SR > Nyheter

Sunday, 15 September, 16:00

SR - 10 sep 19 kl. 07:13

Traditionella maktpartierna backarI gårdagens lokalval i Norge tappade de traditionella maktpartierna stöd, medan flera mindre partier till vänster gick framåt..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Norge

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Traditionella, maktpartierna, backar
Barometern - 28 jun 13 kl. 09:29

Maktpartierna behöver gå från ord till handling

Slutreplik av Jonas Löhnn (MP) i debatt rörande Linnéuniversitetets byggplaner.
Kalmars Sverigedemokrater verkar ha problem med att jag är präst. Att ställa samma sanningskrav på sig själva som på mig föresvävar dem inte, som om moral och värderingar inte var allmänmänskliga utan enbart gäller den som har kyrkan som arbetsplats.

GT - 26 sep 14 kl. 13:40

Skolan backar efter krav på rese-stopp

VARBERG. Fyra flickor på Peder Skrivares skola i Varberg vårdades nyligen för alkoholförgiftning efter elevernas nollning. Skolan beslutade därför att stoppa elevernas traditionella festresor – men nu backar skolledningen.

Cornucopia - 06 maj 17 kl. 12:29

Är betalväggarna dödryckningar för traditionella media?

I takt med att mediakrisen fortlöper inför mer och mer traditionell media sk betalväggar. Frågan är om det är medias sista dödsryckningar i att hålla fast vid en exkluderande gammalmodig affärsmodell, som helt missar hur viktigt delningar i sociala medier har blivit för läsandet?

Idag har i princip alla seriösa rikstäckande privata media sk betalväggar.

Kristianstadsbladet - 09 sep 13 kl. 21:41

Premiärminister backar om guldgruva


Rumäniens premiärminister Victor Ponta gav på måndagen efter för en dryg vecka av stora demonstrationer i landet och gav upp försöken att snabbt få igenom ett förslag i parlamentet som möjliggör Europas största guldgruva med dagbrott i staden Rosia Montana i Karpaterna.Cyanid ska enligt planerna användas i brytningen av 314 ton guld och 1 600 ton silver. Miljö- och människorättsorganisationer har gått till storms mot vad de ser som ett hot mot miljö, människor och den traditionella näringsstrukturen i området.

BT - 09 sep 13 kl. 21:43

Premiärminister backar om guldgruva

Rumäniens premiärminister Victor Ponta gav på måndagen efter för en dryg vecka av stora demonstrationer i landet och gav upp försöken att snabbt få igenom ett förslag i parlamentet som möjliggör Europas största guldgruva med dagbrott i staden Rosia Montana i Karpaterna. Cyanid ska enligt planerna användas i brytningen av 314 ton guld och 1 600 ton silver. Miljö- och människorättsorganisationer har gått till storms mot vad de ser som ett hot mot miljö, människor och den traditionella näringsstrukturen i området.

Realtid - 17 dec 15 kl. 10:21

Peter Gyllenhammar backar upp fintech-bolag med 100 miljoner

Capcitos affärsidé går ut på att online erbjuda finansiering till företag med fakturor som säkerhet. Bolaget vill utmana traditionella banker..

GT - 13 jul 18 kl. 15:00

Liw, 25, kritiserade kampanj för större modeller – nu backar klädjätten

Klädföretaget Nelly sökte nya modeller som bryter mot de traditionella modellnormerna.Nu kritiseras hur kampanjen formulerats av bland andra kroppsaktivisten Liw Isaksson.– Varför försöka vinna billiga poäng genom att låtsas vara inkluderande?

Dagensanalys.se - 14 nov 16 kl. 12:52

Marknadsinvesteringarna i digitala kanaler fortsätter att öka – går om traditionella kanaler om tre år

Marknadschefernas satsningar i digitala kanaler fortsätter att öka och utgör nu 30 procent (27) procent av den totala marknadsbudgeten. Samtidigt planerar företag att fortsätta öka sina digitala marknadsinvesteringar i en sådan utsträckning att de om tre år överstiger investeringarna i traditionella kanaler. Det visar undersökningen Svenskt Marknadsföringsindex som för andra året genomförs av nätverket Marknadscheferna och kommunikationsbyrån Pyramid Communication.

