Dagens PS > Ekonomi

Saturday, 21 September, 02:29

Dagens PS - 10 sep 19 kl. 08:32

Har du omplacerat dina besparingar?DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. Svenskarna fortsatte att nettospara i fonder under augusti, trots att aktiefonder noterade stora utflöden. Det visar färska siffror från Fondbolagens förening. Aktiefonder tappade 9,5 miljarder kronor medan korta räntefonder upplevde ett inflöde om 8,3 miljarder kronor.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
DAGENS FRÅGA, Dagens PS, Fondbolagens, LÄS MER, PS, Har

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Har du omplaceratdina , besparingar
YLE - 28 feb 14 kl. 05:31

Barnen lider inte trots besparingar

För en gångs skull kan staden Raseborg rapportera om annat än röda krisssiffror, gråa hår i staden och budgetar som spräckts. Ifjol använde dagvården i Raseborg 640 000 euro mindre än budgeterat. På vems bekostnad har besparingarna gjorts?

GöteborgsPosten - 23 mar 18 kl. 21:56

Hög chef omplacerat – fattades 60 miljoner

Göteborgs kommun har omplacerat en hög chef inom kretslopp- och vattenförvaltningen. Det efter att 60 miljoner kronor fattades i budgeten på grund av "den mänskliga faktorn"..

Barometern - 13 aug 13 kl. 08:04

Skolan ska göra hårda besparingar

Kommunstyrelsen ska på uppdrag av kommunchefen Joakim Malmdahl ta fram en åtgärdsplan för att minimera avvikelser i budgeten och för skolans del handlar det om 354 000 kronor i besparingar. Man ska nu utreda hur olika besparingar påverkar kommande års budgetar. Principen är att alla nya förslag till kostnadsökningar avslås och alla möjligheter till kostnadsminskningar ska tillvaratas.

UT - 24 sep 13 kl. 07:25

Oro för besparingar inom räddningstjänsten

Just nu pågår arbetet med räddningstjänstens budget och bland annat arbetar man på förslag till besparingar. Den 25 oktober ska politikerna i direktionen ta beslut om budgeten för Södra Älvsborgs räddningstjänst 2014. Men redan den 4 oktober ska direktionen fatta ett första beslut om vilken inriktning man ska ha på beslutet.

Kristianstadsbladet - 15 nov 13 kl. 09:32

Besparingar att vänta på skolor

Foto: Bosse Nilsson
Besparingar väntar i några av skolorna söder om Kristianstad. Elever, föräldrar och personal får vänta tills efter årsskiftet på besked om hur de påverkas.
I södra skolområdet överväger ansvariga vilka nedskärningar som ska göras nästa år.

Cornucopia - 13 jan 17 kl. 08:16

Polisens resultat kraftigt sämre - besparingar och neddragningar väntar

Polisens resultat försämrades ytterligare under årets slut och vår handlingsförlamade inrikesminister Anders Ygeman har utlovat kraftiga åtgärder. Det ser man nu i form av att det blir massiva besparingar och neddragningar på polisen i södra Sverige, främst minskad personal. Men rikspolischefen Dan Eliasson slog sig på Folk & Försvar för bröstet med att han minsann tillsatt 3 000 nya chefer.

Skånskan - 04 aug 18 kl. 14:00

Underskott kräver besparingar i skolan

STAFFANSTORP Barn- och utbildningsnämnden måste kompenseras ekonomiskt för att det är så många fler barn i verksamheterna än beräknat.Det menar Laila Olsen (S) som i en motion kräver att nämndens budgetram utökas. Barn- och utbildningsnämndens ordförande, Nino Vidovic (M) är dock inte oroad.

Skånskan - 16 nov 18 kl. 16:48

Besparingar krävs inom äldreomsorgen

Sjöbo Kostnaderna skenar iväg inom äldreomsorgen och mindre pengar väntas i budgeten för nästa år.
Det gör att besparingar måste till. Om det blir genom att lägga ner ett boende, som tidigare nämnts som ett alternativ, eller lägre bemanning vet man inte än.

Dalarnas tidningar - 23 mar 11 kl. 06:00

Tufft på förskolan efter besparingar

[SUNNANSJÖ] Ett barn har smitit ut tre gånger, läroplanen kan inte följas, fasta aktiviteter har valts bort och personalen känner att man snart inte orkar mer. Det är några av konsekvenserna vid förskolan i Sunnansjö efter en tid av besparingar. Och i dag kan social och utbildningsnämnden fatta beslut om nya besparingar, bland annat inom förskolan..

