YLE > Svenskfinland

Wednesday, 18 September, 13:19

YLE - 10 sep 19 kl. 08:03

Ta elflyget över till Umeå i framtiden – Kvarkenrådet vill satsa på ny flygtrafikNu finns planer på flygtrafik med eldrivna flygplan i Kvarkenområdet. Det är Kvarkenrådet som har lämnat in en förstudieansökan för att utveckla idén..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Umeå, Kvarkenområdet, Kvarkenrådet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ta elflygetöver till , Umeåi , framtiden, Kvarkenrådetvill , satsa på ny flygtrafik
YLE - 10 dec 13 kl. 14:56

Patienter från Vasa kan skickas till Umeå i framtiden

När man efter årsskiftet har möjlighet att välja vid vilket universitetssjukhus man vill få sin specialsjukvård kan universitetssjukhuset i Umeå vara ett alternativ. Hans FrantzHans Frantz, sfp YLE/Sofi Nordmyr För några veckor sedan besökte representanter från Vasa sjukvårdsdistrikt sjukhuset i Umeå och sjukvårdsdistriktets styrelseordförande Hans Frantz berättar att det var ett lyckat besök.
- De har många högspecialiserade specialiteter där och det är klart att det intresserar oss, säger Frantz.

YLE - 14 maj 17 kl. 20:00

Vem vill åka färja i framtiden - passagerartrafiken utmanas av flyg, tunnlar och lönsamhet

Det är tidig morgon i hamnen i Vasa och passagerarfärjan Wasa Express gör sig redo att lägga ut. Företagaren Stefan Skrabb är en av resenärerna den här morgonen. I dag ska han av och an till Örnsköldsvik för att förmedla jämthundar till kunder där.

YLE - 13 nov 13 kl. 05:06

Umeå hamn steget före Vasa hamn

I dag invigs den förbättrade Umeå hamn. Väg och räls har knytits ihop för att göra logistiken lättare och infrastrukturen bättre. Att göra samma i Vasa har länge funnits i planerna men mycket längre än så har man inte kommit.

YLE - 22 apr 16 kl. 10:51

Nu diskuteras framtiden för Kvarkentrafiken

Hur ska trafiken över Kvarken se ut i framtiden? Ett internationellt EU-seminarium samlar toppaktörer inom kommunikation och transport i Vasa och Umeå. - Vi har pratat om det system vi har nu.

YLE - 31 mar 17 kl. 04:18

Ny kvarkenfärja diskuterades i Umeå: "Flyter på bra"

Målet som man ställde upp inom Kvarkenprojektet för fem år sedan har inte förändrats: En ny färja ska trafikera över Kvarken senast år 2021. Arbetetet med att hitta finansiering flyter på bra, enligt direktören för Kvarkenrådet Mathias Lindström. Kvarkenprojektet och den nya färjan var föremål för diskussion denna vecka, då projektets styrgrupp möttes i Umeå.

YLE - 29 aug 13 kl. 08:46

Projekt ska öka turismen mellan Vasa och Umeå

Vasek och Umeå kommun startar projekt för att höja turismvolymerna mellan städerna. Även om Wasaline nu trafikerar mellan Vasa och Umeå vet turisterna ändå inte vad som finns på andra sidan Kvarken. Det ettåriga projektet startar nu med sikte på att öka turisterna både i Vasa och Umeå under vintern och nästa sommar.

YLE - 25 sep 14 kl. 17:41

Vasa och Umeå samarbetar allt mer

Färjan mellan Vasa och Umeå är det mest konkreta exemplet på samarbete över Kvarken. Det är ändå inte helt enkelt, landsgränserna är ett hinder. - Statsmakterna vill att vi ska ha det här men ändå är gränsen ett hinder.

Barometern - 14 apr 14 kl. 08:17

?TV4 behöver lokala nyheter i framtiden?

Förra veckan meddelade TV4:s ledning att man vill lägga ner de lokala nyheterna. Man vill stänga 22 väl fungerande redaktioner och smula sönder en framgångsrik nyhetsorganisation. Vi anser att detta är ett felaktigt beslut utifrån flera perspektiv.

