Blekinge Läns tidning > Nyheter

Saturday, 21 September, 05:14

Blekinge Läns tidning - 10 sep 19 kl. 09:41

Carl-Fredrik Wachtmeister: ”Min farbror har lurats att skriva på”Fejden på Trolle Ljungby gods trappas upp. Den petade Carl-Fredrik Wachtmeister anser att greve Trolle-Wachtmeister lurats på jaktarrendet och vill att fideikommissnämnden sätter stopp..
Läs mer på Blekinge Läns tidning
Läs mer om:
Fredrik Wachtmeister, Trolle Ljungby, Carl-Fredrik Wachtmeister, wachtmeister

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Carl-Fredrik, WachtmeisterMin , farbrorhar , luratsatt , skriva
Kristianstadsbladet - 27 jul 19 kl. 05:00

Carl-Fredrik Wachtmeister petad ur Trolle Ljungbys styrelse

Det är turbulent på Trolle Ljungby gods. Arvtagaren Carl-Fredrik Wachtmeister är uppsagd och har petats ur godsets styrelse. Inga kommentarer till det inträffade ges..

Helsingborgs Dagblad - 18 feb 11 kl. 16:51

Carl-Axel Wachtmeister är död

Carl-Axel Wachtmeister, ägaren till Wanås gods utanför Hässleholm, har avlidit, skriver Kristianstadsbladet. Carl-Axel Wachtmeister, som skulle fylla 90 år i år, var den sjätte generationen som drev godset som har både skogs- och lantbruk. Driften av godset lämnade han för flera decennier sedan över till en av sönerna, Carl-Gustav Wachtmeister..

DN - 11 dec 17 kl. 12:39

Minnesord: Carl Axel Wachtmeister

Professor Carl Axel Wachtmeister, Stockholm, har gått bort vid 93-års ålder. Hans närmaste är livskamraten Monica och barnen Mattias, Johanna, Titti, Johan och Staffan..

Skånskan - 04 maj 16 kl. 09:49

Carl Fredrik Reuterswärd är död

Nyheter "Non violence", konstverket med den ihopknutna pistolen, är en av världens mest kända skulpturer. Nu har dess upphovsman gått ur tiden.I sin mest berömda inkarnation står ”Non violence” utanför FN-skrapan i New York.

Dagen - 09 sep 11 kl. 03:00

Carl Fredrik Hills verk ställs ut i Stockholm

Carl Fredrik Hill ägnas en stor utställning under hösten på Prins Eugens Waldemarsudde i Stockholm. Prins Eugen var en av de första som förvärvade målningar av Carl Fredrik Hill (1849-1911). Utställningen i höst visar hans livsverk, bland annat hans flodlandskap och även de visionära teckningarna från sjukdomstiden i Lund.

SmålandsPosten - 15 sep 14 kl. 09:56

Carl Fredrik Reuterswärd ? En typografisk värld

Carl Fredrik Reuterswärd förknippar nog de flesta med skulpturen Non-Violence. Den välkända fredssymbolen föreställer en hopknuten revolver och står bland annat framför FN-skrapan i New York. Den finns såklart också med på ett hörn i dag, när en utställning med hans verk har vernissage på Ljungbergmuseet.

Barometern - 04 maj 16 kl. 10:11

Carl Fredrik Reuterswärd död

Konstnären Carl Fredrik Reuterswärd har gått bort, 81 år gammal. Reuterswärd var mest berömd för konstverket "Non violence", en revolver med knuten pipa. Carl Fredrik Reuterswärd var en konstnär som "alltid gjorde det oväntade".

BT - 17 jan 14 kl. 08:17

Carl Fredrik Hills stora ödesdrama

Våren 1971 kom ett manuskript av konstnären Carl Fredrik Hill (1849-1911) i Jesper Svenbros hand. Det 64-sidiga manuskriptet, avfattat på grekiska av pseudonymen Nagug innehöll talrika felskrivningar och förvrängningar. Svenbro tolkar det som att Hill velat spela rollen som den ”store lärde” när han på Skomakargatan i Lund, under sjukdomsperioden kopierade sina klassiker, vilka han gjorde extra svårtillgängliga genom att deformera texten vid avskriften.

Dagens Media - 07 maj 14 kl. 10:01

Därför säljer Carl-Fredrik Sammeli sitt livsverk

Pr-koncernen Weber Shandwick köper svenska Prime. För Dagen Media berättar grundaren Carl Fredrik Sammeli om hur det känns att sälja sitt skötebarn..

Helsingborgs Dagblad - 17 apr 15 kl. 04:00

Varmt, mysigt och gott hos Carl Fredrik

Våren har just övergått i blåsigt småregnigt elände och det känns gott att kliva in genom dörrarna till ombonade restaurang Carl Fredrik vid torget i Skälderviken..

Fler nyheter från Blekinge Läns tidning

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

Har ni inte egna kommuner att sköta?

Man kan säkert ha många synpunkter på Sölvesborgs Kommun men en eloge kan man ändå ge till Kommunalrådet Louise Erixon i Sölvesborg för hennes sätt att sköta Sölvesborgs Kommun..

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

Skär inte ned på kulturen i Sölvesborg!

”I Sölvesborg har vi på senare tid fått uppleva begränsningar av möjligheterna att fritt utvecklas och skapa vår kultur”, skriver Nils Wallnäs..

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

Varför vill kommunen ödelägga ett naturområde?

Det skrivs mycket om betydelsen av biologisk mångfald i Ronneby kommuns detaljplan. Hur omsätter man det i praktiken då man avser att ta bort en naturskog? .

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

”Han kliver på. Går rakt in i sin egen död.”

Tänk dig att du har en tid att passa, du väntar på sista bussen men när den kommer sitter det en skum figur bakom ratten..

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

Vad är det som väntar oss?

”Angreppet mot den saudiska oljeproduktionen kan leda till ett storkrig i regionen med USA inblandat och där även Israel och Turkiet kan bli indragna”, skriver Bo Pellnäs, pensionerad överste och gästkrönikör för BLT:s ledarsida..

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

Vindkraft ger jobb i Sölvesborg

Centerpartiet i Sölvesborg vill använda energikällor som är förnybara och som inte orsakar de miljöproblem som är förknippade med kärnkraft (som uranbrytning, risk för olyckor och slutförvaring)..

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

Mobilerna gör oss dummare och olyckligare

Mobilen ersätter böckerna i allt högre utsträckning. Det är en katastrof, inte enbart för att vi blir mindre bildade. Vi tycks också bli mindre välmående..

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

Doldisföretag växer rejält

Många har köpt biljetter via Nortic. Men få vet att företaget är från Karlskrona. – Vi har stora planer och ska fortsätta växa, säger företagets vd Henrik Jonsson..

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

Så skyddar du dig mot falska biljetter

Anmälningarna mot de digitala biljettbolagen ökar, enligt Konsumentverket. Under 2016 kom 34 anmälningar. Förra året dök det upp 181 anmälningar från privatpersoner som kände sig lurade på biljetten..

Blekinge Läns tidning - 45 minuter sedan

Mystisk människosläkting kartlagd

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.