Sydsvenskan - 01 mar 12 kl. 08:49

Backar om sjukförsäkringen

Foto: Scanpix
Nu backar Ulf Kristersson (M) och ställer sig bakom beslutet om återgång till de gamla reglerna i sjukförsäkringen. Samtidigt vill han ändra reglerna och införa ett nytt sätt att bedöma människors arbetsförmåga.
Nu backar Ulf Kristersson (M) och ställer sig bakom beslutet om återgång till de gamla reglerna i sjukförsäkringen om hur arbetsförmågan ska prövas efter 180 dagars sjukskrivning.

Dagensanalys.se - 25 okt 17 kl. 12:31

Nyheter online är nu större än traditionella nyhetskanaler

Tidigare konsumerades nyheter främst via tv, tidningar och radio, men nu visar en undersökning från Audience Project att onlinekanaler gått om traditionella nyhetskanaler, förutom i USA där tvn fortfarande är viktigast. Samtidigt har skepticismen till digitala nyhetsmedier ökat, framför allt i Sverige. Audience Project har undersökt nyhetskonsumtionen i USA, England, Sverige, Norge, Finland och Danmark och kan konstatera at för alla utom USA så har nyheter på nätet blivit vanligare än andra nyhetskanaler.

Fler nyheter från SR

SR - 5 minuter sedan

Vallokalerna öppna för presidentval i Tunisien

På söndagsmorgonen öppnade vallokalerna i Tunisien för dagens presidentval. 26 kandidater ställer upp i valet och sju miljoner tunisier är röstberättigade. Men resultatet väntas först på tisdag.

SR - 45 minuter sedan

Små framsteg i reningsverket i Warszawa

I Warszawa fortsätter arbetet med reningsverket som kollapsat och har pumpat ut en massa orenat vatten floden Wisla, som mynnar ut i Östersjön. Fortfarande uppges 40 procent av smutsvattnet rinna ut i floden - trots att det har gått flera veckor sedan läckan uppdagades..

SR - 1 timme sedan

Sverige kan skjuta upp första satelliten från europeisk mark

Sverige och rymdbasen Esrange i Kiruna kan bli först i Europa med att skjuta upp satelliter från europeisk mark..

SR - 1 timme sedan

Bensinskatter får kritik – från höger och vänster

I regeringens budgetförslag finns det delar som både höjer och sänker skatten på bensin och diesel, något som möter kritik från oppositionen..

SR - 1 timme sedan

Försöker göra upp med 22 år av förtryck

Två och ett halvt år efter det att Gambias hårdföre diktator tvingades lämna landet så försöker Gambia nu göra upp med 22 år av förtryck..

SR - 2 timmar sedan

Oljeanalytiker: Det här är ett historiskt avbrott

Hälften av Saudiarabiens totala oljeproduktion har satts ur spel efter gårdagens drönarattacker mot två oljeanläggningar i landet. Det här kan få stora effekter på oljepriset, menar analytiker. Anläggningarna, Khurais och Abqaiq, är nervcentrum för flödet av råolja till omvärlden..

SR - 2 timmar sedan

Uppskovet vid bostadsaffärer: Blir dyrt för säljaren

Det nya och högre taket för hur mycket reavinstskatt man får skjuta upp vid bostadsförsäljningar kostar 5 000 kronor per miljon och år för dem som utnyttjar det..

SR - 4 timmar sedan

Demonstranter kastade sten och bensinbomber

I Hongkong så har polisen skjutit tårgas och vattenkanoner mot de tusentals demonstranterna i dag och enligt AFP har demonstranterna kastat stenar och bensinbomber och även bränt kinesiska flaggor..

SR - 4 timmar sedan

Ännu ingen gripen efter Lundexplosion

Natten till lördag utlöstes en kraftig explosion vid en butiksentré i centrala Lund. Ett hundratal glasrutor på intilliggande byggnader krossades och en förbipasserande kvinna i 25-årsåldern vårdas för allvarliga skador..

SR - 5 timmar sedan

Efter skjutningarna: Fler kommer vilja lämna gängmiljön

Efter en många skjutningar och mord i Stockholm kommer fler kriminella personer nu vilja lämna gängmiljön. Det tror Jan Jönsson, Liberalerna, socialborgarråd i Stockholm..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.