Dagens PS > Ekonomi

Friday, 20 September, 22:57

Dagens PS - 10 sep 19 kl. 08:46

Kina rasar mot svensk techkonferens: ”Vi häpnar”Kinas ambassad anser att Sthlm Tech Fest är ”en allvarlig politisk provokation”. Det som upprör landets ambassad i Stockholm är att en Hongkongdemonstrant får tid på scenen under techarrangemanget i Stockholm och som startar i morgon, onsdag, berättar Dagens Industri. Ambassadens politiska avdelning betecknar händelsen som ”en allvarlig politisk provokation” genom demonstrantens medverkan. ”Vi häpnar över detta arrangemang och skulle vilja uttrycka vår djupa oro och starka motstånd”, heter det i mejlet från Kinas ambassad till arrangörerna, framgår det i Di. Och Kinas ambassad går längre än så, arrangören utmålas dessutom som ”upploppsmakare” med sin tolerans av våld och trots av ”rättsstaten”.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Sthlm Tech Fest, Stockholm, Hongkongdemonstrant, Dagens Industri, Kinas, Di, Crowley, Kina, Tyler Crowley, Invest Stockholm, Hongkong, Anna Gissler, Stockholms, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kina, rasarmot svensk , techkonferensVi , häpnar
Kristianstadsbladet - 02 okt 14 kl. 21:44

USA beväpnar Vietnam


USA lyfte på torsdagen delvis det vapenembargo mot Vietnam som rått sedan Vietnamkriget slutade för nästan 40 år sedan. - Utrikesdepartementet har vidtagit steg för att tillåta för framtida överföring av säkerhetsrelaterad försvarsmateriel för marint bruk till Vietnam, säger Vita husets talesperson Jen Psaki.Amerikanska regeringen kommer dock att pröva varje enskild exportaffär var för sig.

BT - 02 okt 14 kl. 21:44

USA beväpnar Vietnam

USA lyfte på torsdagen delvis det vapenembargo mot Vietnam som rått sedan Vietnamkriget slutade för nästan 40 år sedan. - Utrikesdepartementet har vidtagit steg för att tillåta för framtida överföring av säkerhetsrelaterad försvarsmateriel för marint bruk till Vietnam, säger Vita husets talesperson Jen Psaki.Amerikanska regeringen kommer dock att pröva varje enskild exportaffär var för sig.

Aftonbladet - 10 maj 17 kl. 10:02

USA beväpnar kurder i Syrien – Turkiet rasar

Skånskan - 27 jul 18 kl. 16:55

En era har nått sitt slut

lund Den kinesiska restaurangen Tatung har funnits på Bantorget sedan början på 80-talet. Inredning och meny har varit de samma sedan starten, men nu står förändring för dörren när familjen gör sig redo att sälja.Restaurangen ägs och drivs av familjen Wu och yngste sonen Victor Wu är ansvarig till vardags.

YLE - 29 jan 14 kl. 12:23

Bestörtning över VM-pengar – Finland kör på

De enorma summorna som krävs för att beviljas ett wild card till basket-VM i sommar väcker bestörtning i de nationella förbunden i Tyskland och Italien, som dragit tillbaka sina ansökningar. Summan på 830 000 euro som det internationella basketförbundet Fiba vill ha för en plats i VM är alltför hög, anser man i Tyskland och Italien, enligt tidningen Baden Zeitung som Iltasanomat citerar. Enligt det tyska förbundets ordförande Ingo Weiss skulle en passlig summa vara 300 000 men fastän han häpnar sig över wild card-processen, vill han ändå inte kalla förfarandet för korruption.

