SVT > Utrikes

Saturday, 21 September, 19:53

SVT - 10 sep 19 kl. 09:57

I dag utses EU:s nya ”regering”I dag släpps nomineringarna till den nya EU-kommissionen, som i folkmun brukar kallas för EU:s ”regering” och som består av 28 kommissionärer. Enligt SVT:s Europakorrespondent Christoffer Wendick pekar mycket på att Ylva Johansson (S) blir arbetsmarknadskommissionär..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
EU, SVT, Europakorrespondent Christoffer Wendick, Ylva Johansson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: I dag, utses, EU:snya , regering
Nerikes Allehanda - 21 jun 16 kl. 05:15

Dags för feministisk regering att bekänna färg

UNHCR, FN:s flyktingorgan, levererade i går sin senaste rapport över flyktingsituationen i världen – och det var ingen hoppfull läsning. Aldrig tidigare har så många människor varit på flykt, konstaterar UNHCR: 65,3 miljoner människor varav hälften barn.Samtidigt förbereder Sveriges riksdag sig för att rösta igenom ett nytt lagförslag om begränsad asylinvandring till Sverige – till EU:s miniminivå.

Sydsvenskan - 16 maj 13 kl. 20:59

Vill se eurozon-regering

Frankrikes president François Hollande efterlyste i dag en gemensam ekonomisk regering inom eurozonen. Denna regering skulle ha egna budgetbefogenheter, ett harmoniserat skattesystem och en egen president..

SR - 09 aug 13 kl. 10:35

Ny regering utsedd i Danmark

Den danska statsministern Helle Thorning-Smith presenterade i dag en ny dansk regering. Ombildningen som är väntad, betyder att fem ministrar får nya roller och att socialdemokraternas tidigare gruppledare i folketinget, får en plats regeringen..

SVT - 03 feb 14 kl. 11:45

Ny regering klar i Danmark

Danmarks statsminister Helle Thorning-Schmidt (Socialdemokraterna), visade i dag upp sin nya regering..

SR - 03 feb 14 kl. 15:44

Ny dansk regering presenterades

Danmark fick i dag en helt ny regering efter att Socialistisk Folkeparti valde att gå ur regeringen förra veckan..

SvD - 26 jan 17 kl. 10:10

Mays Brexit-proposition lämnas till parlamentet i dag

Redan i dag lämnar Storbritanniens regering in sin proposition till parlamentet för att få klartecken om att dra igång landets utträde ur EU..

DN - 26 jan 17 kl. 10:26

Brexit-proposition till parlamentet i dag

Redan i dag lämnar Storbritanniens regering in sin proposition till parlamentet för att få klartecken om att dra igång landets utträde ur EU. Premiärminister Theresa May är samtidigt redan på väg över Atlanten för att träffa Donald Trump..

BT - 26 feb 14 kl. 09:50

Ukraina: Ny regering i dag

En ny regering i Ukraina ska presenteras redan i dag, uppger en parlamentsledamot. Enligt källan ska den presenteras på Självständighetstorget, centrum för revolutionen. Dessförinnan var det senaste budet att regeringen skulle utses i morgonDen ökända kravallpolisen Berkut har upplösts av landets tillförordnade inrikesminister.

SVT - 25 feb 14 kl. 11:19

Ukraina ska utse ny regering

Förhandlingarna i parlamentet började klockan 9 i morse svensk tid. Tanken var att en ny regering skulle utses i dag, men omröstningen skjuts fram..

Cornucopia - 14 okt 18 kl. 12:50

Ren S-regering enda alternativet?

Då statsministern inte ska få över 50% av rösterna mot sig så är kanske en ren S-regering enda alternativet. Med löften om kompromisser åt höger och vänster kan Stefan Löfven (S) bilda en ren minoritetsregering, som inte får en majoritet av riksdagen mot sig. Och detta utan att få minsta stöd från SD:s 17.

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

RFSL: ”Extremt allvarligt”

Indonesiens nya lagstiftning kan komma att drabba minoriteter hårt, inte minst olika HBTQ-grupper. – Det är extremt allvarligt, säger Katarina Stenkvist, sakkunnig på RFSL..

SVT - 1 timme sedan

Sex utanför äktenskapet kan förbjudas i Indonesien

Indonesiens nya strafflagstiftning har antagits i landets representanthus. Den innebär att sex utanför äktenskapet kan straffas med fängelse vilket gör samkönade förhållanden brottsliga. Nu har president Joko Widodo fördröjt den slutgiltiga omröstningen i parlamentet för att se över delar av förslaget..

SVT - 2 timmar sedan

Under radarn: Agentmordet i Berlin

Den 23 augusti 2019 avrättas en man på öppen gata i Berlin. Fallet riskerar att utlösa en kris. Se SVT:s webbunika minidokumentär Under radarn om torpedmordet i Berlin..

SVT - 8 timmar sedan

Så stark är Irans militära stridsförmåga

Iran kan orsaka stor förstörelse med sin robotarsenal. Men Iran skulle ha problem med att försvara sig om USA eller Saudiarabien attackerar vissa mål eftersom Irans luftförsvar har stora begränsningar. Det säger militärexperten Pieter Wezeman på fredsforskningsinstitutet Sipri..

SVT - 9 timmar sedan

Carina Bergfeldt om jublet och Greta Thunbergs selfiekritik mot politikerna

Greta Thunberg rev ner stora applåder under sitt tal i New York berättar utrikeskorrespondent Carina Bergfeldt. Bland annat riktade Greta en känga mot de styrande politiker som hellre vill ta en selfie tillsammans med henne än att förändra klimatpolitiken..

SVT - 15 timmar sedan

USA skickar förstärkningar till Saudiarabien

USA skickar trupp och militär utrustning för att hjälpa Saudiarabiens luftförsvar, efter förra lördagens angrepp mot saudiska oljeanläggningar..

SVT - 16 timmar sedan

Trump anklagas för att ha pressat fram utredning om Bidens son

USA:s president Donald Trump anklagas för att ha försökt pressa Ukrainas ledare Volodymyr Zelenskyj till att utreda korruptionsmisstankar mot Joe Bidens son, det rapporterar nyhetsbyrån AP. Trump nekar till anklagelserna, men flera toppdemokrater kräver nu att Vita huset offentliggör telefonsamtalen mellan ledarna..

SVT - 22 timmar sedan

Världens största Arktisexpedition lämnar Tromsö

Fartyget ska frysa fast i isen och under ett års tid driva i Arktis. Syftet är att samla data för att bättre förstå klimatförändringarna..

SVT - Igår: 19:48

Unga marscherar i New York för klimatet

Jublet svepte som en våg över folkmassan när tiotusentals ungdomar samlades i parken Foley Square på södra Manhattan i New York. Därifrån marscherade de vidare för en klimatmanifestation med affischnamnet Greta Thunberg. – Jag kunde aldrig ha förespått eller trott att det här skulle hända, säger Thunberg, till AP..

SVT - Igår: 19:31

Unga runt i världen marscherar för klimatet

På över 5 000 platser runt hela jorden demonstrerade idag hundratusentals människor för klimatet. Demonstrationerna sker inför det stora FN-toppmötet nästa vecka – och inspirationen kommer från svenska klimataktivisten Greta Thunberg..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.