YA > Nyheter

Wednesday, 18 September, 13:25

YA - 10 sep 19 kl. 06:00

Fastighetsbolag vill bygga 16 seniorlägenheter vid Kärnan – antikvarie säger nejTvå hyreshus, med sammanlagt 16 seniorlägenheter, kan komma att byggas på Lilla Norregatan, nära Kärnans dagcentral. Men kommunantikvarien vidhåller sin tidigare ståndpunkt: de nuvarande ödehusen bör inte rivas..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Kärnan, Lilla Norregatan, Kärnans

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fastighetsbolagvill , bygga16 , seniorlägenhetervid , Kärnan, antikvariesäger , nej
Skånskan - 07 sep 19 kl. 05:00

Bolag vill bygga seniorbostäder

Sjöbo Fastighetsägaren vill riva ödehusen på Lilla Norregatan för att ge plats för 16 seniorlägenheter. Men planerna måste först godkännas av samhällsbyggnadsnämnden.De två fastigheterna, som är placerade i korsningen Lilla Norregatan och Lillgatan, har stått tomma och förfallit i många år.

Skånskan - 23 okt 18 kl. 05:00

Lägenheter på Åhléns tak

MALMÖ Planeringen fortsätter för ett 60-tal nya lägenheter på Åhlénshuset på Södergatan. Om allt går enligt planerna klubbas den nya detaljplanen igenom i nästa månad.Tanken är att fastigheten ska byggas på med fyra våningar på höjden.

Skånskan - 12 jan 19 kl. 05:00

Nu finns det planer för hörnan

MALMÖ Efter flera kontorsprojekt som aldrig genomförts planeras det nu för ett nybygge på en ledig markbit i Västra hamnen. Nästa vecka väntas kommunstyrelsen säga ja till en markförsäljning som innebär att här ska byggas både hotell och lägenheter.Tomten ligger i hörnet av Östra Varvsgatan och Lilla Varvsgatan.

Nyan - 30 mar 17 kl. 08:00

Här planeras nya hotellägenheter

Husen på Kaptensgatan 13 och 15 i Mariehamn ska rivas.

I stället byggs 40–50 nya hotellägenheter.

– De gamla husen på Kaptensgatan är dåligt isolerade och drar en massa olja, de är riktiga miljöbovar, säger Dennis Jansson som tillsammans med Markus Sundman har bolaget Dennis&Macke ab som äger fastigheterna.

Skånskan - 12 jun 18 kl. 05:00

14 lägenheter högst upp när hotellet renoveras

ESLÖV Hotell Stensson har stängt sedan några dagar. Förre ägarens personal rensar ut och nye ägaren, framgångsrike Eslövsföretagaren Henric Blomsterberg, förbereder som bäst den kommande renoveringen av hotelldelen som sker i sommar.
I etapp två byggs en extra våning på fastigheten, och 14 nya hyreslägenheter skapas på taket.

YA - 22 dec 17 kl. 00:01

Bolag planerar 20 nya lägenheter i centrum

Sjöbohem har i veckan köpt två tomter vid hörnan Norregatan/Nygatan. Tanken är så småningom bygga 20 till 25 lägenheter där. .

BT - 28 dec 14 kl. 06:15

Kartläggning ? de äger hjärtat av Borås

Borås stadskärna är liten, för att inte säga trång. Det är inte ofta något hus kommer ut till försäljning. När det sker, vill många vara med och lägga bud.

BT - 02 dec 14 kl. 16:06

Politiker bygger inte bostäder

Frågan om AB Bostäders byggnation på Dammsvedjan handlade inte om att stoppa byggande. Dessa lägenheter kommer att byggas, dock något senare än vad de rödgröna vill. Problemet var hur undermåligt de rödgröna behandlat ärendet, skriver Lars-Gunnar Comén.

Skånskan - 12 feb 19 kl. 05:00

170 bostäder i Badhusparken

ESLÖV Eslövs Bostads AB, Ebo, har planer på att bygga 170 nya lägenheter i Badhusparken i centrala Eslöv. Man vill riva ovanvåningarna på före detta Teliahuset som står där idag och ta i anspråk parkeringsytorna intill. Planerna förutsätter att det byggs ett fem våningar högt parkeringshus mot järnvägsspåren.

Skånskan - 18 maj 19 kl. 13:45

Bollen i rullning för centralt nybygge

ESLÖV Första steget är avklarat för Ebo:s påtänkta satsning i Badhusparken där man vill bygga 170 nya lägenheter. Kommunen har nu gett grönt ljus framåt på vägen mot en ny detaljplan.Det var i februari som Skånskan rapporterade om att Eslövs Bostads AB (Ebo) vill göra en ny storsatsning i centrala Eslöv.

Fler nyheter från YA

YA - 5 minuter sedan

Andersson gick fram med kritiserad budget

Finansminister Magdalena Andersson har gjort den traditionsenliga budgetpromenaden till riksdagshuset. Det var en kylig ton i både vädret och många av kommentarerna..

YA - 1 timme sedan

Lotta Finstorp (M): "Stockholmarna gynnas"

Länsmuseerna blöder, konstaterar Lotta Finstorp, kulturpolitisk talesperson för M, som menar att regeringens kulturbudget gynnar stockholmarna. Liksom filmbranschens företrädare är hon också besviken över uteblivna produktionsrabatter..

YA - 1 timme sedan

Filmrecension: Obehag i yttre rymden

Läskigt, mystisk och omöjligt att slita sig ifrån. När Claire Denis skildrar mänskligt liv i en isolerad rymdfärja skapas science fiction av kittlande obehagligt slag..

YA - 1 timme sedan

Indien fimpar e-cigaretter

YA - 45 minuter sedan

Miljonregn över Skåne och Kristianstad

280 miljoner kronor mer till Region Skåne. Nära 40 miljoner mer till kommunen. 730 fler utbildningsplatser på Högskolan Kristianstad.

YA - 45 minuter sedan

Brott: Barnbarnsbedragarna i farten igen – äldre vill varna andra

Åter igen har en äldre person utsatts för bedrägerisamtal av de så kallade barnbarnsbedragarna, som ringer äldre och utger sig för att vara barnbarn i behov av pengar. .

YA - 1 timme sedan

Ny app för klimatstrejkande barn

Miljörörelsen Fridays for future vill med en webbapplikation underlätta för elever och föräldrar att anmäla skolfrånvaro till förmån för klimatstrejkande..

YA - 1 timme sedan

Dags att inviga Lövestads nya mötesplats – men vad ska den heta?

Efter år av planering och månader av bygge är Lövestads nya mötesplats nu klar..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.