Nyteknik > Teknik

Sunday, 22 September, 01:58

Nyteknik - 10 sep 19 kl. 07:50

Politiker – ring en ingenjör!DEBATT. Det är ingenjörerna som kan lösa miljöproblemen. Politikerna måste bli betydligt mer teknikorienterad och börja lyssna till våra ingenjörer, skriver Anders Källström på Sustainability Circle..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Debatt, Anders Källström, Sustainability Circle

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Politiker, ringen , ingenjör
Cornucopia - 09 sep 13 kl. 07:51

Gästinlägg: Politik ur ett ingenjörsperspektiv

Nedanstående är ett gästinlägg signerat läsaren Asic.

Jag är ingenjör.

Innan det tränger ett stön över era läppar och ni slutar läsa, så låt mig genast säga att det här inlägget handlar om politik och beteendevetenskap.

Dagens PS - 08 mar 18 kl. 07:17

Snap sparkar cirka 100 ingenjörer

Snapchats moderbolag Snap förbereder att säga upp cirka 100 ingenjörer, motsvarande nästan tio procent av samtliga ingenjörer inom företaget. Det rapporterar CNBC med hänvisning till källor. Enligt uppgift är nedskärningarna de största hittills och de första att drabba ingenjörerna.

BT - 18 aug 14 kl. 00:30

Lindéns ledare: Kan ingenjören från Manchester rädda Irak?

När Iraks premiärminister Nouri al-Maliki avgick i torsdags till förmån för parlamentets vicetalman Haider al-Abadi, var det många observatörer som genast dömde ut al-Malikis politiska gärning. Han lämnar ett Irak som är sönderslitet av inbördeskrig, trots att han under sin åttaåriga ämbetstid har haft tid att försöka dela upp makten mellan de olika befolkningsgrupperna. Men det handlar också om det faktum att al-Maliki slutligen avgick och inte tvingades bort från makten.

YLE - 02 feb 17 kl. 09:24

Valmet Automotive köper Semcons ingenjörsverksamhet i Tyskland

Valmet Automotive köper det internationella teknologiföretaget Semcons ingenjörsverksamhet i Tyskland. Verksamheten består främst av tjänster relaterade till prototyp- och testverksamhet. Valmet Automotive har skrivit på ett avtal som innebär runt 800 anställda och en omsättning på cirka 90 miljoner euro.

YLE - 01 mar 17 kl. 17:19

Valmet Automotive köp av Semcons ingenjörsverksamhet i Tyskland är nu i hamn

Valmet Automotives köp av det internationella teknologiföretaget Semcons ingenjörsverksamhet i Tyskland är nu i hamn. Valmet Automotive har skrivit på ett avtal som innebär runt 800 anställda och en omsättning på cirka 90 miljoner euro. Verksamheten består främst av tjänster relaterade till prototyp- och testverksamhet.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

12-åring hängdes upp i taket och våldtogsFakta om de dömda männen:

En 12-årig flicka ska våldtagits av en 25-årig man, som nu åtalas för grov våldtäkt mot barn.LÄS MER: Kvinna våldtagen av polis i AlanyaDet är ännu oklart var han befinner sig, men han kan komma att efterlysas. Flickan berättar om hur mannen satte på henne handbojor och kedjade fast henne vid en krok i taket.

HBL - 21 jun 12 kl. 07:29

Ingenjörer: Arcada skjuter utbildningarna i sank

Äldre ingenjörer anser att yrkeshögskolan Arcada har misskött sina ingenjörsutbildningar. Statens beslut att skära i Arcadas teknikstudieplatser gör att bara 18 procent av de nya studenterna vid yrkeshögskolan kommer att bli ingenjörer.? Arcada har väldigt få ingenjörs­utbildningar kvar.

Alingsås tidning - 04 dec 16 kl. 05:30

Bra praktik för blivande ingenjörer

Under fyra månader får de en inblick i ingenjörsyrket och dessutom lön. AT har träffat tre nittonåringar som tack vare Tekniksprånget fått praktikplats på Autoliv i Vårgårda Tekniksprånget drivs av Kungl. Ingenjörsvetenskaps­akademien på uppdrag av regeringen.

YLE - 08 dec 15 kl. 16:18

Skandal i F1: Mercedes stämmer ingenjör på väg till Ferrari för datastöld

Mercedes stämmer en ingenjör för stöld av konfidentiell information. Ingenjören ska vara på väg att byta ut Mercedes mot Ferrari och ska ha sökt fram konfidentiell information inför flytten. Enligt stämningsansökan ska en av Mercedes ingenjörer ha sökt efter sparade filer.

Skånskan - 19 jan 19 kl. 13:05

För ingenjör Elg är inga apparater för gamla

Malmö Ingenjör Elg har 1 000 radioapparater i sin ägo och har tappat räkningen på antalet datorer. I Limhamn bor en samlare av särklass. Han tycker fortfarande det är lika roligt som för 70 år sedan.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 18 timmar sedan

”Apple Arcade är tjänsten som mobilspelen alltid förtjänat”

Apple Arcade är fantastiskt. Det är tveksamt om vi någonsin fått så här mycket kvalitet för så lite pengar, skriver Ny Tekniks Peter Ottsjö..

Nyteknik - Igår: 15:06

Volvochefen: Självkörande bilar mer utmanande än vi trodde

Autonoma bilar kommer, men tekniken är inte riktigt där än. Volvochefen Håkan Samuelsson avslöjar i en intervju att bolaget har underskattat hur svårt det är att få till självkörande fordon..

Nyteknik - Igår: 13:31

Svenska Ctek: "Ska bli ledande på laddning av elfordon"

Efter köpet av Chargestorm öppnar Ctek ett forsknings- och utvecklingscenter i Norrköping. Med den nya anläggningen ska bolaget bli ledande inom laddning av hybrid- och elbilar.    .

Nyteknik - Igår: 12:57

Google storsatsar på svensk vindkraft

Internetjätten Google storsatsar på vindkraftsanläggningar i Örnsköldsvik och Ragunda..

Nyteknik - Igår: 13:03

Bugatti släpper elbil för barn – till ”fyndpris”

En ny Bugatti för "endast" 300 000 kr. Under sitt 110-årsjubileum släppte lyxbilsmärket en eldriven variant av Type II avsedd för barn. Blir du sugen?

Nyteknik - Igår: 11:42

Daimler slutar utveckla förbränningsmotorer

En era kan snart vara förbi, snabbare än väntat. Nu meddelar även fordonstillverkaren Daimler att de slutar utveckla förbränningsmotorer för att fokusera på elektriska drivlinor..

Nyteknik - Igår: 11:07

Google köper 1,6 GW förnybar el

It-jätten Google har tecknat nya avtal om köp av totalt 1,6 GW förnybar el. ”Vårt största köp av förnybar energi någonsin”, säger bolaget..

Nyteknik - Igår: 11:19

Världens största havsvindpark byggs i Nordsjön

Norska Equinor ska tillsammans med flera andra storföretag bygga världens hittills största vindkraftpark till havs..

Nyteknik - Igår: 09:45

Uppgifter: Jordartsmetaller återvinns inte

Trots att brytningen av sällsynta jordartsmetaller på en del håll i världen innebär stora miljöproblem återvinns och återanvänds i princip inget alls av metallerna, enligt en granskning av Ekot i Sveriges Radio..

Nyteknik - Igår: 09:28

Massiva neutronstjärnan kan lära forskarna om det okända

Neutronstjärnans diameter är bara 24 kilometer, men massan är mer än dubbelt så stor som vår sol. Det innebär att den balanserar på gränsen till att krossa sig själv till ett svart hål..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.