Skånskan > Opinion

Friday, 20 September, 18:05

Skånskan - 10 sep 19 kl. 06:00

Hon ger röst åt kvinnorPå nya albumet A woman’s voice får vi följa med på både en musikalisk och personlig resa med Malmöjazzmusikern Vivian Buczek, där låtarna speglar hur det är att vara en kvinna i 40-årsåldern, mitt i livet med allt vad det innebär.Vivian Buczek
Vivan Buczek och Bohuslän Big Band kan du se på Palladium i Malmö den 22 oktober.
Buczek gör även spelningar med andra konstellationer den 21 september på Basilika jazzklubb i Hallavara och den 15 november på Jazzhus Montmartre i Köpenhamn.För fyra år sedan vändes jazzsångerskan Vivian Buczeks liv upp och ned. Hennes älskade pappa, personen som inte bara hade varit en vägvisare genom livet för henne utan också en kär vän, mentor och förebild, gick bort bara några månader efter att hon fått sonen Benjamin.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Malmöjazzmusikern Vivian Buczek, BuczekVivan Buczek, Bohuslän Big Band, Palladium, Malmö, Basilika, Hallavara, Jazzhus Montmartre, Köpenhamn, Vivian Buczeks, Benjamin, Vivian Buczek, Martin Sjöstedt, Martin, Vivi, Vivian, Monica Zetterlund, Lincoln, Nina Simone, Buczeks, Johan Björk, Lighthouse, Buczek, Isabella Lundgren, Norbotten Big Band, Norrbotten Big Band, Norrbotten, Skåne, Nilsson, Musikhögskolan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hon ger röst, åt, kvinnor
YLE - 1 timme sedan

Oroväckande siffror kring kvinnor inom idrotten – FSI vill rubba gamla normer: "Gäller för samhället att inse att kvinnor kan vara tränare och i ledande positioner"

"De här siffrorna visar vad läget är på riktigt, svart på vitt", säger Tarja Krum och hänvisar till antalet kvinnor i idrottsverksamheten. Nu efterlyses en förändring. Ett nytt projekt för att rubba strukturer och normer som lever kvar, och för att få in fler kvinnor på ledande poster, är i gång.

Barometern - Igår: 06:00

Fokus på unga kvinnor som är beroende av narkotika

Den kartläggning som låg till grund för polisinsatsen hade stort fokus på kvinnor och yngre personer. – Trenden är annars att vi främst misstänker män för narkotikabrott, säger Louise Nikolausson, insatsledare vid polisen i Oskarshamn..

Sydsvenskan - Igår: 14:53

Blottare på cykel ofredar kvinnor i Luleå

En man på cykel har visat sitt kön för flera kvinnor i Luleå. Mannen har rört sig i de centrala delarna av staden. – Vi har tagit emot tre samtal om att en man cyklar omkring och i samband med det blottat sig, säger polisens presstalesperson Peder Jonss.

Helsingborgs Dagblad - Igår: 14:53

Blottare på cykel ofredar kvinnor i Luleå

En man på cykel har visat sitt kön för flera kvinnor i Luleå. Mannen har rört sig i de centrala delarna av staden. – Vi har tagit emot tre samtal om att en man cyklar omkring och i samband med det blottat sig, säger polisens presstalesperson Peder Jonss.

UNT - Igår: 14:53

Blottare på cykel ofredar kvinnor i Luleå

En man på cykel har visat sitt kön för flera kvinnor i Luleå..

GöteborgsPosten - Igår: 14:55

Blottare på cykel ofredar kvinnor i Luleå

En man på cykel har visat sitt kön för flera kvinnor i Luleå. Mannen har rört sig i de centrala delarna av staden..

GöteborgsPosten - Igår: 16:13

Iran öppnar för kvinnor att gå på fotboll

Kvinnor måste släppas in på iranska fotbollsarenor, säger Gianni Infantino, ordförande i internationella fotbollsförbundet (Fifa)..

