SVT > Kultur

Monday, 16 September, 16:31

SVT - 10 sep 19 kl. 09:00

Ungdomars läsning fortsätter att minskaI den studie som Statens medieråd gjort av barn och ungdomars medieanvändning framkommer att den tid som barn lägger på läsning fortsätter att sjunka. Samtidigt uppger en stor del av ungdomar i åldern 9-18 år att de själva tycker att de läser för lite..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Statens

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ungdomars, läsningfortsätter att , minska
YLE - 03 dec 13 kl. 11:19

Finländska ungdomars kunskaper rasar i Pisa-undersökning

Finland har rasat ordentligt neråt på den lista som mäter kunskap i skolorna. Finländska ungdomar har blivit sämre i både matematik, naturvetenskaper och läsning. Pisaresultaten från år 2012 offentliggjordes i dag.

YLE - 03 dec 13 kl. 11:24

Finländska ungdomars kunskaper rasar i Pisaundersökning

Finland har rasat ordentligt neråt på den lista som mäter kunskap i skolorna. Finländska ungdomar har blivit sämre i både matematik, naturvetenskaper och läsning. Pisaresultaten från år 2012 offentliggjordes i dag.

Barometern - 05 aug 14 kl. 07:53

Lite för bra för att vara en lösning

Vi vet att ungdomarna vill arbeta i välfärden, säger socialdemokratiske partiledaren Stefan Löfven. Verkligen? Av de drygt 106 000 elever som sökte till nationella program på gymnasiet förra året, var det 4 117 som sökte vård- och omsorgsprogrammet.

Barometern - 05 aug 14 kl. 07:53

Lite för bra för att vara en lösning

Vi vet att ungdomarna vill arbeta i välfärden, säger socialdemokratiske partiledaren ­Stefan Löfven. Verk­ligen? Av de drygt 106 000 elever som sökte till nationella program på gymnasiet förra året, var det 4 117 som sökte vård- och omsorgsprogrammet.

Polisen - 24 maj 12 kl. 10:03

Polisen satsar på att minska ungdomars alkoholdrickande

Polisens ungdomsgrupp i Västra Mälardalen gör en extra satsning för att minska alkoholanvändningen bland ungdomar. Under Köpingsfesten och skolavslutningsveckan ökar Polisen sin synlighet i områden där ungdomar rör sig..

HBL - 24 maj 13 kl. 08:34

Häkämies vill förlänga ungdomars prövotid

Finlands näringslivs vd Jyri Häkämies vill förlänga ungdomarnas prövotider i arbetslivet, skriver Alma medias landskapstidningar. Häkämies tror att det här skulle öka möjligheterna att sysselsätta ungdomar.

?

Världen Idag - 18 okt 17 kl. 00:00

Vi måste ta porren på allvar för våra barn och ungdomars skull.

Hon var feminist redan som 25-åring och hon var övertygad om att män är onda och kvinnor är goda. Hon heter Gail Dines, sociologiprofessor i Boston. Så födde hon en son och när hon höll den lille gossen i sin famn insåg hon: ”Det är ju ingen våldtäktsman; det här är ingen kopplare eller porrkonsument – det är kulturen som kommer att försöka göra honom till det!

Trelleborgs Allehanda - 15 maj 19 kl. 22:00

Föräldrar lärde sig varningstecknen för ungdomars narkotikamissbruk

Ett rizzlapapper och ett gammalt tuggummi kan vara ett tecken på cannabismissbruk. Under en intensiv föreläsning på Västervångsskolan fick föräldrar lära sig hur de vaktar sina barn och söker hjälp..

Norrtelje Tidning - 11 okt 14 kl. 12:25

Bildalbum: Boklördagen i Norrtälje

Barn och ungdomars läsning och att förstå världen bättre med hjälp av mer läsning stod i centrum under boklördagen på Norrtälje stadsbibliotek..

