Dagens PS > Ekonomi

Saturday, 21 September, 23:21

Dagens PS - 10 sep 19 kl. 09:32

Här är valutakorgen som backar Facebook LibraFacebooks nya kryptovaluta Libra kommer att backas upp av en valutakorg som inte innefattar den kinesiska valutan. Det har bolaget uppgett i en utfrågning med amerikanska senatorer, skriver Seekingalpha. Valutakorgen kommer bland annat att innehålla amerikanska dollarn, euron, brittiska pundet och Singaporedollar. Senator Mark Warner var till en början bekymrad över att Kina skulle trycka på för att även inkludera yuanen i valutakorgen, men enligt bolaget lämnas alltså valutan utanför.
The post Här är valutakorgen som backar Facebook Libra appeared first on Dagens PS..
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Facebook Libra, Libra, Seekingalpha, Singaporedollar, Mark Warner, Kina, Här, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Här är valutakorgensom , backar, Facebook, Libra
IDG - 02 okt 14 kl. 16:35

Därför backar Facebook kring riktiga namn


Efter tio år har Facebook bestämt sig för att mjuka upp kraven på att du använder ditt riktiga namn på tjänsten..

SR - 09 sep 16 kl. 21:58

Facebook backar om publicering på berömt krigsfoto

Efter hård kritik i Norge backar Facebook från ett beslut om att inte tillåta publicering av ett berömt krigsfoto som visar hur en naken flicka i Vietnam flyr undan napalmbomber..

Expressen - 11 apr 17 kl. 18:27

Facebook tar bort bilder på offer efter kritik

Efter den hårda kritiken om bilder på dödsoffer: Nu backar Facebook. – Vi förstår att bilderna är extremt upprörande, och jobbar därför så snabbt som möjligt med att ta bort dem där de publiceras, säger en talesperson för Facebook till Aftonbladet..

Dagens Media - 16 sep 19 kl. 14:30

Facebook överger Gävle – blir inget datacenter

Nu backar Facebook från de tidigare planerna på ett datacenter i Gävle..

SR - 13 okt 16 kl. 19:58

Twitter backar - Facebook fortsätter att öka

Twitter tappar användare i Sverige, för första gången. Samtidigt har Snapchat och Kik dykt upp på kartan, sociala nätverk som nästan bara tilltalar ungdomar..

Cornucopia - 18 jun 19 kl. 11:38

Facebook lanserar Libra - privat global valuta med omedelbara transaktioner

Facebook lanserar nu en egen privat valuta, Libra, som baserar sig på blockkedjeteknik, men utan skalbarhetsproblemen och utan volatiliteten i de spekulationsvalutor som funnits. Med i projektet finns i princip alla globala aktörer som betyder något i sammanhanget, inklusive Visa, Mastercard och Paypal.
Libra ska backas upp av tillgångar och därmed ha ett stabilt värde, samt genom att inte alla användare ska dela på alla information om alla transaktioner, även undvika problemen med skalbarhet.

Dagensanalys.se - 18 jun 19 kl. 17:15

Facebook lanserar den egna kryptovalutan Libra

Facebook, världens största sociala medieplattform, meddelade idag att man lanserar sin egen kryptovaluta Libra. Mark Zuckerberg skrev på Facebook att de, tillsammans med 27 andra organisationer, startar Libra Association. Syftet med projektet är att lansera kryptovalutan Libra år 2020.

Dagensanalys.se - 19 jun 19 kl. 04:29

Om du vill vara först med att testa Libra ska du kolla här

På den officiella sajten Calibra, som är plattformen för Facebooks valuta, kan du signa upp med din mail för att få vara först att testa när den lanseras. Här ska du signa upp för att få Libra. Libra, Calibra … vad skriver du om?