Nyheter 24 - 05 apr 11 kl. 08:12

Poliser anmälda - stal utvisad mans besparingar


Misstänks ha stulit 65 000 kronor från palestinsk man. STOCKHOLM. En palestinsk man som utvisades till Gaza i slutet på 2010 har polisanmält de poliser som genomförde utvisningen.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 14 timmar sedan

Se upp! Buybacks funkar inte längre

Företag som annonserar så kallade buybacks får oftast en extra skjuts uppåt av investerare i samband med offentliggörandet. Då kan det vara läge att sälja. Med buybacks menar tillbakaköp av aktier.

Dagens PS - 15 timmar sedan

Uppsägningarna ökar stort – industrin utsatt

Antalet uppsagda som sökt stöd hos Trygghetsfonden TSL under sommaren ökade med 17 procent jämfört med ifjol.  ”Vi ser ett klart högre inflöde nu”, säger TSL:s vd Caroline Söder, till Svenska Dagbladet. Totalt har 750 personer sökt stöd under det första halvåret 2019.

Dagens PS - 15 timmar sedan

Här bor du kungligt – om du har råd

Startpriset för den pampiga gården är 40 miljoner kronor. Det här får du. Björkviks gård på Värmdölandet ligger bara cirka fyra mil från Stockholm.

Dagens PS - 16 timmar sedan

Danske bank utser ny Sverigechef

Danske Bank har rekryterat Johanna Norberg till ny vd för Danske Banks verksamhet i Sverige. Hon efterträder Berit Behring som nyligen utsågs till Head of Wealth Management i Danske Bank och som ny medlem i koncernledningen. Johanna Norberg tillträder sin nya tjänst omgående, enligt ett pressmeddelande.

Dagens PS - 16 timmar sedan

Jyske Bank-kunder får minusränta i december

Från 1 december i år kommer kunder med mer än 750.000 danska kronor på sitt konto i Jyske Bank att åka på en negativ ränta om -0,75 procent. Det skriver banken på sin hemsida.

Dagens PS - 15 timmar sedan

Vaping-sjukan i USA: Sju dödsfall rapporterade

Antalet personer som har insjuknat genom vaping eller rökning av e-cigaretter har ökat dramatiskt i USA, rapporterar CNBC. Enligt landets hälsomyndighet, CDC, har siffran ökat till 530 personer jämfört med 380 från i förra veckan. Samtidigt har sju dödsfall rapporterats in.

Dagens PS - 16 timmar sedan

Medarbetare begår självmord på Facebooks campus

I dagens techbrief kan du läsa om nya iOS 13, renoveringen av Apples ikoniska butik i New York och ett tragiskt dödsfall på Facebooks campus i Kalifornien. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. I dag släpps nya iOS 13 – här är alla nyheter The Verge har hårdtestat den nya versionen av det populära operativsystemet.

Dagens PS - 18 timmar sedan

Resebjässen gör sista desperat försök

Resejätten Thomas Cook håller sista-minuten-samtal om att sälja av vissa tillgångar för att slippa gå under, rapporterar Sky News med hänvisning till källor. Diskussionerna avser en försäljning av bolagets flyg- och tourverksamhet i Norden som ett desperat sätt att få in pengar. Förhandlingarna förs med private equity-bolaget Triton Partners.

Dagens PS - 17 timmar sedan

New York-börsen stängde kring nollan

Indexen på New York-börsen stängde kring nollan på torsdagen, i närheten av tidigare toppnoteringar, efter negativa signaler om handelskriget mellan USA och Kina raderat ut tidiga uppgångar. Trump-rådgivaren Michael Pillsbury varnade för att USA är redo att eskalera handelskriget om inte en uppgörelse nås snart, samtidigt som det från kinesiskt håll kom uppgifter om att Kina inte är i någon brådska om att sluta ett avtal. På den breda marknaden steg S&P 500-index med 0,00 procent till 3 006,8.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Kommer charterresorna dö ut?

DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. Resejätten Thomas Cook, som äger svenska Ving, håller sista-minuten-samtal om att sälja av vissa tillgångar för att slippa gå under.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.