Affärsvärlden > Ekonomi

Monday, 16 September, 00:12

Affärsvärlden - 10 sep 19 kl. 07:17

Tuff månad för modehandelnKlädhandelns försäljning sjönk med 3,3 procent i augusti, mätt i löpande priser, jämfört med samma månad föregående år. Skohandeln sjönk med 10,2 procent..
Läs mer på Affärsvärlden

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tuffmånad för , modehandeln
BT - 10 maj 12 kl. 07:43

Uselt för modehandeln i april

Försäljningen av kläder och skor i april var riktigt dålig. Skoförsäljningen föll med över 20 procent när våren kom av sig. Försäljningen av kläder i fackhandeln föll med 12,4 procent i april jämfört med samma månad i fjol.

SvD - 11 apr 17 kl. 06:21

Svagt upp för modehandeln i mars

Försäljningen av kläder och skor steg i mars i år jämfört med samma månad förra året. Ökningen för kläder var 0,7 procent och för skor 3,2 procent, enligt Stilindex från Svensk Handel. Men för årets tre första månader totalt har försäljningen minskat jämfört med samma period 2016, minus 2,8 procent för kläder och minus 1,6 procent för skor.

BT - 10 maj 12 kl. 07:43

Kraftigt fall för modehandeln

Försäljningen av kläder i fackhandeln, mätt i jämförbara enheter och i löpande priser, föll med 12,4 procent i april jämfört med samma månad i fjol. Motsvarande siffra för försäljningen i skobutikerna visar en minskning med 20,6 procent, enligt Svensk Handel Stils Stilindex. Hittills i år har försäljningen av kläder minskat med 3,8 procent medan skoförsäljningen visar ett litet plus på 0,1 procent.

Kristianstadsbladet - 11 jun 13 kl. 06:39

Ännu en bra månad för modehandeln


Försäljningen av kläder och skor ökade i maj. Skohandeln ökade med 1,4 procent jämfört med samma månad förra året medan klädförsäljningen ökade 2,7 procent. Även juni ser ut att bli en bra månad för modehandeln, enligt branschföreningen Svensk Handel Stil.

Affärsvärlden - 09 aug 13 kl. 08:03

Fortsatt starkt för modehandeln

Modehandeln hade högtryck i juli och klädhandeln ökade för fjärde månaden i rad..

DN - 09 okt 13 kl. 09:55

Usel månad för modehandeln

September blev en usel månad för modehandeln. Men i oktober vänder det spår Mikael Sandström ordförande i Svensk Handel Stil..

Sydsvenskan - 10 okt 13 kl. 06:30

Modehandeln backade igen

September blev en usel månad för modehandeln..

BT - 12 nov 13 kl. 09:28

Usel oktober för modehandeln

För sjätte året i rad minskade försäljningen av skor och kläder i oktober. Hela hösten har försäljningen varit dålig för modehandeln. Klädförsäljningen minskade med 2,2 procent och skoförsäljningen med 2,6 procent, mätt på jämförbara enheter och i löpande priser jämfört med oktober i fjol, enligt Svensk Handel Stils Stilindex.

DN - 10 dec 13 kl. 09:29

Uppåt för modehandeln

Äntligen vände det för modehandeln. Försäljningen av kläder i fackhandeln steg med 4,2 procent i november och skohandeln ökade med lika mycket..

Sydsvenskan - 11 dec 13 kl. 06:30

Uppåt för modehandeln

Det har vänt för modehandeln. Försäljningen av kläder i fackhandeln steg med 4,2 procent i november och skohandeln ökade med lika mycket..

Kristianstadsbladet - 13 jan 14 kl. 06:19

2013 magert år för modehandeln


Försäljningen av kläder i fackhandeln ökade med 0,6 procent i december. Däremot sjönk försäljningen i skobutikerna med 8,7 procent jämfört med december året innan, enligt Stilindex från Svensk Handel Stil.Branschorganet påpekar att skohandeln fick ett uppsving i mellandagarna och tog igen nästan häften av försäljningstappet tidigare i månaden.

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - I förrgår: 15:13

Källor: Hongkongbörsens ägare överväger fientligt övertagande av Londonbörsen

Hongkongbörsens ägare HKEX tänker inte ge upp försöken att köpa upp Londonbörsens ägare LSE trots avböjande av diskussioner. HKEX överväger till och med ett fientligt övertagande av LSE, rapporterar Financial News med hänvisning till källor..

Affärsvärlden - I förrgår: 15:10

Oscar Properties vinner tvist om förhandsavtal

Oscar Properties har vunnit en tvist i Tingsrätten gällande 79 & Park på Gärdet..

Affärsvärlden - I förrgår: 15:02

USA-börserna väntas klättra uppåt

De ledande USA-börserna ser ut att inleda fredagens handel uppåt med stöd från uppmuntrande kommentarer i veckan kring handelskonflikten mellan USA och Kina samt ECB:s lättnadsåtgärder och uppmuntrande kommentarer från handelskonflikten mellan USA och Kina..

Affärsvärlden - I förrgår: 14:45

ECB: Stor oro över digitala valutor

Euroländernas finansministrar är mycket oroade av digitala valutor, som Facebooks Libra. Ministrarna vill att kraven för myndighetsgodkännande kommer att sättas mycket högt..

Affärsvärlden - I förrgår: 14:18

Londonbörsens ägare ratar bud

Londonbörsens ägare, LSE, ser "ingen anledning" att fördjupa sig med något engagemang i förhandlingar med Hongkongbörsens ägare HKEX om ett uppköp, efter onsdagens anbud på motsvarande 260 miljarder kronor..

Affärsvärlden - I förrgår: 09:05

Många räknar med norsk räntehöjning

Norges centralbank kan gå mot strömmen och strama åt med en räntehöjning nästa vecka, enligt en enkät gjord av Reuters..

Affärsvärlden - I förrgår: 13:27

Cykliskt och banker i toppen på börsen

Stockholmsbörsen fortsatte upp vid lunchtid på veckans sista handelssession, med OMXS30 på väg mot den åttonde raka positiva dagen, med stöd av positiva BNP-data från SCB och torsdagens aviserade lättnadsåtgärder från Europeiska centralbanken..

Affärsvärlden - I förrgår: 12:53

Så väntas Federal Reserve agera

Federal Reserve väntas följa upp räntesänkningen i juli med en ny sänkning av styrränteintervallet, med 25 punkter, vid FOMC-mötet den 17-18 september..

Affärsvärlden - I förrgår: 11:06

Sandviks SMT tar stororder

Sandviks division Sandvik Materials Technology, SMT, har fått en order värd cirka 400 miljoner kronor..

Affärsvärlden - I förrgår: 11:01

ABG: Köp forskningsbolaget

ABG Sundal Collier tar upp bevakning av Saniona med rekommendationen köp och riktkurs 32 kronor..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.