Nyan > Svenskfinland

Saturday, 21 September, 04:36

Nyan - 10 sep 19 kl. 08:00

Kryssare på återbesökI dag, tisdag, får Åland återbesök av kryssningsfartyget AIDAaura. Fartyget ligger vid kryssningskajen i Mariehamn klockan 10 – 19.30. Ombord finns cirka 1 300 tysktalande gäster. Det är andra gången AIDAaura besöker Mariehamn, det tidigare besöket var den 29 augusti.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Åland, AIDAaura, Mariehamn, Gunilla Karlsson, Nyan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kryssare, återbesök
Nyan - 26 jun 19 kl. 11:04

Två internationella kryssare i stadens hamn

Denna vecka får Mariehamn besök av två internationella kryssningsfartyg. – På onsdag blir det kärt återbesök av AIDACara, det andra besöket i år, skriver Gunilla Karlsson vid Mariehamns stad. AIDACara ligger vid kryssningsterminalen i Mariehamn och har 1 099 tysktalande gäster ombord.

Kristianstadsbladet - 24 sep 12 kl. 19:32

Vårdgarantin missgynnar återbesök

Vårdgarantin och kömiljarden har förkortat väntetiden för nya patienter inom vården men också fått oönskade effekter. Återbesök ger inga extra pengar och flera läkare som TT har talat med säger att landstingen därför prioriterar de nya patienterna.
- Vårdgarantin tränger undan patienter och man måste hela tiden prioritera nybesök.

BT - 31 jul 14 kl. 15:07

Cancersjuk mans återbesök på Säs dröjde ? avled

En man som fick vänta för länge för återbesök på Södra Älvsborgs sjukhus (Säs) efter sitt cancerbesked, dog en kort tid därefter. Det skriver sjukhuset i en anmälan till Inspektionen för vård och omsorg. Mannen opererades för lungcancer 2012.

BT - 31 jul 14 kl. 15:07

Återbesök dröjde - cancersjuk avled

En man som fick vänta för länge för återbesök på Södra Älvsborgs sjukhus (Säs) efter sitt cancerbesked, dog en kort tid därefter. Det skriver sjukhuset i en anmälan till Inspektionen för vård och omsorg. Mannen opererades för lungcancer 2012.

Sydsvenskan - 18 feb 15 kl. 09:32

Färre återbesök för att kapa köer

Allt fler ögonkliniker tar bort återbesöken efter gråstarroperationer. Detta som ett sätt att kapa köerna, skriver Dagens Medicin.Trenden är densamma, från Sunderbyns sjukhus i Boden i norr till Blekingesjukhuset i söder.

Helsingborgs Dagblad - 18 feb 15 kl. 09:32

Färre återbesök för att kapa köer

Allt fler ögonkliniker tar bort återbesöken efter gråstarroperationer. Detta som ett sätt att kapa köerna, skriver Dagens Medicin.Trenden är densamma, från Sunderbyns sjukhus i Boden i norr till Blekingesjukhuset i söder.

Nyteknik - 02 okt 17 kl. 15:01

Nya forskningsfartyget: SLU sänkte ”Steffes Kryssare”

980 namnförslag på SLU:s nya forskningsfartyg kom in. Vi har tagit reda på vilka som gallrades bort: Licence to krill, Steffes kryssare och MS Forskeliforskningsbåten, bland annat..

Blekinge Läns tidning - 10 jul 18 kl. 02:00

Privat kryssare angör Karlskrona

Det har blivit dags för ytterligare en kryssare att angöra Karlskrona. 11 juli lägger M/Y Avanti till i Handelshamnen..

Blekinge Läns tidning - 16 jul 18 kl. 11:50

Ny kryssare angör hamnen

Under tisdagen blir det ett nytt besök av en kryssare i Handelshamnen. Hamburg lägger till med 420 passagerare ombord..

