SR > Nyheter

Monday, 16 September, 16:11

SR - 10 sep 19 kl. 09:43

Centralbanken påverkas av klimathotetRäntesänkning och andra stimulanser förväntas när ECB lämnar sitt räntebesked på torsdag. Samtidigt har klimatfrågan kommit upp som en allt mer aktuell fråga för centralbankerna, berättar Kristian Åström, Ekots ekonomikorrespondent..
Läs mer på SR
Läs mer om:
ECB,  Kristian Åström

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Centralbanken, påverkasav , klimathotet
DI - 16 okt 13 kl. 10:04

ECB:s politik påverkas inte av USA

Den europeiska centralbanken, ECB, ser för närvarande inte att dess politik påverkas av de nuvarande politiska låsningarna i USA kring budgeten och skuldtaket, vilka riskerar att få världens största ekonomi att ställa in sina betalningar..

Affärsvärlden - 20 jan 15 kl. 09:32

IG Group: Vinsten påverkas valutakaoset

CFD-mäklaren IG Group bekräftar nu att bolagets vinst kommer påverkas av förra veckans oförutsedda händelser när den schweiziska centralbanken överraskade marknaden med att slopa valutagolvet för schweizerfrancen..

Expressen - 07 nov 13 kl. 13:55

ECB sänker styrräntan – så påverkas Sverige

Den europeiska centralbanken (ECB) sänker den viktigaste styrräntan, från 0,5 procent till 0,25 procent..

DI - 31 okt 14 kl. 17:32

Hela Europa påverkas av Japan

Europabörserna steg på bred front på fredagen. Marknaderna gladdes åt ökade stimulanser från japanska centralbanken och att en statlig pensionsfond i landet ska öka sina köp av utländska aktier..

HBL - 20 jan 15 kl. 05:16

Fem svar om ekonomiska superveckan

Europeiska centralbanken väntas komma med ett jätteprogram för stödköp på torsdag, den ekonomiska eliten samlas i Davos och Grekland går till val. Vad är på gång?1.

BT - 15 jan 15 kl. 18:07

Svängigt på börsen

Det blev en svängig torsdag på Stockholmsbörsen sedan schweiziska centralbanken oväntat släppt valutan fri. Valutorna och börskurserna åkte jojo. Vid dagens slut hade OMXS-index gått upp 1,4 procent.

HBL - 22 jan 15 kl. 16:29

"Ger inte Finland råd skuldsätta sig mer"

Det program ECB sjösatt är större väntat och det är bra. Det visar att ECB nu är enigt om att tiden är rätt för stora aktioner, säger Aktias chefsekonom Anssi Rantala.Programmet innehåller stödköp av statspapper för totalt åtminstone 1 000 miljarder euro.

YLE - 04 okt 15 kl. 10:06

Gratis pengar till alla – en väg ut ur krisen?

Tänk om helikoptrar en dag skulle sväva ovanför oss och släppa ner pengar. Vi skulle rusa ut och samla så mycket som möjligt. Sedan skulle vi spendera en stor del av dessa ”helikopterpengar”.

YLE - 07 sep 17 kl. 20:25

”Nordeas flytt har ingen praktisk betydelse”

Nationalekonomen och konsulten Roger Wessman som tidigare arbetat som chefsekonom på Nordea säger att Finland bara tjänar småsummor på Nordeas flytt till Finland. - Flytten har ingen stor praktisk betydelse för Finland. Bara ett litet antal arbetsplatser flyttar hit från Sverige.

Ekonomistas - 28 okt 13 kl. 09:40

Hur kan Finansutskottet och andra avgöra om Riksbanken uppfyller eller åsidosätter inflationsmålet?

Hur kan Finansutskottet och andra avgöra om Riksbanken uppfyller eller åsidosätter sitt prisstabilitetsmål? Riksbanken har ju inte perfekt kontroll över inflationen och inflationen kan inte alltid ligga precis på målet. Jo, genom att jämföra genomsnittlig inflation under en längre period med inflationsmålet och även jämföra med andra länder med inflationsmål för att avgöra vad som är möjligt.

Fler nyheter från SR

SR - 45 minuter sedan

Salomonöarna bryter med Taiwan

Taiwan tappar ytterligare en allierad sedan Salomonöarna idag meddelat att de bryter med Taiwan för att istället upprätta diplomatiska relationer med Kina..

SR - 1 timme sedan

Kulturskolor återfår statligt stöd

Regeringen återinför det statliga stödet till kulturskolorna. I kulturbudgeten avsätts 100 miljoner kronor per år till de kommuner som bedriver kulturskoleverksamhet, säger kulturminister Amanda Lind..

SR - 2 timmar sedan

Fortsatt minskning av antagna till lärarutbildningar

Antalet antagna till lärarutbildningarna fortsätter att minska och till hälften av studieplatserna nu till hösten fanns ingen konkurrens alls..

SR - 2 timmar sedan

Idrotten sörjer nedbrunnen hall

Flera idrottsföreningar i Göteborg drabbas hårt av söndagens brand som totalförstörde Slottskogshallen. Två minderåriga pojkar misstänks ha orsakat branden..

SR - 2 timmar sedan

EU-länderna ställer tuffa frågor till Ungern

Ungern ska för första gången förhöras av övriga EU-länder efter anklagelser om att landet bryter mot EU:s grundläggande värderingar..

SR - 3 timmar sedan

Bensinpriserna stiger efter drönarattacken

Efter helgens drönarangrepp, som anses ha slagit ut ungefär hälften av Saudiarabiens oljeproduktion, så har också svenska bränslepriser stigit under morgonen och förmiddagen..

SR - 3 timmar sedan

Brexitavtal ska diskuteras på lunch

Idag sker det första mötet mellan Jean-Claude Juncker och Boris Johnson sedan den senare tillträdde som brittisk premiärminister..

SR - 5 timmar sedan

Misstänkta islamister kopplas till förskolor

Misstänkta islamister kopplas till förskolor och familjedaghem, skriver Aftonbladet..

SR - 6 timmar sedan

Åklagaren yrkar på dagsböter för de tre åtalade poliserna

Åklagaren yrkar på villkorlig dom och dagsböter för de poliser som var inblandade i dödsskjutningen av 20-årige Eric Torell..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.