Nya Wermlands Tidningen - 16 jun 18 kl. 06:00

Sally blev USA:s första kvinna i rymden

I dag, femtiofem år efter Teresjkovas färd, råder jämlikhet i rymden.Ingen häpnar över att kvinnor skickas ut i världsalltet, flera kvinnliga astronauter och kosmonauter tillhör veteranresenärerna.Kvinnor från många länder - Kina, Japan, Storbritannien, Frankrike, Kanada - har varit i rymden.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 10 timmar sedan

Se upp! Buybacks funkar inte längre

Företag som annonserar så kallade buybacks får oftast en extra skjuts uppåt av investerare i samband med offentliggörandet. Då kan det vara läge att sälja. Med buybacks menar tillbakaköp av aktier.

Dagens PS - 11 timmar sedan

Uppsägningarna ökar stort – industrin utsatt

Antalet uppsagda som sökt stöd hos Trygghetsfonden TSL under sommaren ökade med 17 procent jämfört med ifjol.  ”Vi ser ett klart högre inflöde nu”, säger TSL:s vd Caroline Söder, till Svenska Dagbladet. Totalt har 750 personer sökt stöd under det första halvåret 2019.

Dagens PS - 12 timmar sedan

Här bor du kungligt – om du har råd

Startpriset för den pampiga gården är 40 miljoner kronor. Det här får du. Björkviks gård på Värmdölandet ligger bara cirka fyra mil från Stockholm.

Dagens PS - 12 timmar sedan

Danske bank utser ny Sverigechef

Danske Bank har rekryterat Johanna Norberg till ny vd för Danske Banks verksamhet i Sverige. Hon efterträder Berit Behring som nyligen utsågs till Head of Wealth Management i Danske Bank och som ny medlem i koncernledningen. Johanna Norberg tillträder sin nya tjänst omgående, enligt ett pressmeddelande.

Dagens PS - 12 timmar sedan

Jyske Bank-kunder får minusränta i december

Från 1 december i år kommer kunder med mer än 750.000 danska kronor på sitt konto i Jyske Bank att åka på en negativ ränta om -0,75 procent. Det skriver banken på sin hemsida.

Dagens PS - 12 timmar sedan

Vaping-sjukan i USA: Sju dödsfall rapporterade

Antalet personer som har insjuknat genom vaping eller rökning av e-cigaretter har ökat dramatiskt i USA, rapporterar CNBC. Enligt landets hälsomyndighet, CDC, har siffran ökat till 530 personer jämfört med 380 från i förra veckan. Samtidigt har sju dödsfall rapporterats in.

Dagens PS - 13 timmar sedan

Medarbetare begår självmord på Facebooks campus

I dagens techbrief kan du läsa om nya iOS 13, renoveringen av Apples ikoniska butik i New York och ett tragiskt dödsfall på Facebooks campus i Kalifornien. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. I dag släpps nya iOS 13 – här är alla nyheter The Verge har hårdtestat den nya versionen av det populära operativsystemet.

Dagens PS - 14 timmar sedan

Resebjässen gör sista desperat försök

Resejätten Thomas Cook håller sista-minuten-samtal om att sälja av vissa tillgångar för att slippa gå under, rapporterar Sky News med hänvisning till källor. Diskussionerna avser en försäljning av bolagets flyg- och tourverksamhet i Norden som ett desperat sätt att få in pengar. Förhandlingarna förs med private equity-bolaget Triton Partners.

Dagens PS - 14 timmar sedan

New York-börsen stängde kring nollan

Indexen på New York-börsen stängde kring nollan på torsdagen, i närheten av tidigare toppnoteringar, efter negativa signaler om handelskriget mellan USA och Kina raderat ut tidiga uppgångar. Trump-rådgivaren Michael Pillsbury varnade för att USA är redo att eskalera handelskriget om inte en uppgörelse nås snart, samtidigt som det från kinesiskt håll kom uppgifter om att Kina inte är i någon brådska om att sluta ett avtal. På den breda marknaden steg S&P 500-index med 0,00 procent till 3 006,8.

Dagens PS - 14 timmar sedan

Kommer charterresorna dö ut?

DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. Resejätten Thomas Cook, som äger svenska Ving, håller sista-minuten-samtal om att sälja av vissa tillgångar för att slippa gå under.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.