BT - 29 okt 12 kl. 15:52

Hjärtsjuk dog i väntan på återbesök

En hjärtsjuk patient avled efter att personens årliga kontroll på SÄS förskjutits med åtta månader. En anledning till att personen fick vänta var att nybesök prioriterades framför återbesök, enligt vårdgarantin. Patienten hade problem med hjärtat sedan flera år tillbaka i tiden och skulle gå på årliga kontroller för ultraljudsundersökning och arbets-EKG.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 9 timmar sedan

Tidigare Birka Queen på återbesök

På lördag, den 21 september, har ålänningarna chansen att återse före detta Birka Queen. Fartyget gick under en säsong, år 1992, i trafik på Mariehamn. Numera drivs fartyget av Fred Olsen Line under namnet m/s Boudicca.

Nyan - 10 timmar sedan

Ökning igen på hotellen

Liksom i juli ökade antalet övernattningar på hotellen i augusti, jämfört med motsvarande månader i fjol. I juli var ökningen sex procent, i augusti närmare tre procent. Totala antalet övernattningar i augusti var 34 857, framgår av Åsub:s statistik.

Nyan - 11 timmar sedan

Magazinplan fick grönt ljus

Stadsutvecklingsnämnden har gett grönt ljus för de ändringar som gjorts – bland anant har den nya lindrigare parkeringsnormen implementerats – i förslaget till reviderad stadsplan för Magazintomten i Mariehamns centrum. Stadsstyrelsen tar upp ärendet på torsdagens möte. Stadsdirektörens förslag blir att planförslaget ställs ut för allmänt påseende i 30 dagar.

Nyan - 12 timmar sedan

Viking Line slänger mindre mat

Genom att väga all mat och göra ändringar i arbetsrutinerna på Mariella har Viking Line lyckats minska matsvinnet med 40 procent. .

Nyan - 15 timmar sedan

Åländsk författare rasar mot SVT

Den 6 oktober har den sexdelade dokumentärserien ”Gryningspyromanen” premiär på SVT. .

Nyan - 16 timmar sedan

Nytt bolag för Ålandsbanken

Ålandsbanken lanserar ett nytt hypoteksbolag tillsammans med etablerade, starka svenska partners. ÅAB och dotterbolaget Crosskey ska bland annat tillhandahålla plattformslösningar för det nya hypoteksbolaget.
Ålandsbanken, ICA Banken, Ikano Bank, Söderberg & Partners och Borgo har tecknat ett avtal om att etablera ett gemensamt hypoteksbolag på den svenska marknaden.

Nyan - 17 timmar sedan

Close Enough bjuder på a cappella

Nu på lördag den 21 september klockan 19 ger den åländska vokalensemblen Close Enough en a cappella-konsert på Alandica i Mariehamn. .

Nyan - 18 timmar sedan

Olovlig körning åttonde gången

I mars i år påträffades mannen, 23 år gammal, när han körde en personbil på Hammarlandsvägen, trots att han inte har giltigt körkort. Det var enligt domen åttonde gången inom ett år som mannen gjorde sig skyldig till olovlig körning. Straffet blev 50 dagsböter, sammanlagt 300 euro.

Nyan - 19 timmar sedan

Åland Post öppnar e-handel i Vanda

Från mitten av oktober ska Åland Post serva sina nya fastländska e-handelskunder tre kilometer från Vanda flygplats utanför Helsingfors. .

Nyan - 20 timmar sedan

Vill utreda nytt Jomaladaghem

Ge kommunstyrelsen och förvaltningen i uppdrag att brådskande reda ut förutsättningarna för att bygga ett nytt daghem på den nuvarande A-tomten i Möckelö strand. Det föreslår Hedvig Stenros (S) och Sarah Holmberg (MSÅ) i en motion i Jomalafullmäktige. Undertecknarna skriver att antalet barnfamiljer i västra Jomala, till exempel i nya bostadsområdet Möckelö strand, ökar stadigt och stor brist på daghemsplatser råder i området.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.