Barometern > Nyheter

Saturday, 21 September, 07:21

Barometern - 10 sep 19 kl. 06:00

Insändare: Upp till föräldrarna att lära barn äta vegetariskt”Var är köttet?” ”Hur ska jag bli mätt på grönsaker?” ”Mina barn klarar inte skolan när det är vegetarisk kost.”.
Läs mer på Barometern

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: InsändareUpp till , föräldrarnaatt , lära, barn, äta, vegetariskt
Kristianstadsbladet - 12 apr 19 kl. 05:00

Insändare: Barnen ska inte drabbas om föräldrarna inte kan betala

Den 28 mars tog barn- och utbildningsnämnden i Hässleholms kommun beslutet att inte längre erbjuda plats på förskola, fritidshem eller pedagogisk omsorg för de barn vars föräldrar inte betalar avgift. Socialdemokraterna röstade mot att sluta erbjuda barnen plats..

ÖstersundsPosten - 29 feb 16 kl. 14:35

INSÄNDARE: Lärare och utan lön under sommarlovet

Jag arbetar som modersmålslärare och studiehandledare och jag tycker om mitt jobb. På en daglig basis arbetar jag med barn från olika delar av världen i åldrarna från 1 (och lite) upp till 16 år. Jag är en del av en grupp på omkring 90 modersmålslärare och studiehandledare som är engagerade lärare..

UT - 08 sep 18 kl. 00:00

Insändare/S: Ge alla barn chans till fler vägval

Ulricehamn har bra skolor. Resultaten i de lägre åldrarna tillhör de 25 procent bästa i landet. Gymnasiet är i Sverigetoppen.

Kristianstadsbladet - 23 feb 19 kl. 05:00

Insändare: Frid och framtidshopp finns i Bibeln

I Svenska Bibelsällskapets tidning nr 1/2019 berättas från den karibiska östaten Haiti om att barn i skolorna är angelägna att få en Bibel. De läser den själv och eftersom föräldrarna ofta inte kan läsa får barnen också högläsa i sina hem. Kontrasterna på Haiti är stora med stark påverkan av voodookulturen.

Kristianstadsbladet - 24 apr 19 kl. 05:00

Insändare: Dra om järnvägen så att folk slipper ha den utanför vardagsrummet

Mina tankar går till den lilla pojken som sprang ut framför tåget, och som inte fick växa upp. Föräldrarna som förlorade sitt barn. Och lokförarna som får sitta med hjärtat i halsgropen, varje gång de passerar.

Helsingborgs Dagblad - 10 jun 15 kl. 17:10

Föräldrarna är redo att välja smör till skolbarnen

I Sydsvenskan kunde vi den 4 juni under rubriken ”Politiker som tror de vet bättre än experterna är en fara för folkhälsan” läsa en insändare från Birgit Josefson, kostekonom, dietist och lärare. I insändaren ondgör Birgit Josefson sig över okunniga politiker som inte lyssnar på expertisen. Jag är en av de utpekade politikerna.

Sydsvenskan - 10 jun 15 kl. 17:10

Föräldrarna är redo att välja smör till skolbarnen

I Sydsvenskan kunde vi den 4 juni under rubriken ”Politiker som tror de vet bättre än experterna är en fara för folkhälsan” läsa en insändare från Birgit Josefson, kostekonom, dietist och lärare. I insändaren ondgör Birgit Josefson sig över okunniga politiker som inte lyssnar på expertisen. Jag är en av de utpekade politikerna.

YLE - 11 apr 16 kl. 17:27

Vasaföräldrar demonstrerade för barnens rätt till dagvård

Barnen har rätt till dagvård av hög kvalitet. Det ville en grupp vasaföräldrar säga med sin demonstration på Vasa torg ikväll. Föräldrarna är besvikna över stadens beslut att begränsa den subjektiva rätten till dagvård och öka gruppstorleken vid stadens daghem.

YLE - 11 apr 16 kl. 17:15

Vasaföräldrar demonstrerar för barnens rätt till dagvård

Barnen har rätt till dagvård av hög kvalitet. Det vill en grupp vasaföräldrar säga med sin demonstration på Vasa torg ikväll. Föräldrarna är besvikna över stadens beslut att begränsa den subjektiva rätten till dagvård och öka gruppstorleken vid stadens daghem.

YLE - 25 mar 17 kl. 07:00

På Pixnekliniken hjälper man människor att finna sitt värde

Att vara missbrukare handlar inte om att vara svag, säger Alex Granqvist. Han, Susanna Gröndahl och Maria Hagberg berättar om sina erfarenheter om missbruk och den hjälp de fått på Pixnekliniken i en ny radiodokumentär. Det är en lång och snirklig väg de gått igenom för att landa i en rätt vanlig, trist vardag.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 45 minuter sedan

Medan du sov: Här är nattens händelser

Räddningstjänsten larmades till en bilbrand i Oskarshamn. I Växjö misshandlades en person i samband med ett personrån..

Barometern - 30 minuter sedan

Tahvanainen visar på vikten av att välja läppstift – och att läsa om ”Glaskupan”

Finlandssvenska Sanna Tahvanainen har två romaner om intressanta kvinnor bakom sig: ”Bär den som en krona” (2013) om drottning Victoria och ”Den lilla svarta” (2016) om Coco Chanel. ”Körsbär i snön” gestaltar Sylvia Plaths månad på modetidningen Mademoiselles redaktion i New York..

Barometern - 30 minuter sedan

Kronan: 343 år gammal kanon har bärgats från havets botten

Under veckan har Försvarsmaktens ubåtsräddningsfartyg HMS Belos i Karlskrona dykt efter en kanon från regalskeppet Kronan. På fredagen visades kanonen som väger 1 275 kilo upp innan den fraktades vidare till Kalmar länsmuseum. – Kanonen är i väldigt gott skick, säger Lars Einarsson, projektledare för Kronanundersökningarna..

Barometern - 15 minuter sedan

Sverige på tvärs mot kvinnlig chefstrend

Kvinnorna på ledande poster i svenska storbolag blir färre och bryter en långvarig trend. Dessutom går Sverige på tvärs med flera andra länder..

Barometern - 45 minuter sedan

20 000 svenskar väntas plocka skräp i dag

Plastmuggar, fimpar och godispapper – i dag ska det bort från gator och parker. Stora skräpplockardagen väntas locka runt 20 000 personer, som var och en tar hand om runt ett kilo skräp..

Barometern - 1 timme sedan

Debatt: ”Ytterligare nedskärningar är inte ett alternativ”

Kommunpolitik i Mörbylånga ”Istället för nedskärningar behöver personaltätheten i skolan och förskola öka för att höja kvaliteten i undervisningen, minska arbetsbelastningen för lärarna och förbättra arbetsmiljön för alla.”.

Barometern - 1 timme sedan

Hedwall vill utmana Stenson: "Rätt i tiden"

Än så länge är det bara ett envist rykte. Men de svenska damgolfstjärnorna hoppas att planerna på en mixedtävling i Sverige blir verklighet..

Barometern - 1 timme sedan

Biskopen som kopplar av med Morden i Midsomer

Anders Arborelius hade varit munk i 27 år och tänkt förbli så resten av livet när han överraskande blev utnämnd till biskop. Omställningen från klostret till katolska kyrkans högste representant i Sverige klarade han tack vare Guds hjälp och sinnet för humor..

Barometern - 1 timme sedan

Barn med funktionsnedsättning nekas inte skolgång

Replik, i debatt om möjligheten för handikappade barn att gå i skolan. Tidigare inlägg 11 september..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.