SR > Vetenskap

Monday, 16 September, 16:22

SR - 10 sep 19 kl. 09:55

Forskare: Därför ökar äldre i viktVarför tycks många av oss ha lättare för att gå upp i vikt när vi blir äldre? Det har en ny studie på Karolinska institutet tittat närmare på..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Karolinska

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: ForskareDärför , ökar, äldrei , vikt
Posh24 - 24 sep 13 kl. 11:55

Victoria's Secret-modellen Lindsay Ellingson ökar i vikt till årets visning!

Adriana Lima har avslöjat att hon nio dagar innan Victoria's Secrets årliga modevisning slutar äta fast föda, bara för att förlora vikt. Nu har hennes kollega Lindsay Ellingson avslöjat att hon gör raka motsatsen - för hon vill vara kurvigare när hon rockar catwalken i år.

"Jag tycker det är sexigare och mer feminint att vara fylligare.

Posh24 - 24 sep 13 kl. 11:55

Victoria's Secret-modellen Lindsay Ellingson ökar i vikt till årets show!

Adriana Lima har avslöjat att hon nio dagar innan Victoria's Secrets årliga modevisning slutar äta fast föda, bara för att förlora vikt. Nu har hennes kollega Lindsay Ellingson avslöjat att hon gör raka motsatsen - för hon vill vara kurvigare när hon rockar catwalken i år.

"Jag tycker det är sexigare och mer feminint att vara fylligare.

Expressen - 27 mar 14 kl. 19:36

Aniston ökar i vikt - skyller på fästmannen

Jennifer Aniston går upp i vikt inför bröllopet - och skyller på fästmannen. Justin Theroux matar henne nämligen med pasta konstant. – Hallå liksom!

News55 - 07 jun 17 kl. 13:23

Därför ökar äldre kvinnors drickande

Det kan finnas flera olika orsaker till att äldre kvinnor dricker allt mer alkohol i Sverige idag än tidigare, det rapporterar Sveriges Radio. – De som var unga på 60- och 70-talet levde i en liberalare tidsanda vad gäller alkohol och Sverige började bli mer jämställt mellan män och kvinnor. En annan förklaring kan vara att kvinnor har fått en bättre disponibel inkomst, de har helt enkelt mer pengar att röra sig med, säger Folkhälsoplaneraren Albin Dahlström till Sveriges Radio.

YLE - 19 dec 17 kl. 05:00

Aggressiv hemförsäljning ökar - äldre pressas att ingå renoveringsavtal för tiotusentals euro

Hemförsäljning riktade till äldre personer blir allt fräckare. I värsta fall handlar det om renoveringar på tiotusentals euro som den äldre inte ens skulle behöva..

Dagens Medicin - 23 apr 15 kl. 12:36

Svenska forskare ökar kunskap om ärftlig neurologisk sjukdom

HDSL är en ovanlig neurologisk sjukdom som ofta diagnostiseras som ms. Bit för bit samlar nu forskare in data för att lära sig mer om den ärftliga och dödliga sjukdomen..

YLE - 22 aug 13 kl. 09:54

Framtidens äldre vill bo hemma

Majoriteten av framtida äldre vill bo hemma och är beredda att betala för äldreservice i hemmet, visar en undersökning vid Statens ekonomiska forskningscentral VATT. -Bland de stora åldersklasserna är man i villig att lägga ner pengar på service och vård, säger Heikki Pursiainen, specialforskare vid Statens ekonomiska forskningscentral VATT. Undersökningen visar att många seniorer i princip skulle vara beredda att lägga ner så mycket pengar på service i hemmet att pensionen inte skulle räcka till för att täcka utgifterna.

Nyan - 02 okt 18 kl. 15:40

Så ska vården av äldre med psykisk ohälsa bli bättre

Projektet Äldres psykiska ohälsa ska förbättra vården för åldersgruppen.
Det finns brister i vården av äldre med psykisk ohälsa och det är en eftersatt grupp. Därför genomför Annika Skaglund och Gunnar Sjöblom, båda anställda av Ålands hälso- och sjukvård, ett projekt på uppdrag av Ålands landskapsregering.

Nyteknik - 15 aug 12 kl. 09:53

Hightech-fingret som ökar känslan

Amerikanska forskare ökar fingertoppskänslan rejält. Hemligheten ligger i ett elektriskt nanomembran som ger en pirrande känsla..

SvD - 07 nov 13 kl. 17:27

Fyra av tio som börjar träna ökar i vikt

”Vill gärna unna sig efter passet.”.

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Nasa testar nytt system för autonoma månlandare

Neil Armstrong landade Apollo 11 på månen genom att titta ut genom fönstret. Nu testar Nasa ett nytt system för självkörande månlandare..

SR - 5 timmar sedan

Kondition och hjärtats hälsa nära sammanlänkat

Bättre kondition minskar risken för att drabbas av hjärt-kärlsjukdom. Hos både män och kvinnor i alla åldrar, visar en ny svensk studie..

SR - 10 timmar sedan

Hjärtskola ger längre liv efter hjärtinfarkt

Hjärtinfarktspatienter som tar del av den "Hjärtskola", som nästan alla i Sverige erbjuds vid första infarkten, lever längre än patienterna som inte deltar, visar en svensk studie..

SR - 10 timmar sedan

Världens största Arktisexpedition ska frysa fast i ett isflak

På fredag, den 20 september, startar världens största Arktisexpedition någonsin. Mosaic-expeditionen är ett samarbete mellan 19 länder. 600 forskare samt fyra isbrytare deltar..

SR - 13 sep 19 kl. 11:48

Barns saliv ledde till alternativt Nobelpris

Inatt svensk tid delades det årliga Ig Nobel-priset ut vid en ceremoni på Harvarduniversitetet. Forskning om barns saliv och skillnader mellan mäns testiklar var något som prisades..

SR - 13 sep 19 kl. 06:00

Glidroboten som hoppar upp från vattnet

Vad sägs om en robot som på egen hand kan lyfta rakt upp från vattenytan - och sedan glida fram som en flygfisk ovanför vattenytan?.

SR - 13 sep 19 kl. 06:00

Lekfulla råttor förbryllar forskare

Råttor som leker kurragömma med människor? En ny studie i tidskriften Science luckrar upp gränserna mellan djur och människa..

SR - 13 sep 19 kl. 06:00

Krävs ny fysik för att förklara universums expansion?

Den så kallade Hubble-konstanten visar hur snabbt universum utvidgar sig. Men olika mättekniker har kommit fram till olika värden på Hubble-konstanten, vilket förbryllar fysikerna..

SR - 12 sep 19 kl. 09:02

Vattenånga gör nyupptäckt planet jordlik

Astronomer har upptäckt vattenånga i atmosfären på en planet som är mer lik jorden än många andra planeter. Den ligger i den beboeliga zonen runt sin stjärna, där temperaturen antas vara fördelaktig för liv..

SR - 12 sep 19 kl. 08:09

Tropisk havsorm andas genom huvudet

Hur andas ormar under vatten? En ny studie vid Flinders University i Australien visar att en del havsormar kan andas genom huvudet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.