Expressen - 09 maj 15 kl. 08:47

Så tog FC Rosengård över Umeås guldsits

UMEÅ. Klockan är 19.00 när domaren Pernilla Larsson blåser i gång matchen mellan Umeå och Rosengård.

Västerbottens Folkblad - 24 sep 12 kl. 23:04

Sälj gamla Ikeamöbler ? något för Umeå?

I Jönköping går det att sälja dina gamla Ikea-möbler och få återbäring. Kan det vara något för Umeå i framtiden? Peter Hockums, MP, ville vid [...

Fler nyheter från YLE

YLE - 3 timmar sedan

Regeringen ger Österbotten mer pengar –"Det finns mycket att vara nöjd över"

Österbottniska riksdagsledamöter gläds åt satsningar på järnvägen, centralsjukhuset och utbildningen. Peter Östman (KD) tycker inte att budgeten bygger på ekonomiska realiteter och tror underskottet kommer att öka..

YLE - 17 timmar sedan

Vasa centralsjukhus får en miljon för omfattande jour - direktör Marina Kinnunen: En mycket glädjande nyhet

På regeringens presskonferens på tisdag meddelade justitieminister Anna-Maja Henriksson (SFP) att Vasa centralsjukhus kommer att få en miljon för omfattande jour. - Nästa år ser tufft ut så vi tar tacksamt emot pengarna, säger direktör Marina Kinnunen..

YLE - 17 timmar sedan

Kristinestad inleder förhandlingar med Pihlajalinna – planerna på att privatisera vården tar ett steg framåt

Av de fyra företag som lämnat in anbud har vård- och omsorgsnämnden nu valt att föra förhandlingar med vårdföretaget Pihlajalinna. Något beslut om att privatisera vården har man ännu inte fattat..

YLE - Igår: 10:31

Efterlysningen 17.9

Denna vecka efterlystes bland annat en keyboard, vinflaskor och ett porträtt av Mannerheim. Här hittar du alla kontaktuppgifter..

YLE - Igår: 13:57

Nu byggs Kvarkenfärjan – stadsdirektör Häyry fick trycka på startknappen

På måndagen inleddes byggandet av den nya Kvarkenfärjan vid varvet i Raumo. Vasas stadsdirektör Tomas Häyry fick starta maskinerna under startceremonin..

YLE - Igår: 06:14

Parhus i Pedersöre brann under natten

Strax efter halv elva i gårkväll fick räddningsverket larm om en brand i Sandsund i Pedersöre. En lägenhet i ett parhus hade börjat brinna och totalförstördes..

YLE - Igår: 06:28

“Gör dig inte av med saker om de får dig att må bra” – Samlaren Aja Lund kan inte vara minimalist

I tider av minimalistiskt tänkande kan Aja Lunds samlariver framstå som provocerande, men själv har hon aldrig känt någon skam över att vilja ha mer, och för henne har prylarna en terapeutisk funktion..

YLE - Igår: 04:47

Slumpen förde in Kim Strandberg på studier vid Åbo Akademi – nu tar han över professur efter Göran Djupsund

Den nya professorn i statskunskap vid Åbo Akademi i Vasa heter Kim Strandberg. Strandberg vill bland annat att fakulteten ska ha ett bättre samarbete med Vasa universitet och vara mer aktiva i lokalsamhället..

YLE - Igår: 04:39

Bra turismsommar i Österbotten – stark ökning av inhemska turister

Trots att vädret har varit kallt och ostadigt i sommar betecknar branschfolket turismsommaren 2019 som lyckad. Det är främst inhemska turister som står för tillväxten i år..

YLE - Igår: 13:57

Nu byggs Kvarkenfärjan – stadsdirektören Häyry fick trycka på startknappen

På måndagen inleddes byggandet av den nya Kvarkenfärjan vid varvet i Raumo. Vasas stadsdirektör, Tomas Häyry, fick starta maskinerna under startceremonin..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.