Expressen > Nyheter

Tuesday, 17 September, 10:44

Expressen - 10 sep 19 kl. 08:24

Rapport larmar: Sociala medier stjäl barnens tidSvenska barn har blivit mer självkritiska till sina medievanor, skriver DN. Statens medieråds nya undersökning visar på att tonåringar tycker sig använda för mycket tid till sociala medier..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
DN

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rapport, larmar, Sociala, medier, stjäl, barnens, tid
Dagensanalys.se - 05 aug 17 kl. 19:38

Salesforce senaste rapport visar hur marknadsförare blir framgångsrika med sociala medier

Salesforce senaste rapport “State of Marketing”, som bland annat fokuserat på trender inom sociala medier visar att företag måste ha en marknadsstrategi för sociala medier och att det är av stor vikt att strategin integreras med övriga kanaler, framförallt kundtjänst, för att bli framgångsrik. Varumärken måste finnas tillgängliga i sociala medier Sociala medier är en integrerad del av den moderna kundresan som ofta börjar med ett inlägg på Facebook, följt av e-postmarknadsföring och till slut köp på en e-handelssajt för att sedan eventuellt ta kontakt med kundtjänst via Twitter eller Facebook. En marknadsföringsstrategi för sociala medier är inte längre bara bra att ha utan ett måste för alla varumärken som vill interagera framgångsrikt under hela kundres

Dagensanalys.se - 26 apr 16 kl. 13:35

Rapport: Användande av sociala medier 2016

Den ultimata rapporten för alla som är verksamma i sociala medier. Det kommer inte som en blixt från himlen att det totala användandet av sociala medier ökar – Facebook och Instagram är fortfarande störst samtidigt som Snapchat har gått om Twitter.  Facebook och Instagram tappar användare bland yngre och personer boende i Stockholm.

Dagensanalys.se - 18 jan 18 kl. 12:31

Vilken världsledare är populärast på sociala medier?

Företaget Cuponation har gjort en stor undersökning bland världens ledare för att se vem som är mest populär på sociala medier. Utöver de självklara ledarna såsom Donald Trump, Vladimir Putin och Emmanuel Macron finns även påven Franciskus och det svenska kungahuset med bland de undersökta. Trots enorm uppmärksamhet i världspress är faktiskt inte Donald Trump högst på listan över de som har flest följare på sociala medier.

Dagensanalys.se - 17 mar 16 kl. 13:30

Rapport: Användande av 
sociala medier 2016

Det totala användandet av sociala medier ökar – Facebook och Instagram är fortfarande störst samtidigt som Snapchat har gått om Twitter. Facebook och Instagram tappar användare bland yngre och personer boende i Stockholm. Snapchat är det snabbast växande sociala nätverket.

Dagensanalys.se - 01 aug 16 kl. 14:50

Sociala medier och sök tar över all nyhetskonsumtion

De nya digitala kanalerna tar över människors bevakning av nyheter världen över. En allt mindre andel går direkt till nyhetskällan.  Man har flyttat till sociala medier, sök, nyhetsaggregatororer och mobila nyhetspuffar för att kunna hålla sig uppdaterad om de senaste nyheterna.

Nyheter 24 - 20 okt 11 kl. 07:36

Sociala medier förändrar våra hjärnor


Sociala medier kan både förändra människors sociala liv och deras hjärnor, visar forskare i en ny rapport. Undersökningar av 125 universitetsstudenters hjärnor visar att hjärnan förändras av sociala medier. Med hjälp av hjärnskanningar har forskare funnit en direkt länk mellan antal Facebookvänner och mängd grå hjärnsubstans en person har.

Cornucopia - 16 feb 18 kl. 14:15

Fyra av tio arbetsgivare gör kontroller i sociala medier

Stockholms Handelskammare meddelade i våras att 44% av alla arbetsgivare söker på rekryteringskandidaters namn på Internet och 41% kontrollerar kandidater på sociala medier. Dåligt uppträdande på sociala medier kan alltså vara rejält hämmande när man söker jobb, speciellt om man har ett lättgooglat namn. 34% av alla arbetsgivare har sorterat bort kandidater efter en Internetkontroll.

Dagensanalys.se - 26 feb 18 kl. 09:01

Svenska journalister oroar sig över sociala medier

Svenska journalister använder sociala medier som kanal för nyhetsrapportering i lägre utsträckning än det globala snittet. Journalisterna anser även att Google och Facebook har alldeles för stor makt. Fördelat per kanal ser användandet ut som följande (svensk statistik i fetstil); Facebook (64% vs 66%)
Twitter (39% vs 52%)
LinkedIn (16% vs 20%)
YouTube (10% vs 14%)
Facebook Live (4% vs 9%)
Snapchat (1% vs 3%) “Medielandskapet har förändrats, och vi anpassar oss inte snabbt nog.

