Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Wednesday, 18 September, 13:18

Helsingborgs Dagblad - 10 sep 19 kl. 06:05

Spänd väntan om Sveriges roll i EUGissningarna säger arbetsmarknad när Ylva Johansson (S) i dag ska få sitt ansvarsområde i nästa EU-kommission. Ordförande Ursula von der Leyen presenterar sin laguppställning vid lunchtid. Så gott som samtliga spekulationslistor inför dagens presentatio.
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Sveriges, EU, Ylva Johansson, Ursula, Leyen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Spänd, väntanom Sveriges , rolli EU
PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Marknaden räknar med att Fed sänker räntan

Olika enkäter visar att en överväldigande majoritet av tillfrågade analytiker väntar en räntesänkning med just 25 punkter. Ett fåtal tror dock att räntan kommer att lämnas oförändrad nu. Vid mötet den 30-31 juli sänktes målet för Fed funds med 25 punkter, till ett intervall om 2,00-2,25 procent.

Cornucopia - 19 aug 13 kl. 15:04

Spara nästan 60 000:- på att låsa räntan i fem år

Beroende på vad man tror på för scenarier kan det fortfarande vara lönsamt att binda bolåneräntan på fem år, givet att man köpt för att bo och inte för att flytta.

Efter lågkonjunktur kommer alltid högkonjunktur. Sverige kommer uppleva en ekonomisk återhämtning med start 2014 - 2015, kanske redan med start i år.

Cornucopia - 03 jul 19 kl. 12:57

Riksbanken låter reporäntan ligga - vill höja inlåningsräntan kraftigt

Riksbanken lät som väntat sin styrränta reporäntan ligga. Däremot vill man ändra i sitt penningspolitiska styrsystem, inklusive kraftig höja inlåningsräntan, dvs det bankerna får betalt för att sätta in pengar hos Riksbanken.

Reporäntan ligger alltså kvar på krisnivåer om -0.

BT - 28 okt 14 kl. 10:00

Ingves sänker räntan till noll

Riksbanken sänker den styrande reporäntan, med 0,25 procentenheter till noll procent. Samtidigt höjer man ett varnande finger för hushållens höga skulder kan öka ytterligare. Direktionen bedömer att reporäntan måste vara kvar på den här nivå till dess att inflationen tydligt har tagit fart.

Cornucopia - 23 dec 16 kl. 09:24

Därför är det så sällan lönsamt att binda räntan

Varför är det så sällan lönsamt att binda räntan på bolånet ens när man är inne i en stigande bolånetrend? Svaret ligger förstås i att banken och marknaden måste ha fel och du som amatör måste ha rätt. Vilket sker väldigt sällan och därmed också är mycket svårt att pricka.

DI - 4 timmar sedan

Regeringen tror inte att Riksbanken höjer räntan 2019 eller 2020

Regeringen räknar med att Riksbanken inte kommer att höja reporäntan under 2019 eller 2020..

Cornucopia - 06 sep 18 kl. 18:21

Räntechocken: Riksbanken rör inte räntan - alla totalförvånade - "otroligt, nu ger jag upp"

Dagens totala icke-överraskning var att Riksbanken låter sin styrränta reporäntan ligga kvar på krisnivån -0.50% trots att Sverige påstås ha en ekonomi som går som en Volvo (justerat för återkallningar). Som bekant spelar det egentligen ingen roll vad som händer, utan räntan kommer förbli på krisnivå.

Kristianstadsbladet - 23 feb 14 kl. 12:00

Nervös väntan inför audition

Foto: Tommy Svensson
Nervositeten är påtaglig hos de väntande. Först sångprov, sedan ny väntan innan det är dags att dansa. Audition till klassiska musikalen Little Shop of Horrors är i full gång i Kristianstads Teater.

SvD - 11 jun 16 kl. 12:00

Alectas vd: ”Det finns en skev förväntan på oss”

De svenska pensionsjättarna har spelat en avgörande roll i utrensningarna i både SCA:s, Industrivärdens och Swedbanks styrelser. Men det finns en skev förväntan när det gäller institutionernas roll som etiska poliser. Det menar Alectas nye vd Magnus Billing i en intervju med SvD.

Realtid - 27 mar 19 kl. 05:30

"Listräntan har spelat ut sin roll som jämförelsenorm"

"För bolånemarknaden som helhet har skillnaden mellan list- och snitträntorna ökat så kraftigt över tiden att listräntan som jämförelsenorm i stort spelat ut sin roll." Det skriver Robert Boije, chefsekonom på SBAB. .

YA - 03 dec 13 kl. 03:59

Räntan är inte enda vapnet

Vem är det som bestämmer över Riksbanken?
Den frågan har återkommit i takt med att återhämtningen efter den ekonomiska krisen går trögare än förväntat med följden att arbetslösheten är hög och inflationen låg. Framför allt har ledningen för Riksbanken kritiserats för att fokusera för mycket på att inflationsbekämpning för att istället för att genom med räntan som vapen öka sysselsättningen.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Ny app för klimatstrejkande barn

Ska underlätta för elever och föräldrar..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Sidokrock mellan Varalöv och Åstorp

Räddningstjänst och ambulans är kallade till olycksplatsen..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

FCH får inte elitlicens: ”Optimistiska att vi ska klara av det här”

Så ska innebandyklubben återställa det egna kapitalet..

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Lotta Finstorp (M): ”Stockholmarna gynnas”

Länsmuseerna blöder, konstaterar Lotta Finstorp, kulturpolitisk talesperson för M, som menar att regeringens kulturbudget gynnar stockholmarna. Liksom filmbranschens företrädare är hon också besviken över uteblivna produktionsrabatter. – Det är inte rim.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Mumma i Mariakyrkan i Båstad

På lördag den 21 september klockan 18 väntar konsert i Mariakyrkan..

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Indien fimpar e-cigaretter

Indien inför förbud mot import, försäljning och produktion av e-cigaretter. – Beslutet fattades med tanke på hur e-cigaretter påverkar ungdomar i dag, säger finansminister Nirmala Sitharaman. Hon tillägger att e-cigaretterna är en växande hälsofara då a.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Glada Hudik i New York blir tv-serie och film

I helgen reste ensemblen från Glada Hudik-teatern över Atlanten för att medverka på catwalken under modeveckan i New York. Nu meddelar Nordic Entertainment Group, som bland annat består av Viasat och strömningstjänsten Viaplay, att man satsar på både en.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Rysk skidskytt stängs av i 18 månader

Skidskytten Margarita Vasiljeva stängs av i 18 månader för att ha gjort sig skyldig till dopningsregelbrott. Ryskan har missat tre dopningstester under ett år och stoppas nu från att tävla av Internationella skidskytteförbundet. I ett pressmeddelande sk.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Fabriksarbetare i riskzonen för diabetes

Fabriksarbetare, chaufförer och städare är de yrkesgrupper som löper högst risk..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

BoIS-forwarden: "Vi har ingen press på oss för fem öre"

Robin Hofsö om toppstriden, sin nya utmaning och tänderna som blev utslagna..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.