PrivataAffärer > Ekonomi

Thursday, 19 September, 21:07

PrivataAffärer - 10 sep 19 kl. 07:19

Spararna flydde från aktiefonderDet totala nettosparandet uppgick förvisso till 2,4 miljarder kr men hela 9,5 miljarder togs ut från aktiefonder. I stället valde spararna långa räntefonder, där också företagsobligationsfonder är inkluderade. Inflödet till kategorin var 8,3 miljarder varav 1 miljard gick till företagsobligationsfonder. Även korta räntefonder lockade med nettoinflöden på 4,1 miljarder. – Fondsparandet i augusti präglades av försiktighet.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Gustav Sjöholm, Fondbolagens, Sverigefonder, Nordamerikafonder

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Spararna, flyddefrån , aktiefonder
DI - 11 apr 11 kl. 10:09

Spararna flydde aktiefonder

Aktiefonderna registrerade ett nettoutflöde på 5,4 miljarder kronor under mars månad..

PrivataAffärer - 17 jan 19 kl. 13:00

2018: Spararna dumpade aktiefonder

Det svenska fondsparandet 2018 redovisades på torsdagen av Fondbolagens förening. Vd Fredrik Nordström konstaterar att aktiemarknaden spelar stor roll för den svenska ekonomin då börsvärdet här är 150 procent i förhållande till bruttonationalprodukten. Näst högst i Europa efter Schweiz.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Spararna lämnar aktiefonder igen

I början av året ökade sparandet i aktiefonder, men nu väljer spararna räntefonder i stället. Penningmarknadsfonder hade ett nettoinflöde på 5,1 miljarder kronor i april och obligationsfonder ett inflöde på 2,6 miljarder kronor. Det visar statistik från Fondbolagens Förening.

Helsingborgs Dagblad - 10 maj 12 kl. 14:59

Spararna lämnar aktiefonder igen

I början av året ökade sparandet i aktiefonder, men nu väljer spararna räntefonder i stället. Penningmarknadsfonder hade ett nettoinflöde på 5,1 miljarder kronor i april och obligationsfonder ett inflöde på 2,6 miljarder kronor. Det visar statistik från Fondbolagens Förening.

DI - 30 jan 12 kl. 10:50

Spararna väljer aktiefonder igen

Spararna följer börsen. Årets positiva börsstart har fått spararna att köpa aktiefonder igen. .

PrivataAffärer - 10 jul 13 kl. 10:24

Spararna flyr aktiefonder

1,8 miljarder kr nettosparades i fonder i juni, visar ny statistik. Korta räntefonder och blandfonder är populärast, medan aktiefonder ratas av spararna....

PrivataAffärer - 11 sep 17 kl. 08:17

Spararna flyr aktiefonder

Spararna sålde av fondinnehav under augusti och det var framförallt aktiefonder som fick stryka på foten....

SmålandsPosten - 12 mar 18 kl. 06:16

Spararna ratade aktiefonder i februari

Den svängiga börsen i februari fick svenska fondsparare att rata aktiefonder, visar siffror från Fondbolagens förening. Totalt uppgick nettosparandet i aktiefonder, insättningarna minus uttagen, till minus 8,2 miljarder kronor.(TT).

Sydsvenskan - 12 mar 18 kl. 06:16

Spararna ratade aktiefonder i februari

Den svängiga börsen i februari fick svenska fondsparare att rata aktiefonder, visar siffror från Fondbolagens förening. Totalt uppgick nettosparandet i aktiefonder, insättningarna minus uttagen, till minus 8,2 miljarder kronor. "Störst var nettouttagen.

Sydöstran - 12 mar 18 kl. 06:16

Spararna ratade aktiefonder i februari

Den svängiga börsen i februari fick svenska fondsparare att rata aktiefonder, visar siffror från Fondbolagens förening. Totalt uppgick nettosparandet i aktiefonder, insättningarna minus uttagen, till minus 8,2 miljarder kronor.(TT).

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Carnegie: Köp det snabbväxande gamingbolaget

Bolaget utvecklar spel inom genren free-to-play onlinestrategispel via såväl mobil plattform som browser. ”Via organisk tillväxt och en serie förvärv har Stillfront lyft omsättningen till drygt 2 miljarder kronor i år med en rörelsemarginal kring 28 procent”, konstaterar Carnegie. Stillfront består i dagsläget av tretton fristående spelutvecklingsföretag som tillsammans har en spelportfölj med 36 olika intäktsgenererande spel.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Airbnb vill till börsen nästa år

Det uppger det kontroversiella bolaget i ett kort meddelande på sin hemsida, utan att ge några detaljer om vilken börs som avses eller vilka villkor som kan komma att gälla. Airbnb gundades i San Francicso 2008 och är i dag verksamt i omkring 100.000 städer världen över.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

UBS varnar för extremt låga oljereserver

Många kunder med saudiska oljekontrakt har ännu inte känt av effekterna från anfallet mot processanläggningarna då saudierna kunnat nyttja reserver. Det innebär dock att utbudsrisken ökar i marknaden som helhet, vilket driver upp priset. ”Globalt är buffertkapaciteten extremt låg för närvarande, vilket innebär mycket lite utrymme för nya störningar.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Fredag kl 10: Aktiechatt med Marcus Hernhag

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Handelsbanken: Så ska du placera i höst

Det är Handelsbankens allokeringschef Johann Guggi som konstaterar att ökad marknadsoro och svagare konjunktursignaler ökar osäkerheten. Dessutom riskerar handelskriget att slå mot företag i både Europa och Sverige. ”Vi har minskat aktierisken i våra Multi Asset-portföljer och i stället ökat andelen räntebärande placeringar genom att investera i tillväxtmarknadsobligationer.

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

Här är Blechers nya fond

– Det finns massor av historiska exempel på avknoppningar, både i Sverige och internationellt. Och det finns fler affärer att göra. Min portfölj består av flera företag som har gjort en spin-off eller bestämt sig för att göra en, eller som vi tycker borde göra det, säger Simon Blecher som tillsammans med Mattias Montgomery kommer att ansvara för fonden.

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

Danskes nya syn på fastighetsbolagen

Det framgår av ett marknadsbrev i vilket Danske Bank förutser ”mycket attraktiv avkastning över tid” från fastighetssektorn och bankens nya analytiker Philip Hallberg ser ”värde” i flera aktier trots att sektorn har gått bättre än de flesta andra under de senaste åren. * Wihlborgs höjs till köp, från behåll (när bevakningen pausades under senare delen av 2018). Riktkursen sätts till 160 kronor (111).

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

Nu sänker toppaktörerna sparräntorna

Nordax, Qliro och PRA Spar har under en tid tillsammans toppat listan med högsta rörliga sparräntan utan uttagsrestriktioner. Den som satt in pengar hos dessa aktörer har fått 0,95 procent. Men nu är det slut med det.

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

SHB: Wärtsiläs vinstvarning riktigt ”hemsk”

Wärtsilä, som i vinstvarningen hänvisar till överraskande svag orderingång och till projektrelaterade kostnader efter en översyn, spår att det jämförbara rörelseresultatet i år kommer att bli cirka 100 miljoner euro lägre än 2018, det vill säga kring 480 miljoner euro. Konsensus kring mitten av augusti låg enligt Infront Datas sammanställning 639 miljoner kronor på denna punkt. ”Den nya guidningen implicerar en potentiell sänkning av konsensus för ebita helåret 2019 om 25 procent”, sammanfattar Morgan Stanley i en kommentar Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.