Norrtelje Tidning - 11 okt 14 kl. 16:37

Bildalbum: Boklördag i Norrtälje

Barn och ungdomars läsning och att förstå världen bättre med hjälp av mer läsning stod i centrum under bokdagen på Norrtälje stadsbibliotek..

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Granskningnämnden fäller inslag om rasprofilering i TV4: ”Uppenbart kränkande”

I januari sände TV4-programmet Kalla fakta ett program om personer som utsatts för rasprofilering av polisen. I en anslutande nyhetssändning påannonserades ett inslag på samma tema genom att programledaren berättade att han motvilligt tänker att mörkhyade personer i dyra bilar är kriminella. Nu fälls inslaget av Granskningsnämnden..

SVT - 2 timmar sedan

100 miljoner per år till kulturskolorna

I den budget som Kristdemokraterna och Moderaterna lade fram efter förra årets val minskade stödet till kulturskolan med 100 miljoner kronor. I vårändringensbudgeten återinförde regeringen 50 miljoner och från och med 2020 kommer stödet åter att ligga på 100 miljoner kronor per år..

SVT - 5 timmar sedan

Ministern om nya kulturpolitiken i Sölvesborg: ”Farligt ställningstagande”

Kultur- och demokratiminister Amanda Lind (MP) reagerar kraftigt på det omdiskuterade beslutet att stoppa inköp av så kallad ”utmanande samtidskonst” i Sölvesborg. ”Ett häpnadsväckande, och även farligt, ställningstagande”, skriver hon på sitt Instagramkonto..

SVT - 7 timmar sedan

Stora skillnader mellan svensk och dansk #metoo-bevakning

Mediebevakningen kring #Metoo såg olika ut i Sverige jämfört med Danmark, det visar en ny undersökning från Göteborgs universitet. I Sverige lyftes ämnet ofta på nyhetsplats – medan de danska medierna framförallt skrev om det på kultur- och debattsidorna..

SVT - 12 timmar sedan

The Cars-sångaren hittad död

Ric Ocasek, 75, har hittats död i sitt hem under söndagen. Han var sångare och låtskrivare i The Cars som hade stora framgångar på framför allt 1970- och 1980-talet med låtar som ”Drive” och ”Just what I needed”..

SVT - Igår: 06:00

Nya tv-serier att hålla utkik efter i höst

Uppföljande säsonger i all ära, men i höst kan det vara dags att skaffa en ny favorit tv-serie. Här är ett antal att hålla koll på under slutet av 2019..

SVT - I förrgår: 07:00

Svenska Oscarsbidrag genom tiderna: Endast manliga regissörer nominerade

I helgen har And then we danced premiär, Levan Akins film om förbjuden kärlek på ett georgiskt danskompani, som också är årets svenska Oscarsbidrag. Får filmen en Oscar är det första gången på 35 år..

SVT - I förrgår: 19:57

Danskarnas favoritcitat är svenskt

Danmarks Radio har haft en omröstning i samarbete med Danmarks Biblioteksförening om vilket citat från en bok som är det mest älskade. Flest röster fick ett citat ur Astrid Lindgrens ”Bröderna Lejonhjärta”..

SVT - I förrgår: 18:16

Ingalill Mosander: SVT har underskattat tittarnas läsintresse

Kritiken mot SVT:s Go'kväll har under veckan varit skarp, och många vill ha kvar litteraturbevakningen och boktipsen i programmet. Nu backar SVT och boktipsen återvänder i vår. Men det är oklart om den populära litteraturkritikern Ingalill Mosander får komma tillbaka..

SVT - I förrgår: 18:02

Sångaren Eddie Money är död

Den amerikanske artisten Eddie Money har avlidit, rapporterar Variety. Han är mest känd för låtarna ”Two tickets to paradise”, ”Baby hold on” och ”Take me home tonight”, den senare sjöng han i duett med Ronnie Spector känd från gruppen The Ronettes..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.