Expressen > Opinion

Saturday, 21 September, 04:37

Expressen - 10 sep 19 kl. 06:15

Placera asylsökande i mottagningscenterS har tolererat framväxten av skuggsamhällen när de låtit tiotusentals stanna kvar illegalt i Sverige.En kontrollerad invandring och ett fungerande återvändande krävs från migrationsuppgörelsen, skriver M-toppar från tre kommuner..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Sverige

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Placera, asylsökandei , mottagningscenter
YLE - 19 aug 15 kl. 05:49

Asylsökande ovälkomna i Evitskog

I Evitskog i Kyrkslätt råder just nu en främlingsfientlig stämning efter att den tillfälliga mottagningscentralen för asylsökande öppnades där i torsdags. Många tror att asylsökandena kan vara farliga. Jag har själv pojkar, men skulle jag ha flickor så skulle jag inte låta dem gå ut.

YLE - 19 aug 15 kl. 05:49

Asylsökande möts av främlingsfientlighet i Evitskog

I Evitskog i Kyrkslätt råder just nu en främlingsfientlig stämning efter att den tillfälliga mottagningscentralen för asylsökande öppnades där i torsdags. Många tror att asylsökandena kan vara farliga. Jag har själv pojkar, men skulle jag ha flickor så skulle jag inte låta dem gå ut.

YLE - 29 sep 15 kl. 04:43

HS: Tvångsåtgärder för att inhysa asylsökande möjliga

Regeringen förbereder tvångsåtgärder för att placera asylsökande i olika delar av landet, skriver Helsingin Sanomat. En krisarbetsgrupp vid Inrikesministeriet har förberett en förordning som skulle förplikta kommunerna att ta emot asylsökande och att grunda flyktingförläggningar. Staten skulle ändå ersätta alla kostnaderna för flyktingförläggningarna till kommunerna.

BT - 24 jul 14 kl. 12:27

Stor ökning av asylsökande väntas

Migrationsverket räknar med en kraftig ökning av antalet asylsökande till Sverige. I den nya prognos som lämnades över till regeringen i dag förutspås 79 500 asylsökande under 2014. I den förra prognosen från april bedömde Migrationsverket att antalet asylsökande skulle bli 61 000.

Kristianstadsbladet - 24 jul 14 kl. 12:14

Stor ökning av asylsökande väntas


Migrationsverket räknar med en kraftig ökning av antalet asylsökande till Sverige. I den nya prognos som lämnades över till regeringen i dag förutspås 80 000 asylsökande under 2014. Myndigheten lämnar dock utrymme för möjligheten att siffran kan bli så hög som 89 000.

Nyheter 24 - 06 jun 12 kl. 16:58

Röda Korset kritiska: "Asylsökande blir förvarstagna utan motivering"


En ny studie visar att myndigheterna fattar beslut om att frihetsberöva människor på för vaga grunder. Svenska myndigheter slarvar med beslutsprocessen när asylsökande frihetsberövas. Det visar en ny studie som Röda Korset gjort.

ÖstersundsPosten - 08 sep 17 kl. 15:07

Klart: Så många platser för asylsökande återöppnas i Åsarna och Rätan

Migrationsverket kommer under september att åter placera asylsökande på Big Moose i Åsarna samt på gamla hälsocentralen i Rätan. Detta då man har stängt tillfälliga boenden i andra delar av landet. Totalt rör det sig om 125 platser som återöppnas..

Länstidningen i Jämtland - 08 sep 17 kl. 15:07

Klart: Så många platser för asylsökande återöppnas i Åsarna och Rätan

Migrationsverket kommer under september att åter placera asylsökande på Big Moose i Åsarna samt på gamla hälsocentralen i Rätan. Detta då man har stängt tillfälliga boenden i andra delar av landet. Totalt rör det sig om 125 platser som återöppnas..

Cornucopia - 30 sep 15 kl. 15:51

Kriminalvården erbjuder fängelser till asylsökande

Kriminalvården ställer nu de fd anstalterna Kirseberg (Malmö) och Smälteryd (Sätila) åt MSB:s samordning av tillfälliga boenden åt de akuta asylströmmarna. Det handlar om att anläggningar som tidigare hanterade 150 respektive 64 fångar ska beredas för 500 respektive 300 asylsökande. Man har även hypotetiskt öppnat för att evakuera aktiva fängelser för att inhysa asylsökande längre fram.

