YLE > Finland

Monday, 16 September, 00:06

YLE - 10 sep 19 kl. 07:25

Upp till 110 personer på Aktia kan sägas upp – bolaget inleder samarbetsförhandlingarAktia inleder samarbetsförhandlingar som omfattar cirka 380 personer. Eventuella ändringar till deltidsarbete och uppsägningar kommer att omfatta högst 110 anställda..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Aktia

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Upp till 110personer på , Aktiakan , sägasupp , bolaget inleder samarbetsförhandlingar
YLE - 13 aug 14 kl. 09:42

Fläkt Woods inleder samarbetsförhandlingar

Fläktföretaget Fläkt Woods inleder samarbetsförhandlingar. Förhandlingarna kan resultera i att upp till 95 arbetstillfällen försvinner. Orsaken sägs vara det kärva marknadsläget, som enligt företagsledningen kräver att verksamheten görs effektivare och konkurrenskraften stärks.

YLE - 08 okt 13 kl. 15:48

Åboland berörs inte av Aktias samarbetsförhandlingar

Aktia inleder samarbetsförhandlingar med målet att minska personalen med 95 anställda av vilka 65 kan komma att sägas upp. Förhandlingarna berör inte Åboland, Östra Nyland eller Österbotten. De övriga regionerna i landet berörs däremot nog av samarbetsförhandlingarna.

YLE - 08 jan 15 kl. 09:51

Samarbetsförhandlingar vid Industrins kraft

Industrins kraft (TVO) inleder samarbetsförhandlingar nästa veckas onsdag, meddelar bolaget i ett pressmeddelande. Nästan hela personalen berörs av samarbetsförhandlingarna. Nedskärningarnas mål är årliga inbesparingar på 15 miljoner euro och de gäller som mest 110 årsverken.

YLE - 08 okt 13 kl. 16:44

Aktia säger upp 65 anställda

Aktia inleder samarbetsförhandlingar med målet att minska personalen med 95 personer. 65 av de berörda kan komma att sägas upp. Tanken är att spara mellan 5 och 6 miljoner per år från och med nästa år.

YLE - 08 okt 13 kl. 09:40

Aktia skär ner - 65 sägs upp

Aktia inleder samarbetsförhandlingar med målet att minska personalen med 95 personer. 65 av de berörda kan komma att sägas upp. Tanken är att spara mellan 5 och 6 miljoner per år från och med nästa år.

YLE - 08 okt 13 kl. 08:44

Aktia minskar personalen

Aktia inleder samarbetsförhandlingar med målet att minska personalen med 95 personer. 65 av de berörda kan komma att sägas upp. Tanken är att spara mellan 5 och 6 miljoner per år från och med nästa år.

YLE - 11 sep 12 kl. 12:17

Aktia drar in tre kontor i Österbotten

Aktia inleder samarbetsförhandlingar och drar in tre mindre kontor i Österbotten. De kontor som berörs är kontoren i Esse, Kronoby och Roparnäs i Vasa. Ingen kommer att sägas upp vid de indragna kontoren.

HBL - 03 jun 14 kl. 08:14

Stockmann sparkar 110

Varuhuskoncernen Stockmann har avslutat sina samarbetsförhandlingar. 240 årsverken ska bort. Det innebär att cirka 110 anställda sägs upp, resten består av frivilliga uppsägningar och pensioneringar.

YLE - 27 aug 13 kl. 13:00

UPM kan säga upp 110 i Finland

Skogsjätten UPM inleder i dag samarbetsförhandlingar. Förhandlingarna omfattar 110 arbetsplatser i Finland, i huvudsak i Tammerfors, och 65 arbetsplatser i Shanghai i Kina. I ett pressmeddelande säger UPM att bolaget har för avsikt att effektivera sin ekonomiska förvaltning och lägga en del av verksamheten ut på entreprenad.

HBL - 09 apr 14 kl. 15:10

Hundra jobb hotade på Patria

Försvarsmaterielkoncernen Patria inleder samarbetsförhandlingar vid sina enheter i Tavastehus och Tammerfors. Enligt bolaget är högst 110 jobb hotade. Dessutom är permitteringar möjliga.

Fler nyheter från YLE

YLE - 13 timmar sedan

Postens problem med datatrafiken är över - felet berodde på en störning hos dataleveratören

Posten hade problem med datatrafiken i dag vilket påverkade kundservicen och skjöt upp utdelningen av tidningar, berättar Posten. Problemen berodde på en störning hos dataleverantören Tieto som uppkom i samband med en systemuppdatering..

YLE - 9 timmar sedan

Raseborg äger tusentals hektar skog - jämför plus och minus med att övergå till kalhyggesfritt

Med kalhyggesfritt skogsbruk binder skogarna bättre kol och miljön blir också trevligare att röra sig i. Det blir också billigare än att kalhugga. Miljöinspektör Aapo Ahola listar flera fördelar med att frångå kalhygge, men även några nackdelar..

YLE - 9 timmar sedan

Polisen letar fortfarande efter misstänkt för skottlossningen i Träskända

Polisen letar fortfarande efter personen som misstänks för skottlossningen i Träskända på lördagkvällen. Fallet utreds som skjutvapenbrott och försök till grov misshandel. Polisen misstänker att händelsen var en uppgörelse mellan två personer..

YLE - 10 timmar sedan

Spelberoende vanligt bland fångar - fängelsepersonal vet inte hur man vårdar beroendet

Pengaspelsberoende är vanligare hos fångar än bland den övriga befolkningen, visar en preliminär studie av Institutet för hälsa och välfärd THL. Många fångar uppger också att de gärna vill ha hjälp med sitt beroende, men inom fångvården finns det få som har kunskaper i hur man vårdar spelberoende..

YLE - 10 timmar sedan

Svenska Yle live: Dykstädning av Aura å i Åbo

Yle Åboland var med när frivilliga dykare städade Aura å. Under Åbodagen lyfte dykarna upp allt möjligt skrot som kastats i ån..

YLE - 12 timmar sedan

Skyhöga halter av plast i barns kroppar, visar tysk studie

En undersökning beställd av det tyska miljöministeriet visar att nästan alla barn har spår av plast i sina kroppar i form av kemikalier. Vissa av kemikalierna kan vara direkt skadliga för barnens hälsa och utveckling. Mest plastkemikalier fanns i de yngsta barnen..

YLE - 13 timmar sedan

Postens har problem med datatrafiken i dag - nätsidan fungerar inte och alla morgontidningar har inte delats ut

Posten har problem med datatrafiken i dag som påverkar kundservicen och skjuter upp utdelningen av tidningar, berättar Posten..

YLE - 15 timmar sedan

Klimatförändringen gör att nya fjärilsarter dyker upp i skärgården

I den åboländska skärgården har det observerats nästan 50 nya arter under de senaste 25 åren, bland dem också skadeinsekter. I stället har äldre, traditionella arter minskat eller helt försvunnit..

YLE - 16 timmar sedan

Den eviga frågan: Ska katter få gå fritt ute? Djurskyddslagen ger inget entydigt svar

En katt kan vistas ute om den är i en trygg omgivning, säger kattägaren Bjarne Wikström som själv har innekatter. Djurskyddslagen säger ändå inget om hur stor tryggheten ska vara och ett fall med utekatter avgörs som bäst i domstol..

YLE - 16 timmar sedan

IS: Finsk man en av de 34 offren som omkom i Kaliforniens båtbrand

En finsk man omkom i båtbranden i Kalifornien förra veckan, skriver Ilta-Sanomat. 34 människor dog när en båt som transporterade dykare brann..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.