SVT > Inrikes

Monday, 16 September, 16:21

SVT - 10 sep 19 kl. 09:51

Emma Frans reder ut: Myter och fakta om stressFinns det några positiva effekter? Och vad bör vi göra för att hantera stress på bästa sätt? Forskaren Emma Frans skiljer i SVT:s Morgonstudion fakta från myter hur vi påverkas av stress..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Frans, Emma Frans, SVT, Morgonstudion

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Emma, Frans, rederut , Myteroch , faktaom , stress
SVT - 14 feb 19 kl. 11:25

Vilka kärleksrelationer håller i längden? Emma Frans reder ut

Kärlek vid första ögonkastet eller träffats på nätet? Forskaren Emma Frans reder ut vad oddsen är för din relation..

SVT - 12 feb 19 kl. 21:29

”Behöver jag äta d-vitamin?” Forskaren Emma Frans reder ut

Jag är så trött – kanske behöver jag lite extra tillskott av d-vitamin? Forskaren Emma Frans gästade Morgonstudion för att reda ut vilka som behöver extra d-vitamin, hur man lättast får i sig det naturligt – och om det kan bli för mycket av det goda..

SVT - 06 maj 19 kl. 15:09

Emma Frans slår hål på myterna: Så mycket skärmtid är dåligt

Många föräldrar brottas med hur mycket skärmtid som är bra för deras barn. Åsikterna är många och råden likaså. Forskaren Emma Frans, gästade Morgonstudion och slog hål på några myter om skärmtid..

SVT - 14 maj 18 kl. 14:42

Forskaren Emma Frans rekryteras av SVT

Hon är forskare, vetenskapsskribent och vinnare av journalistpriset. Nu knyts Emma Frans till SVT Nyheter. – Jag är väldigt glad över att få samarbeta med SVT eftersom vi har gemensamma målsättningar om att göra vetenskap tillgängligt och underhållande, säger Emma Frans..

DN - 28 sep 17 kl. 18:00

Forskaren Emma Frans: Vi måste genomskåda osanningarna

Om mindre än ett år är det val i Sverige – och sociala medier fylls av halvsanningar och lögner. Emma Frans vill få oss att tänka efter, är det vi läser verkligen sant? Hon kritiserar också forskarvärlden, som hon menar inte tar den så kallade tredje uppgiften på allvar.

UNT - 23 nov 17 kl. 23:21

Emma Frans vann Stora Journalistpriset

Uppsalabon Emma Frans tog hem Stora Journalistpriset i klassen Årets röst..

Dagens Medicin - 24 nov 17 kl. 08:07

Forskaren Emma Frans vinner Stora journalistpriset

Vetenskapsskribenten och KI-forskaren Emma Frans vann kategorin Årets Röst för sin strid mot faktaresistensen..

DN - 08 jan 18 kl. 10:51

Emma Frans: Jag kan inte tävla mot Trump, men jag är ganska bra på att nå ut

Tre frågor till Emma Frans, doktor i medicinsk epidemiologi, som tilldelas pris som Årets folkbildare av föreningen Vetenskap och Folk­bildning..

GöteborgsPosten - 21 apr 18 kl. 09:30

Agnes Wold och Emma Frans vill slå hål på myterna

Ett internet som svämmar över av fake news kräver tillrättavisande auktoriteter. Två av svensk offentlighets mest högljudda sanningssägare kommer från den vanligtvis så tillknäppta vetenskapen. Agnes Wold och Emma Frans.

Helsingborgs Dagblad - 14 maj 18 kl. 15:01

Emma Frans värvas av SVT

Forskaren och skribenten Emma Frans kommer snart att synas i SVT:s "Morgonstudion", skriver Resumé. Där ska hon vara med som expert och tillsammans med SVT Nyheter visa förklarande videosnuttar om vetenskap. "Jag är väldigt glad över att få samarbeta me.

Fler nyheter från SVT

SVT - 30 minuter sedan

Fällde fuskaren: ”Ett fruktanvärt misstag”

En vidarebefordrade spökskrivarens mejl. En annan använde ett alias som nästan var hans eget namn. När studenter fälls för att ha anlitat spökskrivare har de ofta begått ett misstag som gör att fusket kan bevisas, visar SVT:s karläggning..

