Dagens PS > Ekonomi

Friday, 20 September, 18:08

Dagens PS - 10 sep 19 kl. 07:40

Asienbörsen: Uppåt i Japan och nedåt i KinaSpretig börsutveckling i Asien på tisdagsmorgonen, enligt Omni Ekonomi. Både Nikkei i Tokyo och Kospi i Sydkorea är svagt upp under morgonhandeln, svensk tid, framgår det av börsrapporten från klockan 05.15. Japanska Nikkei stod då på plus med 0,2 procent medan Kospi klättrat 0,3 procent. Mest på minus vid tidpunkten var Shenzhen i Kina, som backat 0,9 procent.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Japan, Kina, Asien, Omni Ekonomi, Nikkei, Tokyo, Kospi, Sydkorea, Shenzhen, Hang Seng, AFP, ECB, Asienbörsen, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: AsienbörsenUppåt i , Japanoch nedåt i , Kina
Dagens PS - 19 jun 19 kl. 07:41

Därför stiger Asienbörsen i dag

USA:s president Donald Trump har ett finger med i spelet. Kolla här! Donald Trump twittrade i går att han haft ”ett väldigt bra telefonsamtal” med Kinas president Xi Jinping.

Sydsvenskan - 16 apr 19 kl. 05:45

Avvaktande på Asienbörsen

Investerarna i Kina och Japan var avvaktande under inledningen av tisdagshandeln, efter vikande kurser på Wall Street föregående dag. "Investerare kommer antagligen att bli försiktiga till följd av andningspausen i New Yorks Dows-rally", säger Yoshihiro.

Helsingborgs Dagblad - 16 apr 19 kl. 05:45

Avvaktande på Asienbörsen

Investerarna i Kina och Japan var avvaktande under inledningen av tisdagshandeln, efter vikande kurser på Wall Street föregående dag. "Investerare kommer antagligen att bli försiktiga till följd av andningspausen i New Yorks Dows-rally", säger Yoshihiro.

DI - 12 okt 15 kl. 06:58

Full fart på Asienbörsen

Asienbörserna inleder handelsveckan med glada miner. I täten går Kina där Shanghaibörsen strax innan sju stigit med 3,4 procent medan Shenzhenbörsen är upp 4,1 procent..

DI - 17 aug 15 kl. 07:49

Asienbörser: Japan något upp efter BNP-data

Asienbörserna inledde veckan med en blandad utveckling med relativt små rörelser. I ryggen finns bland annat något stigande kurser i USA på fredagskvällen och i Kina har förra veckans valutaoro lugnat ned sig..

DI - 01 dec 15 kl. 07:55

Asienbörser: Japan får stöd av glädjande barometer

Utvecklingen på Asienbörserna var överlag positiv på tisdagen. Utvecklingen var oregelbunden i Kina. Japanska börser stöddes av en positiv Capex-barometer..

DI - 01 jul 13 kl. 08:34

Asienbörser: Japan står för ljuset

De asiatiska börserna är överlag nedåt på måndagen, tyngda av fortsatta oroligheter över den ekonomiska utvecklingen i Kina. Japan, stärkt av positiv statistik, gick mot strömmen..

DI - 23 feb 15 kl. 07:55

Asienbörser: Japan trummar på

Aktiemarknaderna i Asien utvecklades åt olika håll under måndagen. I Hongkong var handeln avvaktande efter att börsen där varit stängd under några dagar för firandet av det kinesiska nyåret. Hang Seng-index noterades till oförändrat.

DI - 14 aug 15 kl. 08:09

Asienbörsen: Kinabörserna fortsätter stiga

Asienbörserna var blandade på fredagen, men med mer behärskade rörelser än generellt under de senaste dagarna. Kina gick starkast efter att valutaoron minskat något, men sektorsvis höll råvarubolagen tillbaka utvecklingen..