YLE - 03 feb 16 kl. 22:03

Övervägande positivt mottagande av asylsökande i Lappvik

Frågorna var många under Röda Korsets informationstillfälle för invånarna i Lappvik under onsdagskällen (3.2). De flesta undrade hur de kan vara av hjälp för de asylsökande som är på kommande inom de närmaste veckorna.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 22 timmar sedan

Skandalbolagen som vill chockhöja hyrorna

Nu är det dags att Stockholms stad skärper sina regler så att den här typen av aktörer varken får mark, bygglov, detaljplaneändringar eller får göra fastighetsförvärv som gör att de kan växa, skriver Clara Lindblom (V)..

Expressen - Igår: 11:23

M:s klimatpolitik är ett luftslott

Moderaternas dubbelmoral är ett hån mot världens fattiga. Deras klimatpolitik är ett luftslott som hade ökat utsläppen. Gå hem och läs på, skriver Lorentz Tovatt (MP)..

Expressen - Igår: 06:00

Kampen mot gängen håller på att förloras

Politikernas handlingsförlamning är obegriplig och den grova kriminaliteten har tillåtits växa till nivåer vi aldrig upplevt tidigare. Nu krävs ett batteri av åtgärder och lagändringar, skriver polisen Lars Alvarsjö..

Expressen - I förrgår: 12:31

Hur kan ett års ledighet vara viktigare än polisen?

Vården, skolan och polisen måste gå före ideologiskt drivna nya bidrag. Att gå vidare med friåret borde kvalificera regeringen och stödpartierna till att delta i ett avsnitt av ”Lyxfällan”.Man undrar man hur långt till vänster Centerpartiet och Liberalerna faktiskt kan gå, skriver Muf:s Benjamin Dousa..

Expressen - I förrgår: 06:15

Norrland kan inte längre vara Stockholms förråd

Centralmakten ser sedan århundraden norra Sverige som en förrådskammare där man kan hämta billiga råvaror och utbildad arbetskraft. Huvudstadsfixeringen måste brytas en gång för alla för att Sverige ska hålla ihop, skriver Gunnar Hellström och Håkan Larsson (C) i Krokom..

Expressen - 17 sep 19 kl. 12:37

Pride har förvandlats till en politisk aktör

Vi välkomnar Pride som företeelse. Vi välkomnar vad Pride egentligen borde stå för och handla om. Tyvärr har olika arrangörer valt att politisera verksamheten genom att mobba människor enbart på grund av deras politiska hemvist.

Expressen - 17 sep 19 kl. 06:15

Läkarnas arrogans är farlig för oss patienter

Sveriges ortopedkår uppvisar en farlig arrogans som drabbar oss höftpatienter. Tyvärr är detta ett bredare mönster. Vi ser hur omoderna kunskaper leder till onödigt lidande, i strid med den rätt vi alla har, skriver skådespelaren Stefan Sauk.

Expressen - 16 sep 19 kl. 16:25

Faran med att förbjuda anonyma kontantkort

Jag vågar påstå att det finns stora avslöjanden som aldrig hade kommit fram i offentligheten om det inte hade funnits säkra och trygga sätt för källor att lämna känslig information till journalister, skriver Sveriges Radios vd Cilla Benkö..

Expressen - 16 sep 19 kl. 09:42

Det är dags att avskaffa statliga inkomstskatten

Att utbildning ska löna sig är en rättvisefråga, men Sverige är det land där det lönar sig minst att utbilda sig i hela OECD. Därför föreslår vi ett avskaffande av den statliga inkomstskatten, skriver Naod Habtemichael, Centerstudenter och Ida Alterå, CUF..

Expressen - 15 sep 19 kl. 07:15

Varför röstar så många landsbygdsbor på SD?

Everöd var tidigare ett säkert fäste för S. Numera röstar drygt en tredjedel av väljarna där på SD. En liknande förändring har ägt rum i hundratals mindre orter runtom i landet – trots att SD saknar ett progressivt program för landsbygden, skriver Roland Andersson..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.