SmålandsPosten > Nyheter

Friday, 20 September, 22:26

SmålandsPosten - 10 sep 19 kl. 06:28

Stora lager av virke i svenska skogarLagren av virke i svenska skogar är större än på över tio år, rapporterar Sveriges Radio Ekot. Inte sedan stormen Gudrun 2005 har virkeslagren varit så stora som nu..
Läs mer på SmålandsPosten
Läs mer om:
Sveriges Radio Ekot, Gudrun

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stora lagerav , virkei svenska , skogar
Sydsvenskan - 10 sep 19 kl. 04:57

Stora lager av virke i svenska skogar

Lagren av virke i svenska skogar är större än på över tio år, rapporterar Sveriges Radio Ekot. Inte sedan stormen Gudrun 2005 har virkeslagren varit så stora som nu. Det samlade lagret av barrsågtimmer, massaved och massaflis var 36 procent högre vid må.

Helsingborgs Dagblad - 10 sep 19 kl. 04:57

Stora lager av virke i svenska skogar

Lagren av virke i svenska skogar är större än på över tio år, rapporterar Sveriges Radio Ekot. Inte sedan stormen Gudrun 2005 har virkeslagren varit så stora som nu. Det samlade lagret av barrsågtimmer, massaved och massaflis var 36 procent högre vid må.

GöteborgsPosten - 10 sep 19 kl. 04:58

Stora lager av virke i svenska skogar

Lagren av virke i svenska skogar är större än på över tio år,.

Västerbottens Folkblad - 15 feb 17 kl. 11:30

Stort socialt värde i glesbygdens skogar

Skogarna i Västerbottens glesbygder ger mycket. Givetvis virke, men även socialt värde i form av viktiga upplevelser. Skogsägare behöver dock mer stöttning.

YLE - 06 sep 17 kl. 05:59

Skogsavverkningar delar åsikterna - "de stirrar sig blinda på mängden virke"

Vi borde bevara mer skog. EU-kommissionen, som vill begränsa avverkningarna, har mera rätt än riksdagsledamot Mats Nylund och finländska skogsägare, säger Bernt Nordman på Natur och Miljö. På måndagen pläderade riksdagsledamot Mats Nylund på ett stort skogsmöte i Helsingfors för ökade avverkningar.

SR - Igår: 07:34

Många nya lager byggs

Antalet nya lager och logistikbyggen fortsätter att ligga på rekordnivåer, mer än 25 stora byggen i år, totalt över en halv miljon kvadratmeter..

Barometern - 22 jul 14 kl. 13:36

Virke av värde gick upp i rök

Virke och isolering till ett värde av ett par hundra tusen kronor försvann i branden på Beijers bygg i fredags kväll. – Det var nära att branden gick in här, säger Jonas Forsberg, lagerchef på Beijers i Färjestaden och pekar på mörka sot­märken på insidan av lagerhuset.
Branden som startade strax före midnatt på fre­dagen förstörde förutom ­ut-sidan av lagerbyggnaden även isolering, virke och cellplast till ett värde av minst ”ett par hundra tusen”, enligt Jonas Forsberg.

Supermiljöbloggen - 14 mar 17 kl. 10:32

“Herman Sundqvists dödsdom mot svenska skogar, ett slag i ansiktet för unga”

“Herman Sundqvist låter yxorna hugga blint efter sin dödsdom mot värdefulla skogar.” Johan Andersson, ordförande för Fältbiologerna, reagerar på Skogsstyrelsens besked i en debattartikel på Supermiljöbloggen idag. I DN 10/3 kom Herman Sundqvist, generaldirektör för Skogsstyrelsen, med dödsdomen för flera värdefulla skogar.

BT - 04 jan 15 kl. 11:28

Skriv ut Borås skogar på recept!

Vädret duger inte att skylla på. För du vet ju att det är så: denna söndag mellan nyår och trettondagsafton är som gjord för en skogspromenad. Du känner också på dig det svenska forskare nu även har bevisat: en promenad i gammal skog är välgörande för själen, ja människor som drabbats av stress- och utmattningssyndrom blir påtagligt friskare om de vistas i skogen regelbundet.

Supermiljöbloggen - 26 feb 16 kl. 10:44

Skogsstyrelsen får ny generaldirektör – som menar att generationsmålet Levande skogar inte kan nås

Samtidigt är det just Skogsstyrelsens uppgift att verka för att målet nås. På en pressträff under torsdagen meddelade landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S) att regeringen utnämnt Herman Sundqvist till ny generaldirektör och chef för Skogsstyrelsen. Herman Sundqvist kommer närmast från Sveaskog där han varit skogschef.

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Karlstads skräll – slog svenska mästaren

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Forskning: Kraftig minskning av småfåglar

Fågelpopulationen i Nordamerika har minskat med 29 procent sedan 1970, enligt en ny studie. Forskare kallar utvecklingen för "en förbisedd kris för artrikedomen"..

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Björk klarade cutten efter stor upphämtning

Skillnaden var som dag och natt, spelet vilket Alexander Björks presterade under dag ett och två. Tre under par på fredagen säkrade vidare spel under helgen..

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

"Cykelmannen" i Eskilstuna häktas

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Anna Leone kan tilldelas EU-pris

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Djurgården drar ifrån – körde över Sundsvall

Ett lag stormar mot SM-guldet. Det andra sjunker snabbt mot superettan. Det var klasskillnad när Djurgården bortaslog Gif Sundsvall med 4–1 och gjorde ännu ett ryck i toppen av fotbollsallsvenskan..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Bombdåd i irakisk buss krävde åtta liv

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Två häktas för attack på kvinnor i Sandviken

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Stopp i tågtrafiken på södra stambanan

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Kockstjärnan serverar Småland till stockholmarna

Åsedabördige Klas Lindberg beskriver sig själv som "en Smålandspatriot så det bara sjunger om det”. Efter att ha vunnit Årets Kock 2012 fick han ansvara för nobelmiddagen. Efter det har han öppnat restaurang i Stockholm.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.