Dagensanalys.se - 07 jun 19 kl. 01:06

Snart lanserar Facebook den egna kryptovalutan Libra

Nu ska världens största community också bli världens största ekonomi. Den 18 juni lanserar Facebook kryptovalutan Libra. Kryptovaluta är vanligtvis en digital valuta utan centralt reglerande instans där kryptografiska metoder används för att garantera transaktioner.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - Igår: 12:25

Se upp! Buybacks funkar inte längre

Företag som annonserar så kallade buybacks får oftast en extra skjuts uppåt av investerare i samband med offentliggörandet. Då kan det vara läge att sälja. Med buybacks menar tillbakaköp av aktier.

Dagens PS - Igår: 11:04

Uppsägningarna ökar stort – industrin utsatt

Antalet uppsagda som sökt stöd hos Trygghetsfonden TSL under sommaren ökade med 17 procent jämfört med ifjol.  ”Vi ser ett klart högre inflöde nu”, säger TSL:s vd Caroline Söder, till Svenska Dagbladet. Totalt har 750 personer sökt stöd under det första halvåret 2019.

Dagens PS - Igår: 10:53

Här bor du kungligt – om du har råd

Startpriset för den pampiga gården är 40 miljoner kronor. Det här får du. Björkviks gård på Värmdölandet ligger bara cirka fyra mil från Stockholm.

Dagens PS - Igår: 10:16

Danske bank utser ny Sverigechef

Danske Bank har rekryterat Johanna Norberg till ny vd för Danske Banks verksamhet i Sverige. Hon efterträder Berit Behring som nyligen utsågs till Head of Wealth Management i Danske Bank och som ny medlem i koncernledningen. Johanna Norberg tillträder sin nya tjänst omgående, enligt ett pressmeddelande.

Dagens PS - Igår: 10:26

Jyske Bank-kunder får minusränta i december

Från 1 december i år kommer kunder med mer än 750.000 danska kronor på sitt konto i Jyske Bank att åka på en negativ ränta om -0,75 procent. Det skriver banken på sin hemsida.

Dagens PS - Igår: 10:35

Vaping-sjukan i USA: Sju dödsfall rapporterade

Antalet personer som har insjuknat genom vaping eller rökning av e-cigaretter har ökat dramatiskt i USA, rapporterar CNBC. Enligt landets hälsomyndighet, CDC, har siffran ökat till 530 personer jämfört med 380 från i förra veckan. Samtidigt har sju dödsfall rapporterats in.

Dagens PS - Igår: 09:42

Medarbetare begår självmord på Facebooks campus

I dagens techbrief kan du läsa om nya iOS 13, renoveringen av Apples ikoniska butik i New York och ett tragiskt dödsfall på Facebooks campus i Kalifornien. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. I dag släpps nya iOS 13 – här är alla nyheter The Verge har hårdtestat den nya versionen av det populära operativsystemet.

Dagens PS - Igår: 08:28

Resebjässen gör sista desperat försök

Resejätten Thomas Cook håller sista-minuten-samtal om att sälja av vissa tillgångar för att slippa gå under, rapporterar Sky News med hänvisning till källor. Diskussionerna avser en försäljning av bolagets flyg- och tourverksamhet i Norden som ett desperat sätt att få in pengar. Förhandlingarna förs med private equity-bolaget Triton Partners.

Dagens PS - Igår: 08:34

New York-börsen stängde kring nollan

Indexen på New York-börsen stängde kring nollan på torsdagen, i närheten av tidigare toppnoteringar, efter negativa signaler om handelskriget mellan USA och Kina raderat ut tidiga uppgångar. Trump-rådgivaren Michael Pillsbury varnade för att USA är redo att eskalera handelskriget om inte en uppgörelse nås snart, samtidigt som det från kinesiskt håll kom uppgifter om att Kina inte är i någon brådska om att sluta ett avtal. På den breda marknaden steg S&P 500-index med 0,00 procent till 3 006,8.

Dagens PS - Igår: 08:40

Kommer charterresorna dö ut?

DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. Resejätten Thomas Cook, som äger svenska Ving, håller sista-minuten-samtal om att sälja av vissa tillgångar för att slippa gå under.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.