YA > Lokalt

Monday, 16 September, 08:17

YA - 10 sep 19 kl. 09:00

Efter länsstyrelsens kritik – byggnadsnämnden säger ja till bostäderKommunen ger positivt besked i nybyggnadsärende – igen. Byggnadsnämnden har nu hanterat ansökan en andra gång, efter att ha fått bakläxa av länsstyrelsen..
Läs mer på YA

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Efter länsstyrelsens, kritik, byggnadsnämndensäger ja till , bostäder
Nya Wermlands Tidningen - 26 mar 18 kl. 17:56

Museet riktar kritik mot nya bostäder

Värmlands museum riktar kritik mot planerna på ett nytt bostadsområde strax norr om Tingvalla IP, det så kallade Klara Park-projektet..

Skånskan - 17 feb 17 kl. 16:50

Idalagården blir bostäder

Lund Byggnadsnämnden har nu gett tillfälligt bygglov för omvandlingen av kommunägda Idalagården i Veberöd till bostäder för nyanlända med permanent uppehållstillstånd. Även ett liknande projekt på gamla Magleskolan i Lund fick klartecken vid torsdagens sammanträde. ERWP.

Kristianstadsbladet - 03 apr 14 kl. 10:10

Om bostäder på Östra Äspet


Bostäder på Östra Äspet eller inte? Ja, det är en fråga som diskuterats några år. För drygt ett år sedan beslutade byggnadsnämnden att inte ge något uppdrag till stadsbyggnadskontoret att utreda frågan vidare.

Kristianstadsbladet - 20 jan 14 kl. 08:26

Byggnadsnämnden i blåsväder

Vid Hässleholms kommunfullmäktigesammanträde den 17 december gick byggnadsnämndens ordförande, Mats Sturesson (C), upp i talarstolen och yrkade på återremiss av detaljplanen för vindkraftsanläggningen på Nävlingeåsen.
Men det var ju han själv som var ytterst ansvarig för att byggnadsnämnden lämnat underlaget till fullmäktige för beslut. Redan när byggnadsnämnden behandlade ärendet var det känt att Försvarsmakten av säkerhetsskäl motsatte sig sju av de tjugo planerade vindkraftverken på åsen.

Skånskan - 23 jan 17 kl. 15:39

Fler bostäder ska byggas åt studenter

LUND På initiativ från Socialdemokraterna och Miljöpartiet ska det byggas minst 3 000 nya studentbostäder i Lund fram till år 2027. ERWP.fif(0)Det beslutet tog politikerna i Tekniska nämnden i onsdags.

BT - 09 dec 14 kl. 20:40

Beslut: Snart kan nya bostäder byggas vid gamla textilmuseet

Det har varit en lång process och nu har ett nytt förslag för bostäder vid före detta textilmuseet arbetats fram. På torsdag ska politikerna ta ställning till förslaget. Turerna kring de nya bostäderna utmed före detta Textilmuseet har varit många.

Skånskan - 25 mar 19 kl. 16:33

60 nya bostäder på Linero

Lund Byggnadsnämnden har nu antagit detaljplanen som innebär totalt 60 nya bostäder upp mot Sandbyvägen i nordöstra delen av Linero.Under planarbetet, som pågått sedan 2016, har grannar haft kritiska synpunkter gällande skuggning, insyn, buller, trafikmängd och stadsbild. Men stadsbyggnadskontorets bedömning är att tillskottet av nya bostäder väger tyngre än de negativa konsekvenser som förtätningen medför för de omgivande fastigheterna.

BT - 21 nov 13 kl. 11:30

Bostäder ska bort - huset för nära mack

Kommunen stoppar bostäder i grannfastigheten till OKQ8. - Tar de bort lägenheterna får de väl också lösa ut mig, säger Kaj Björkman, ägare till fastighetsbolaget Kinna Hus AB, som tänker överklaga beslutet.. I fastigheten finns tre lägenheter.

Skånskan - 15 mar 18 kl. 15:42

CC House-tomt görs klar för bostäder

lund Västerbro, det gigantiska nya bostadsområdet längs Öresundsvägen, börjar så smått ta form, i varje fall på pappret.
Ett av de allra första projekten är Smörkärnan 1, där Ikano vill bygga bostäder. ERWP.

Skånskan - 22 jan 19 kl. 05:00

Hundratals bostäder i byn

Södra Sandby Dalbybacken sägs ha samma lutning som sluttningarna i San Francisco. Det blir därför en utmaning att bygga på marken.
Men Lunds kommunala fastighetsbolag, LKF, är redo att satsa.

Fler nyheter från YA

YA - 23 timmar sedan

Här kan man droppa in och döpa sitt barn: ”Nya tider kräver nya rutiner.”

Ett barndop behöver inte vara storstilat, påkostat och välplanerat. Det kan vara spontant och enkelt, men ändå högtidligt. Så tänkte man i Gärsnäs församling som nu satsar på drop-in-dop..

YA - Igår: 15:36

Stark manifestation på Stortorget

”Våra barn bor också i den här kommunen, och alla vet att kreativitet är nödvändig, så nedskärningar mot barn utan att ens göra en konsekvensanalys är galet”, utropade Matilda Arvidsson, som initierat en lördagsprotest på Stortorget i Simrishamn mot kommunpolitikernas 22-procentiga nedskärningar av Kulturskolans verksamhet i kommunen. Och möttes av applåder från ett 100-tal vuxna och ett antal barn och unga från Kulturskolan..

YA - I förrgår: 14:42

Full bilist misstänks orsakat olycka

Mannen körde bil trots att han inte var nykter. I samband med detta misstänks han för att ha orsakat en olycka. Nu åtalas han misstänkt för grovt rattfylleri.

YA - I förrgår: 09:55

Stöld: Kvinna plockade på sig kött och ost – fångades på övervakningsfilm

På butikens övervakningskamera syns hur kvinnan stoppar på sig kött och ost. Hon lämnar sedan butiken utan att betala..

YA - 12 sep 19 kl. 17:00

Äppelmarknaden: Välkända artister kommer till Kivik

Årets Äppelmarknad närmar sig och efter fjolårets satsning på lokala förmågor lockar man i år med några riktiga tungviktare..

YA - 12 sep 19 kl. 16:20

Ciderbar – en nyhet på Äppelmarknaden

Sveriges första bar för cider och äppelvin. Det är en av årets nyheter på Äppelmarknaden den 28 och 29 september,.

YA - 12 sep 19 kl. 15:07

Samhällsföreningar ordnar strandstädning

På lördag ordnar Kiviks Byalag och Vitemölle Lejeförening tillsammans ett strandstädningsprojekt från Kiviks hamn i söder till Verkeån i norr..

YA - 12 sep 19 kl. 15:07

Dynamisk duo gästar Valfisken

På söndag den 15 september gästas Valfisken i Simrishamn av Duo Naranjo/Weurlander. En duo som är känd för kraftfulla föreställningar och för intensitet och sitt samspel..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.