Dagensanalys.se - 22 mar 17 kl. 12:31

Billigare och bättre med reklam i TV än Sociala medier

En ny studie från brittiska Channel 4 visar att reklam på YouTube och Facebook är dyrare och har samtidigt lägre effekt än reklam i ”Video-On-Demand”-tjänster. Studien genomfördes på 48 personer i åldrarna 16-44 år som totalt fick titta på 100 timmar film på Video On Demand (VOD) och sociala medier. Man använde ögontracking samt mätte svettningar på huden för att undersöka hur mycket reklam som observerades, samt vilket intryck reklamen hade på tittarna.

Dagensanalys.se - 23 mar 17 kl. 09:55

370 timmar per år lägger vi på sociala medier

Under 2016 använde svenskarna sociala medier i genomsnitt 7,1 timmar per vecka enligt IIS rapport ”Svenskarna och sociala medier 2016”. Siffran fortsätter att öka varje år. Beräknat på 52 veckor så blir det 370 timmar per år som vi tillbringar på Facebook, Snapchat, Instagram, Twitter och alla andra sociala medier.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 4 minuter sedan

Bomb exploderar vid presidentens tal

Minst 14 personer har dött i en bomb i Parvanprovinsen i norra Afghanistan.President Ashraf Ghani hade bjudit in till torgmöte och ett stort antal personer befann sig på platsen..

Expressen - 15 minuter sedan

Bilen som Karolins mördare använde

Polisen är intresserad av alla iakttagelser av fordonet, så som var den har setts, var den har parkerats, var den har tankats, vem eller vilka som uppehållit sig vid den, om den har varit på verkstad för reparation eller däckbyte eller om den tvättats. Allt är av intresse.Det skriver Nils Norling vid Malmöpolisen i ett pressmeddelande..

Expressen - 30 minuter sedan

Göteborgs jubileumssatsning på bostäder havererar

Fram till jubileumsåret 2021 skulle Göteborgs stad bygga 7 000 nya bostäder. Men nu visar prognoserna på ett totalhaveri: mer än var fjärde bostad beräknas inte stå klar till 2021.– Självklart är det trist att det inte verkar bli så supertoppen som vi hade tänkt oss, säger Emmali Jansson, MP, andre vice ordförande i Fastighetsnämnden..

Expressen - 15 minuter sedan

Swedbank erkänner penningtvätt – banken lägger sig platt

Swedbanks styrelse med Göran Persson som ordförande lägger sig platt.Styrelsen har tvingats ge klartecken för polisen att förhöra den norske toppadvokaten Erling Grimstad. Samtidigt erkänner banken brister när det gäller att stoppa penningtvätt.

Expressen - 30 minuter sedan

Nu kan du köpa solceller på Ikea

Över hälften av alla svenska husägare funderar på att skaffa solceller, visar en undersökning från Kantar Sifo. Hindret har varit pris och låg kunskap. Det vill Ikea råda bot på när de under tisdagen erbjuder solenergisystem för villaägare..

Expressen - 30 minuter sedan

Kommunen agerar i Åmål – efter Expressens reportage

Åmåls kommun skickar räddningstjänst och miljöinspektörer till den hyresfastighet som Expressen rapporterade om i helgen.I järnvägshusen i Åmål bor hyresgästerna, främst nyanlända flyktingar från Syrien, i ren misär.Enligt värden är det hyresgästerna själva som ”förstör och är lata”.

Expressen - 45 minuter sedan

Här vräker snön ner i Värmland – rekordtidigt

Samtidigt som meteorologerna lovar sommarvärme till helgen – så vräker snön ner i Sysslebäck i Värmland.Dan Nordström vaknade upp till ett riktigt snöfall under tisdagsmorgonen.– Det vräkte ner.

Expressen - 45 minuter sedan

Friidrottens hus stängt efter stora branden

Den stora branden i Slottsskogshallen påverkar också Friidrottens hus som ligger precis intill, skriver Dagens Nyheter. – Vi har blivit tvungna att stänga här. Inga toaletter eller duschar kan användas eftersom vattenledningen hit gick via den nedbrunna hallen, säger Bo Edsberger, chef för Göteborgs Friidrottsförbund, till tidningen.

Expressen - 1 timme sedan

Arbetslösheten högre än väntat i augusti

Arbetslösheten var 7,1 procent i augusti, icke säsongsrensat, enligt SCB:s Arbetskraftsundersökning (AKU).Enligt Infront Datas prognosenkät väntades arbetslösheten vara 6,2 procent.I juli var arbetslösheten 6,9 procent och i augusti 2018 var arbetslösheten 6,1 procent.

Expressen - 1 timme sedan

Sölvesborg sätter in väktare efter uppståndelse om Pride

Väktare sätts in i Sölvesborgs kommunhus efter uppståndelsen kring kommunens stopp för användning av prideflaggan.Kommunchefen Lars Ericsson anser att det finns en hotbild mot kommunen, rapporterar SVT Nyheter Blekinge..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.