Barometern > Nyheter

Sunday, 15 September, 16:26

Barometern - 10 sep 19 kl. 08:28

GranbarkborrenDet är inte bara skogsägare som direkt drabbas av granbarkborrens framfart som förlorar ekonomiskt på den lilla insektens utbredning..
Läs mer på Barometern

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Granbarkborren
HBL - 08 apr 14 kl. 08:37

Granbarkborren i skyddad skog är en farlig granne

SIBBO. I Paipis har redan två skogsägare drabbats av omfattande förluster på grund av barkborrens framfart i skyddad skog. Andra väntar på invasion av skadeinsekten.

YLE - 11 jul 13 kl. 07:43

Tillsvidare tyst om granbarkborren i Östnyland

Stora skogsområden har fällts i Mörskom eftersom de attackerades av granbarkborren ifjol. Enligt södra skogsreviret har skalbaggarna inte ännu i år blivit ett problem i Östnyland. Spela upp klipp på ArenanEn som är mycket medveten om den förödelse som granbarksborren kan göra är Sten Lindgren som äger skog i Övitsböle i Mörskom.

YLE - 11 jul 13 kl. 08:14

I år ännu inga problem med granbarkborren

Stora skogsområden har fällts i Mörskom eftersom de attackerades av granbarkborren ifjol. Enligt södra skogsreviret har skalbaggarna inte ännu i år blivit ett problem i Östnyland. Spela upp klipp på ArenanEn som är mycket medveten om den förödelse som granbarksborren kan göra är Sten Lindgren som äger skog i Övitsböle i Mörskom.

DalaDemokraten - 30 nov 99 kl. 00:00

Nu svärmar granbarkborren i södra Dalarna

Från och med i år kommer Skogsstyrelsen intensivövervaka granbarkborrens svärmningsaktivitet utanför Hedemora.
Varje vecka, under hela sommarhalvåret, publiceras aktuella rapporter om skadeläget på Skogsstyrelsens webbplats. Granbarkborren svärmar vid temperaturer över 18 grader C och blir de tillräckligt många kan de döda fullt friska granar..

VBL - 20 jun 12 kl. 09:21

Granbarkborren angriper skog i söder och sydväst

Granbarkborren sprider sig i skogarna söder om Stängselåsen, från Tavastland och Nyland ända till Vuoksen. I sydöstra Finland är skadorna mest omfattande i Kouvolaregionen, i Tavastland och Nyland i områdena kring Mäntsälä, Pukkila och Mörskom. Nya skadeområden avslöjas dagligen..

Helsingborgs Dagblad - 22 sep 12 kl. 01:33

Markägare kämpar mot granbarkborren

Stormarna Gudrun och Per fortsätter att sätta spår. I urskogen Marieholm i Gnosjö har nedblåsta träd lockat till sig granbarkborren. Angreppet sprider sig och grannar till naturreservatet har behövt avverka stora områden.

NT - 10 maj 13 kl. 11:14

Granbarkborren till angrepp snart

Den är liten men kan ställa till enorm skada - granbarkborren vars säsong nu drar i gång. Skogsstyrelsen sätter i dagarna ut fällor på 18 platser i landet för att få veta när den svärmar för då har skogsägare cirka sex veckor på sig att få bort skadat och angripet virke, där äggen lagts, ur skogen. Efter det ger sig de nya små liven ut och attackerar fler granar, blir de många kan de förstöra friska träd.

Helsingborgs Dagblad - 10 maj 13 kl. 11:16

Granbarkborren till angrepp snart

Den är liten men kan ställa till enorm skada ? granbarkborren vars säsong nu drar i gång. Skogsstyrelsen sätter i dagarna ut fällor på 18 platser i landet för att få veta när den svärmar för då har skogsägare cirka sex veckor på sig att få bort skadat och angripet virke, där äggen lagts, ur skogen.

Västerbottens Folkblad - 10 jun 13 kl. 13:53

Skogsstyrelsen varnar för granbarkborren

Skogsägare måste få ut avverkat virke ur skogen så fort som möjligt  för att slippa angrepp av granbarkborren. För andra året i rad övervakar Skogsstyrelsen [...].

YLE - 05 jul 13 kl. 04:49

Granbarkborren kan bli ett problem i Österbotten

På bara fyra år har granbarkborren haft en explosionsartad ökning i södra och mellersta Finland. Och Martin Sjölind på Finlands skogscentral förutspår att vi inom tre år har samma problem i Österbotten. Men skogsägarna har ännu möjligheten att påverka utgången i Österbotten.

GT - 05 apr 14 kl. 22:15

Skogen hotad av Granbarkborren

Granbarkborren är ett stort problem i Falkenberg och Varberg. Angrips ett träd är det dödsdömt på några dagar. – Det är en av granskogens allvarligaste skadegörare, säger Anders Hejnebo på Skogsstyrelsen till P4 Halland..

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 15 minuter sedan

Ärtbråk på möbeljätten Ikea

Barometern - 15 minuter sedan

Ny nolla för Lindahl

Barometern - 1 timme sedan

Just nu: Larm om gräsbrand

Barometern - 1 timme sedan

Skyttedrottningen frälste Vittsjö

Barometern - 1 timme sedan

Vackert ljus i skog vann fototävling

En vacker tallskog i Bergkvara som ljuset strömmar genom. Det föreställde Marie Lindells bild som korades till vinnare i fototävlingen när hållbarhetsveckan invigdes på lördagen..

Barometern - 2 timmar sedan

Israel godkänner illegal bosättning

Barometern - 2 timmar sedan

Bränder nära Aten – kloster evakuerat

Barometern - 2 timmar sedan

Båtolycka i Kongo-Kinshasa – 36 saknas

Barometern - 1 timme sedan

Skånsk grip på lyckad tatueringsmässa

Kalmar tatueringsmässa genomfördes för sjunde gången. På fredagen var det tjockt med folk. – Tror det är bästa fredagen vi haft, säger Jonas Persson..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.