Skånskan > Nyheter

Saturday, 21 September, 23:36

Skånskan - 10 sep 19 kl. 08:00

Novellfest med många nyheterNy plats, nyskrivna noveller av Monika Fagerholm, nysläppt novellsamling av Boel Gerell och helt nya projektledare. Mycket är nytt när Lunds Novellfest firar fem år till helgen. – Temat är också nytt. Vi följer processen, vägen mot en färdig novell, berättar författaren och skrivarpedagogen Therése Granwald som ansvarar för festivalen tillsammans med författaren Åsa Foster.Lunds Novellfest 2019:
Pågår lördag 14 seprember och 15 september.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Monika Fagerholm, Boel Gerell, Lunds Novellfest, Therése Granwald, Åsa Foster, Novellfest, Pågår, Skissernas, Granwald, Lunds NovellfestÅsa Foster, Norden, Gerell, Klas Östergren, Litteraturhus Lund, Oline Stig, Lund, Novellfesten, Foster, Lunds Konsthall, Mats Kempe, John Häggblom, Monika Fagerlind, Mörch, Grönland, Isberg, Island, Andrea Lundberg, Caroline Albertine Minor, Ulrika Nielsen, Pälsjägare, Boels, Lunds Universitets, Skåne, Österlens, Folkuniversitetet, Hans-Inge Singe Magnusson, Lunds, Shared

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Novellfestmed många , nyheter
Fria Nyheter - 28 sep 10 kl. 13:29

Fria Nyheter bygger nytt

Fria Nyheter bygger om. Efter ombyggnaden av Fria Nyheter kommer läsarna utgöra en viktig del i uppdateringen av Fria Nyheter. Detta kommer göra att ni som läsare får större inflytande över vad som skrivs.

Fria Nyheter - 30 sep 10 kl. 11:39

Fria Nyheter 2010

Nu kan du testa nya Fria Nyheter: Fakta, statistik och migrationsdomar kommer att läggas upp allt eftersom. Besök Fria Nyheter.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

3 punkter som förklarar hur Facebook ska stoppa fejkade nyheter

1. Facebook har märkt att när någon delar en bluffartikel så kommenterar folk ofta på inlägget för att göra personen som postat länken uppmärksam på att ”nyheten" inte stämmer. Det leder inte sällan till att personen raderar inlägget.

Nyheter 24 - 13 okt 11 kl. 13:48

Skräckscenariot nära: "Löpsedlar och nyheter i 100 år"


Slutet nära för Hammarby - nu är det vinna eller försvinna som gäller. STOCKHOLM. Endast tre matcher återstår och nu börjar chanserna att hålla sig kvar i superettan försvinna för Hammarby.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Glada nyheter för alla som brukar få batteritorsk på iPhone

I går hade Apple en liten presentation igen, och berättade dels om sin nya "Spotifydödare" – men presenterade lite andra nyheter också. Framförallt om hur man med IOS 9 kommer att förbättra batteritiden på din iPhone, och det rätt rejält.LÄS MER: Nu får Spotify konkurrens Bild: Apple
Minst en timme extra – om man inte kopplar in den nya energispararfunktionen.

Skånskan - 17 maj 16 kl. 18:10

Novellfest i Lund kommer tillbaka

Kultur och Nöje 10 till 11 september blir det novellfestival i Lund för andra året i rad. Programmet för Novellfest 2016 släpptes på tisdagen och bjöd på en hel del nyheter, bland annat samarbete med Sveriges Radios novellpris.Det var förra året som Litteraturhus Lund tog initiativ till en festival med novellen i centrum.

Skånskan - 08 sep 16 kl. 08:00

Nordiskt tema på Lunds novellfest

Nordiska noveller och noveller för unga, högläsning, och så nyheten Radiobio. Allt detta och mycket mer ryms inom Novellfest som i helgen arrangeras i Lund för andra året i rad.
– Det var självklart att vi skulle komma tillbaka, säger författaren Oline Stig, initiativtagare till Novellfest och även ordförande i föreningen Litteraturhus Lund.

Skånskan - 07 maj 18 kl. 13:31

Novellbio och delad läsning nytt på årets Novellfest

Delad läsning och novellbio är några av nyheterna när det är dags för Novellfest i Lund igen till hösten.22 och 23 september arrangeras årets Novellfest i Lund. Evenemanget äger rum på Lunds Konsthall, Lunds stadsbibliotek och biografen Kino.