SVT - 30 minuter sedan

Experten om spökskrivarna: ”Det finns en naivitet i Sverige”

Enkäter visar att svenska studenter använder kommersiella spökskrivningstjänster i mindre utsträckning än studenter i andra länder. Samtidigt ökar antalet engelskspråkiga kurser vid svenska högskolor och universitet, vilket i sig kan öka frestelsen. – Det finns en naivitet i Sverige, säger forskaren Sonja Bjelobaba vid Uppsala universitet..

SVT - 1 timme sedan

Höstens bästa verklighetsbaserade draman

Linus Fremin, tv-kritiker på TVdags, tipsar om de mest sevärda dramaserierna baserade på verkliga händelser i höst. – Det känns som att man är där på plats, med alla detaljer och allt kaos, säger han om HBO Nordics nya drama ”Our Boys” i SVT:s Morgonstudion..

SVT - 7 timmar sedan

Advokaten om Eric Torell-rättegången: ”Det har varit en speciell rättegång”

I dag är sista rättegångsdagen i Eric Torell-rättegången. 20-åringen sköts till döds av polis för drygt ett år sedan i centrala Stockholm. Advokat Ulrika Borg besökte Morgonstudion under måndagen för att prata om rättegången – vad som lyfts fram hittills och vad vittnena har berättat.

SVT - 7 timmar sedan

Få fälls för spökskrivna texter: ”Väldigt svårt att upptäcka”

Det är mycket ovanligt att svenska universitet och högskolor upptäcker misstänkt spökskrivna studentarbeten – och ännu ovanligare att studenter fälls. Samtidigt framhåller flera jurister som SVT varit i kontakt med att fusket kan vara extremt svårt att upptäcka..

SVT - 7 timmar sedan

Nu avslutas Eric Torell-rättegången

Den 2 augusti 2018 sköts 20-årige Eric Torell ihjäl av polis i centrala Stockholm. I dag avslutas rättegången mot de tre poliser som står åtalade för tjänstefel och vållande till annans död. SVT Nyheter rapporterar direkt från rättegången..

SVT - 17 timmar sedan

Martin Kinnunen (SD): ”Gröna skatteväxlingen en bluff”

Höjda bensinpriser upprör framför allt de som bor i glesbygden och är beroende av bilen. Miljöpartiets språkrör Per Bolund och Sverigedemokraternas talesperson i miljö- och klimatfrågor Martin Kinnunen möttes i SVT Agenda för att diskutera den gröna skatteväxlingen. – Det skulle kunna vara bra om det var en grön skatteväxling, men det är en bluff, säger Kinnunen..

SVT - 18 timmar sedan

Eva Nordmark (S) om Arbetsförmedlingen: ”Det viktiga är inte att det finns kontor”

Som TCO-ordförande var Eva Nordmark mycket kritisk till besparingarna inom Arbetsförmedlingen och krävde tidigare i år att regeringen skulle skjuta till pengar, något som inte gjordes. Som nytillsatt arbetsmarknadsminister vill inte Nordmark svara på om hon nu kommer se till att det blir mer pengar. – Höstbudgeten kommer i veckan.

SVT - 17 timmar sedan

LO-ordföranden: Överenskommelsen måste till viss del brytas

Sveriges nytillsatta arbetsmarknadsminister, Eva Nordmark, kommer att föra en politik med inslag som hon själv tidigare kritiserat. – Synen på Arbetsförmedlingen är en del av 73-punktsprogrammet som måste omförhandlas, säger LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson..

SVT - 18 timmar sedan

Klimatfrågan polariserar – och provocerar

Bara två procent av svenskarna tror inte alls att klimatförändringar sker på riktigt, enligt en opinionsundersökning från Novus som gjordes i somras. Men trots att det är en liten del, får SMHI många mejl från personer som tycker att larmen om klimatet är överdrivna. – Det märks att frågan väcker känslor för att vi får så mycket frågor, säger Gustav Strandberg, klimatforskare på SMHI till SVT..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.