DI - 16 jul 15 kl. 08:06

Asienbörsen: Kina i toppen

De ledande asiatiska börserna handlades något högre på torsdagen med Kina i toppen, efter att det Grekiska parlamentet röstat ja till räddningspaketet på onsdagskvällen..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 5 timmar sedan

Se upp! Buybacks funkar inte längre

Företag som annonserar så kallade buybacks får oftast en extra skjuts uppåt av investerare i samband med offentliggörandet. Då kan det vara läge att sälja. Med buybacks menar tillbakaköp av aktier.

Dagens PS - 7 timmar sedan

Uppsägningarna ökar stort – industrin utsatt

Antalet uppsagda som sökt stöd hos Trygghetsfonden TSL under sommaren ökade med 17 procent jämfört med ifjol.  ”Vi ser ett klart högre inflöde nu”, säger TSL:s vd Caroline Söder, till Svenska Dagbladet. Totalt har 750 personer sökt stöd under det första halvåret 2019.

Dagens PS - 7 timmar sedan

Här bor du kungligt – om du har råd

Startpriset för den pampiga gården är 40 miljoner kronor. Det här får du. Björkviks gård på Värmdölandet ligger bara cirka fyra mil från Stockholm.

Dagens PS - 7 timmar sedan

Danske bank utser ny Sverigechef

Danske Bank har rekryterat Johanna Norberg till ny vd för Danske Banks verksamhet i Sverige. Hon efterträder Berit Behring som nyligen utsågs till Head of Wealth Management i Danske Bank och som ny medlem i koncernledningen. Johanna Norberg tillträder sin nya tjänst omgående, enligt ett pressmeddelande.

Dagens PS - 7 timmar sedan

Jyske Bank-kunder får minusränta i december

Från 1 december i år kommer kunder med mer än 750.000 danska kronor på sitt konto i Jyske Bank att åka på en negativ ränta om -0,75 procent. Det skriver banken på sin hemsida.

Dagens PS - 7 timmar sedan

Vaping-sjukan i USA: Sju dödsfall rapporterade

Antalet personer som har insjuknat genom vaping eller rökning av e-cigaretter har ökat dramatiskt i USA, rapporterar CNBC. Enligt landets hälsomyndighet, CDC, har siffran ökat till 530 personer jämfört med 380 från i förra veckan. Samtidigt har sju dödsfall rapporterats in.

Dagens PS - 8 timmar sedan

Medarbetare begår självmord på Facebooks campus

I dagens techbrief kan du läsa om nya iOS 13, renoveringen av Apples ikoniska butik i New York och ett tragiskt dödsfall på Facebooks campus i Kalifornien. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. I dag släpps nya iOS 13 – här är alla nyheter The Verge har hårdtestat den nya versionen av det populära operativsystemet.

Dagens PS - 9 timmar sedan

Resebjässen gör sista desperat försök

Resejätten Thomas Cook håller sista-minuten-samtal om att sälja av vissa tillgångar för att slippa gå under, rapporterar Sky News med hänvisning till källor. Diskussionerna avser en försäljning av bolagets flyg- och tourverksamhet i Norden som ett desperat sätt att få in pengar. Förhandlingarna förs med private equity-bolaget Triton Partners.

Dagens PS - 9 timmar sedan

New York-börsen stängde kring nollan

Indexen på New York-börsen stängde kring nollan på torsdagen, i närheten av tidigare toppnoteringar, efter negativa signaler om handelskriget mellan USA och Kina raderat ut tidiga uppgångar. Trump-rådgivaren Michael Pillsbury varnade för att USA är redo att eskalera handelskriget om inte en uppgörelse nås snart, samtidigt som det från kinesiskt håll kom uppgifter om att Kina inte är i någon brådska om att sluta ett avtal. På den breda marknaden steg S&P 500-index med 0,00 procent till 3 006,8.

Dagens PS - 9 timmar sedan

Kommer charterresorna dö ut?

DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. Resejätten Thomas Cook, som äger svenska Ving, håller sista-minuten-samtal om att sälja av vissa tillgångar för att slippa gå under.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.