Skånskan - 11 sep 16 kl. 16:17

Bra mix på populär novellfest

Årets Novellfest i Lund inleddes runt lunchtid på lördagen. Trots strålande indiansommarväder var det en stor publikskara som samlats inne i Lunds konsthall. Eftermiddagen bjöd på både författarsamtal och uppläsningar i en bra blandning.

Sydsvenskan - 16 sep 19 kl. 16:30

Smärtsamma och makalösa öden tog plats på Lunds Novellfest

Smärtsamma och makalösa öden på Lunds Novellfest..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 2 timmar sedan

Personbil i mitträcket

Sjöbo En person körde in i ett mitträcke på väg 11 utanför Sjöbo under lördagskvällen.Klockan 21 19 får SOS Alarm samtal om en trafikolycka på väg 11, i höjd med Björka med riktning mot Sjöbo. Enligt larminfon har en personbil kört in i mitträcket på vägen.

Skånskan - 3 timmar sedan

Gå på knock i Las Vegas

Resor Las Vegas är inte bara USA:s största nöjesmetropol utan också världens boxningshuvudstad. Oavsett om du vill heja på bredvid ringen, besöka kända gym eller få en kick i baken när det gäller din egen träning är det hit du ska åka.Las Vegas • Resa hit
Inga flygbolag flyger direkt från Sverige till Las Vegas, utan du får räkna med minst ett byte, till exempel i London.

Skånskan - 3 timmar sedan

Mopedist körde på polisman

Malmö Vid en fordonskontroll på Sorgenfri i Malmö vägrade mopedföraren stanna och körde istället på en av polismännen.På lördagskvällen var på polisen på plats i Sorgenfri för kontroll av en grupp personer och ett fordon. Strax innan klockan 19 stoppas polisen en moped på vägen, men föraren väljer att inte stanna.

Skånskan - 4 timmar sedan

Cyklist påkörd vid matbutik

Kävlinge En cyklist blev påkörd av en bilförare utanför en matbutik i centrala Kävlinge på lördagskvällen.Klockan 18 38 får SOS Alarm samtal om olyckan, som skett på Storgatan, i rondellen utanför ICA, i Kävlinge. – Cyklisten ska ha blivit påkörd av en personbil i rondellen, säger Charlotte Wotz Ader, teamledare SOS Alarm.

Skånskan - 5 timmar sedan

Billinge laddar för ny föreläsningshöst

BILLINGE Billinge föreläsningsförening har nu spikat sitt program i höst. En nyinsatt programpunkt inleder.25 september.

Skånskan - 5 timmar sedan

Hus på 104 kvadratmeter från 1970 sålt i Skurup

Skurup Fastigheten på adressen Lindvägen 6 i Skurup har fått en ny ägare. Köpare är Ingela Andrea Hall, 52 år, tidigare boende på Norrgatan i Skurup och säljare är Kjell Hansson. Köpet blev klart i augusti 2019 och priset blev 2 405 000 kronor.

Skånskan - 5 timmar sedan

Metanutsläpp på reningsverk – området avspärrat

Lund Polis, räddningstjänst och ambulans ryckte ut på förmodat gasutsläpp från ett reningsverk på Höjeåvägen i Lund under lördagseftermiddagen.Strax innan klockan fem tillkallas räddningstjänst, polis och ambulans till ett avloppsreningsverk på Höjeåvägen i Lund. Räddningstjänsten arbetar med att lokalisera varifrån utsläppet kommer och vad för typ av ämne det rör sig.

Skånskan - 6 timmar sedan

Här är listans 34 punkter

Inrikes Regeringen presenterade 34 åtgärder i arbetet mot gängkriminaliteten.
Ta del av varje punkt på listan.Verktyg i brottsbekämpningen 1.

Skånskan - 6 timmar sedan

59-åring ny ägare till 90-talshus i Sjöbo

Sjöbo Fastigheten på Kemigatan 16 i Sjöbo har fått en ny ägare. Köpare är Carina Svensson, 59 år, och säljare är Dennis Andersson. Köpet blev klart i september 2019 och priset blev 2 050 000 kronor.

Skånskan - 7 timmar sedan

Eslöv kammade noll mot Olympic

FOTBOLL Eslövs BK kunde inte stå emot ett fysiskt starkt BK Olympic, som vann med 3–0 hemma på Lindängen.Redan efter tolv minuters spel hade serieledaren i den västra tvåan, BK Olympic, gjort två mål.
Resten av matchen blev sedan en rejäl uppförsbacke för nykomlingen Eslöv.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.