Realtid > Ekonomi

Sunday, 22 September, 12:05

Realtid - 10 sep 19 kl. 08:41

Sjunkande inflationsförväntningarInflationen mätt som KPI på ett och två års sikt förväntas sjunka till 1,7 procent jämfört med 1,9 procent i föregående kvartalsmätning från Prospera Kantar Sifo, på uppdrag av Riksbanken..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
KPI, Prospera Kantar Sifo, Riksbanken

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sjunkande, inflationsförväntningar
SvD - 17 nov 14 kl. 05:52

Boe: bevakar sjunkande inflationsfÖrvÄntningar ?som en duva?

Inflationsförväntningarna i Storbritannien har hittills hållits uppe. Men "inflationstigern" måste hanteras varsamt, även i Storbritannien har vissa mått på hushållens inflationsförväntningar sjunkit något det senaste året, "tigern har väckts"..

Affärsvärlden - 07 mar 14 kl. 11:05

Sjunkande inflationsförväntningar i Storbritannien

De brittiska hushållens inflationsförväntningar, avseende KPI, uppgick till 2,8 procent på ett års sikt i februari 2014..

Affärsvärlden - 11 feb 16 kl. 13:06

Företagens inflationsförväntningar sjunker

Det råder sjunkande inflationsförväntningar i de svenska företagen, med en nedåtriktad trend för uppfattningen om den genomsnittliga prisutvecklingen i Sverige..

DI - 24 mar 14 kl. 13:48

Fortsatt sjunkande förväntningar om inflationen

Hushållens inflationsförväntningar fortsätter att sjunka, enligt Skop..

Dagens PS - 14 feb 18 kl. 08:10

Inflationsförväntningar i Sverige oförändrade

Förväntningarna på den svenska inflationen mätt som Riksbankens målvariabel KPIF ligger vid 1,9 procent på ett, två och fem års sikt. Det visar Prosperas undersökning som utförs på uppdrag av Riksbanken, där penningmarknadens aktörer ingår. Därmed är inflationsförväntningarna oförändrade gentemot den förra undersökningen i januari.

Affärsvärlden - 05 jun 13 kl. 12:34

Hushållens inflationsförväntningar stiger

Hushållens inflationsförväntningar fortsätter att stiga, men inflationsförväntningarna för både mat och bostadskostnaderna bromsar in, enligt Skop..

Affärsvärlden - 01 okt 13 kl. 14:23

Hushållens inflationsförväntningar fortsätter stiga

Hushållens inflationsförväntningar stiger, och även inflationsförväntningarna för mat och bostadskostnaderna vänder uppåt, enligt Skop..

Affärsvärlden - 29 jan 14 kl. 10:03

Hushållens inflationsförväntningar vänder nedåt

Inflationsförväntningarna bland de svenska hushållen sjunker inför 2014 och en nedåtriktad trend etableras därmed efter ett år av stigande inflationsförväntningar..

Affärsvärlden - 16 maj 14 kl. 15:10

Stabila inflationsförväntningar

Hushållens genomsnittliga inflationsförväntningar är stabila men för matpriser och bostadskostnader stiger inflationsförväntningarna..

Affärsvärlden - 11 jul 14 kl. 12:24

Stabila inflationsförväntningar hos hushållen

Hushållens genomsnittliga inflationsförväntningar är stabila men för matpriser och bostadskostnader är inflationsförväntningarna uppåtgående, visar SKOP:s senaste mätning..

Affärsvärlden - 13 okt 14 kl. 14:11

Stigande inflationsförväntningar för bostäder och mat

Hushållens genomsnittliga inflationsförväntningar är stabila beträffande inflationsförändringar för genomsnittlig prisnivå, men det råder en stigande trend för förväntningarna kring bostadskostnader och matpriser, enligt SKOP:s senaste mätning..

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 4 timmar sedan

“Teatern har hjälpt mig”

Från musikalartist till expert på familjerätt. Nu är Mia Edwall Insulander ny generalsekreterare för Advokatsamfundet..

Realtid - Igår: 08:00

Neobanker och vad folk vill läsa om – egentligen

Anledningen till varför det inte är annorlunda den här gången, neobanker och vad folk vill läsa om – egentligen. Det är innehållet i chefredaktör Johan Såthes krönika..

Realtid - Igår: 07:25

Strukturerade produkter och aktiebolag höjer debatten

Tre artiklar om riskkapitalbolaget EQT har lockat många Realtidläsare i veckan. Det har även tre heta debattartiklar. Kolla själv in veckans tio-i-topp-lista!.

Realtid - Igår: 16:45

Danske Bank: ”Vi ska öka kundnöjdheten”

Johanna Norberg har som ny vd för Danske Bank Sverige fortsatt tillväxt som en viktig uppgift framöver. Här ingår att höja kundnöjdheten, berättar hon för Realtid..

Realtid - Igår: 16:01

Deutsche Bank köper del av fintechbolag

Deutsche Bank köper 4,9 procent i fintech-bolaget Deposit Solutions, vilket är första gången Deposit Solutions får en bank som delägare..

Realtid - Igår: 14:50

Pensionsbolagens desperata jakt på avkastning

Liv- och pensionsbolagen i Sverige och övriga Europa kommer söka sig alltmer till den onoterade miljön när räntemarknaden inte ger någon avkastning. Det betyder högre risk för kunderna, men är ljuv musik för riskkapitalisterna, skriver Claes Folkmar..

Realtid - Igår: 14:25

Ny fondchef för Almi Invest

Henrik Jansson blir ny chef för Almi Invests näst största regionala fond med ett förvaltat kapital på 176 miljoner kronor..

Realtid - I förrgår: 11:40

”Det är ett spel om att vara väldigt stor”

Ålandsbanken, ICA Banken, Ikano Bank, Söderberg & Partners och Borgo etablerar en ny bolåneutmanare. ”Det är väldigt mycket storleken som gör det”, svarar Patrik Hankers, Sverigechef på Ikano Bank, på frågan om hur de ska lyckas..

Realtid - Igår: 13:35

Ingen ljusning för kronan enligt SEB

Kronan handlar till rekordlåga nivåer. Men det kommer att bli värre, anser SEB..

Realtid - I förrgår: 11:50

“PSD2 skapar ett A- och B-lag bland bankerna”

Fredagspanelen svarar på frågor om PSD2, ett EU-direktiv som berör open banking och säkrare kundverifiering. Kortföretag, banker och betalbolag i Sverige är förberedda för PSD2 medan e-handlarna generellt inte är det. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.