SR > Nyheter

Saturday, 21 September, 13:15

SR - 10 sep 19 kl. 07:45

Tunisisk HBTQ-aktivist var nära att bli presidentkandidatI Tunisien, Arabvärldens enda demokrati, är homosexualitet fortfarande förbjudet. Ändå var det mycket nära att den ledande HBTQ-aktivisten Mounir Baatour blev presidentkandidat i valet som hålls på söndag. Han diskvalificerades på grund av teknikaliteter. Men nu säger han att publiciteten givit honom en chans att propagera för att lagen mot homosexualitet avskaffas..
Läs mer på SR
Läs mer om:
HBTQ, Tunisien, Mounir Baatour

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tunisisk, HBTQ-aktivistvar , näraatt bli , presidentkandidat

Fler nyheter från SR

SR - 45 minuter sedan

Fler anhöriga invandrar

Allt fler anhöriga följer med de som får arbetstillstånd i Sverige, visar Migrationsverkets statistik..

SR - 15 minuter sedan

Konstverk av Warhol återupptäckt

Ett verk av popkonstnären Andy Warhol har återupptäckts i Sverige och ska auktioneras ut i december, meddelar Uppsala auktionskammare..

SR - 45 minuter sedan

Kirchner upp i domstol igen

Argentinas tidigare president Cristina Kirchner kommer för en fjärde gång få gå upp i domstol, anklagad för korruption..

SR - 1 timme sedan

Djursjukvård: ”Svårt att få få uppfattning om priset”

Kostnaderna för djursjukvård har ökat kraftigt de senaste åren, och det kan skilja kraftigt mellan olika kliniker. Konkurrensverket anser att det kan vara svårt för djurägare att få en uppfattning om kostnaden..

SR - 2 timmar sedan

USA och El Salvador överens om migranter

USA och El Salvador har kommit överens om att försöka minska antalet migranter som kommer till gränsen mellan Mexiko och USA..

SR - 2 timmar sedan

Drottningens roll i brittisk politik debatteras

Den brittiska drottningens roll i den brittiska politiken har blivit ett debattämne de senaste dagarna i Storbritannien. Bakgrunden är bland annat att den tidigare premiärministern David Cameron, i samband med sitt boksläpp tidigare i veckan, i en intervju antytt att han bett drottningen om hjälp inför folkomröstningen om skotsk självständighet 2014..

SR - 3 timmar sedan

Krav på stopp för sillfiske i Östersjön

Efter P1-programmet Kalibers granskning av yrkesfiskets felrapportering av fångster kräver nu flera organisationer att fisket efter skarpsill i delar av Östersjön begränsas och i vissa områden stoppas helt..

SR - 6 timmar sedan

Tårgas mot demonstranter i Kairo

Polisen i Kairo satte in tårgas mot demonstranter under fredagskvällen..

SR - 6 timmar sedan

USA skickar trupper till Saudiarabien

USA skickar trupp och militär utrustning för att hjälpa Saudiarabiens luftförsvar, efter förra lördagens angrepp mot saudiska oljeanläggningar.Försvarsminister Mark Esper säger att USA handlar efter en saudisk förfrågan om hjälp..

SR - 5 timmar sedan

Stora klimatdemonstrationer i Latinamerika

Igår hölls stora klimatdemonstrationer på flera håll även i Latinamerika, inspirerade av miljöaktivisten Greta Thunberg..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.