egen hand.

Skånskan - 24 mar 18 kl. 14:00

Södergatan byggs om med ny cykelväg

Skurup Södergatan ska byggas om med åtgärder som tvingar bilisterna att sänka hastigheten.Snart är det dags att bygga om Södergatan som de boende under många år har klagat på. Hastigheterna på fordonen har många gånger varit långt utöver de tillåtna.

YLE - 01 feb 13 kl. 08:18

Insättningsautomat tas i bruk

Det kan bli möjligt att sätta in pengar via bankautomat i år då företaget Automatia planerar att ta i bruk en automat av ny typ. Den nya automatmodellen tillåter både deposition till och uttag från kontot. Automaten tas i bruk eftersom bankernas behov av att behandla kontanter minskar, samtidigt som användningen av betalkort ökar.

YLE - 13 nov 15 kl. 09:42

Barackboende för asylsökande tas i bruk

En flyktingförläggning där asylsökande bor i baracker tas i bruk i Euraåminne i dag, meddelar Migrationsverket. Under veckoslutet ska 150 asylsökande flytta in i de tillfälliga bostäderna. Barackerna byggdes ursprungligen för att användas av byggnadsarbetare vid kärnkraftsbygget i Olkiluoto.

YLE - 08 jul 14 kl. 09:07

Gränsbevakningsautomater tas i bruk i Helsingfors

Som första i världen ska gränsbevakningsautomater provanvändas i Västra hamnen i Helsingfors. Automaterna ska användas för att kolla resenärers visum i hamnen. Automaterna är dubbelriktade, så både resenärer som kommer och åker iväg från terminalen kan använda dem.

YLE - 13 nov 15 kl. 09:42

Containerboende för asylsökande tas i bruk

En flyktingförläggning där asylsökande bor i containrar tas i bruk i Euraåminne i dag, meddelar Migrationsverket. Under veckoslutet ska 150 asylsökande flytta in i containerbostäderna. Containerbostäderna byggdes ursprungligen för att användas av byggnadsarbetare vid kärnkraftsbygget i Olkiluoto.

YLE - 27 jun 16 kl. 19:44

Marie förrättningskapell i Karleby tas åter i bruk

Renoveringen och utvidgningen av Marie förrättningskapell i Karleby är slutförd. I juli tas kapellet åter i bruk men stängs igen till hösten när Normannorgeln ska installeras. Den stora salen i Marie förättningskapell.

YLE - 28 feb 17 kl. 19:27

Åbos nyrenoverade stadsteater tas i bruk i höst

Renoveringen av Åbo stadsteater håller den uppdaterade tidtabellen. Precis som man har planerat kommer den stora scenen i den nyrenoverade teatern att tas i bruk i höst, eller närmare bestämt den 15 september. Den mindre scenen tas därefter i bruk den 22 september.

YLE - 13 jun 18 kl. 07:58

Mobilepay tas i bruk på de finländska tågen

Mobilbetalningsapplikationen Mobile Pay kommer att tas i bruk av VR. Inledningsvis kommer applikationen att fungera i närtrafiken men tas senare i bruk för fjärrtrafiken..

YLE - 25 apr 19 kl. 19:49

Framsteg för miljonprojektet Apotti – patientdatasystemet tas om ett par veckor i bruk i stora delar av Vanda

Det utdragna Apotti-projektet går framåt och det nya patientdatasystemet tas i bruk i Vanda i medlet av maj. Apotti tas i bruk inom en stor del av stadens social- och hälsovårdstjänster den 11 maj..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 30 minuter sedan

Ett fall framåt för Borgeby

FOTBOLL Det blev en ny förlust för Borgebydamerna, 1-4 borta mot Sundsvall i Elitettan under söndagen. Men nya huvutränaren Anders Nilsson tyckte ändå att det var ett fall framåt.– Vi gjorde en fantastiskt bra första halvlek, hade betydligt mer bollinnehav och skapade fyra-fem riktigt bra chanser.

Skånskan - 45 minuter sedan

Eslövs damer krossade Juno

BORDTENNIS Eslövs PK:s pingisligadamer följde upp premiärsegern över Eskilstuna med samma siffror mot IK Juno, 6-1.– Härligt att få en sådan här start, men det var väntat, konstaterade tränaren Mattias Andersson.
– Eskilstuna och Juno är två lag som förmodligen kommer kriga i botten.

Skånskan - 2 timmar sedan

Smakstart för Brljevics Lugi

HANDBOLL Lugis SHE-damer fick en smakstart på säsongen med 27-21 (11-10)-seger borta mot VästeråsIrsta.– Skönt. Vi har alltid haft svårt för Västerås och därför satt den här segern verkligen perfekt, konstaterade tränaren Dragan Brljevic.

Skånskan - 2 timmar sedan

E65 avstängd efter krock

Skurup Vid sjutiden på söndagskvällen krockade två personbilar på E65 i höjd med Rydsgård.Larmet kom in till polisen 19:05. Det är ännu okänt om någon kommit till skada.

Skånskan - 3 timmar sedan

Byn fördes tillbaka i tiden

Öst­ra Sallerup Un­der sön­dagen mar­scherade åter Caroliner ge­nom byn, och kvin­nor i huck­len och barn som täljde vis­sel­pi­por syntes. 1600-talet var till­ba­ka för en dag.Bara två vec­kor in­nan 1600-talsdagen blev man klar med det sis­ta i 1600-tal­sparken i Öst­ra Sallerup.

Skånskan - 5 timmar sedan

Två singelolyckor på på riksväg 11

Staffanstorp Vid kvart i fyra-tiden på söndagseftermiddagen larmades polisen till en singelolycka på riksväg 11 i höjd med Nordanå.
När räddningstjänsten kom till platsen upptäckte man att inte en utan två singelolyckor ägt rum.Larmet kom in till polisen 15:43 på söndagen.

Skånskan - 6 timmar sedan

En uppkäftig uppdatering

motor Att påstå att årets upplaga av Audi A4 skulle ha fått en rejäl ansiktslyftning är inte helt sant. Det är nämligen inte bara nyllet som fått ett lyft utan hela utstyrseln. Däremot känner vi igen det mesta av tekniken under skalet.

Skånskan - 7 timmar sedan

Venedig och möte med radiopirater

Fränninge Frenninge Vollsjö Brandstad föreläsningsförening drar igång sin verksamhet igen. Under hösten blir det bland annat en resa till Venedig och ett möte med pirater.Första föreläsningen äger rum i morgon tisdag.

Skånskan - 6 timmar sedan

V vill sänka peng till privata skolor

sjöbo Vänstern föreslår i sitt budgetförslag för 2020 att pengen till de privata skolorna och förskolorna ska sänkas. Även politikernas arvoden bör bli lägre. Och som tidigare att Sjöbohem ska avprivatiseras.

Skånskan - 6 timmar sedan

Vägförening oroas av grusat bidrag

SJÖBO Det mesta pekar på att Sjöbo kommer att minska det kommunala bidraget till underhåll av enskilda vägar.
Men en besparing kommer inte bara att drabba de som bor vid vägen.Det skriver företrädare för Brösarp-Näsby vägsamfällighetsförening i ett brev till politikerna i kommunstyrelsen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.