YLE - 13 timmar sedan

Våld mot kvinnor är fortfarande ett av Finlands största problem - nu ska nationell rapportör ge frågan mera tyngd

Finland kommer att få en nationell rapportör för våld mot kvinnor. Det här för att komma åt ett av Finlands största samhällsproblem. Rapportörens uppgift är att rapportera direkt till makthavarna för att hitta lösningar på problemet..

YLE - 12 timmar sedan

Morgonkollen: Finland får rapportör för våld mot kvinnor, inget eldupphör i Syrien, Rinne träffar Googles vd

Våld mot kvinnor är fortfarande ett stort problem i Finland. Kina och Ryssland satte stopp då FN:s säkerhetsråd röstade om eldupphör i Syrien. Teknologijätten Google planerar att investera 600 miljoner euro i en ny servercentral i Fredrikshamn..

SVT - 3 timmar sedan

Uppmaningen: Vaccinera alla kvinnor som tar cellprov mot HPV-virus

Vaccinera alla kvinnor som ska göra cellprov för första gången mot HPV-virus. Det är ett av kraven som företrädare för organisationer mot cancer ställer på Sveriges politiker. – Vi tror inte att regionerna klarar av det här.

DN - 2 timmar sedan

Massprotester i Spanien efter att 42 kvinnor dödats av partner

42 dödade kvinnor och en rad uppmärksammade våldtäktsfall har väckt starka reaktioner i Spanien. .

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 2 timmar sedan

31-åring förde in pistol och tabletter

Malmö Den schweiziske medborgaren försökte smuggla in två pistoler, fler än tusen patroner, en springkniv och en större mängd narkotika, men stoppades i tullen.
31-åringen hävdar att han har tillstånd för vapnen och recept på medicinen.
Nu ställs han inför rätta.

Skånskan - 3 timmar sedan

Nya ägare till mindre hus i Sjöbo

Sjöbo Fastigheten på Brogårdavägen 85-64 i Sjöbo har fått nya ägare. Köpare är Jan Andersson, 52, och Anna Fanny Maria Jönsson, 36, och säljare är Michael Grimsberg, Rickard Grimsberg och Gurli Veronica Lindström. Köpet blev klart i augusti 2019 och priset blev 800 000 kronor.

Skånskan - 4 timmar sedan

Inget porrfilter på kommun-wifi

STAFFANSTORP Staffanstorps kommun vill i nuläget inte införa ett porrfilter på kommunala wifi-nätverk som är tillgängliga för barn.Ärendet behandlades i kommunstyrelsens arbetsutskott i veckan. Bakgrunden är ett medborgarförslag från en kommuninvånare som vill införa ett porrfilter som skulle förhindra att barn exponeras för grafiskt våld och pornografiskt material i skola, förskola, idrottshallar, bibliotek med mera.

Skånskan - 3 timmar sedan

Lundaungdomar står med Greta Thunberg

Lund I dag har hundratals gymnasieelever strejkat för klimatet på Lunds gator och torg. Samtidigt är Greta Thunberg på plats i New York och gör detsamma.
I morgon inleds FNs klimatkonferens i New York.

Skånskan - 4 timmar sedan

109 kvadratmeter stort hus i Svalöv sålt

Svalöv Jessica Mellert, 46 år, är ny ägare till huset på adressen Bjäregatan 4 i Svalöv. Husets byggår är 1967 och det har en boyta på 109 kvadratmeter. Säljare är Eivor Lisbet Olsson.

Skånskan - 4 timmar sedan

Kändiskock till populära matmarknaden

SKÄRALID
En minst sagt populär favorit kommer igen.
Det handlar om Söderåsens matmarknad som arrangeras varje höst i Skäralid. Nu är det dags igen och den här gången kan matglada besökare rikta in sig på söndagen den 6 oktober mellan klockan 10-15 vid Skäralids Camping och vandrarhem.

Skånskan - 4 timmar sedan

43-åring ny ägare till tomt i Eslöv

Eslöv Sadat Fakic, 43 år, från Arlöv, har tagit över fastigheten på adressen Trollenäs 302 i Eslöv från Viktoria Mari Mategrano. Ägarskiftet blev klart i augusti 2019 och köpesumman blev 190 000 kronor. Tomten är 614 kvadratmeter stor.

Skånskan - 6 timmar sedan

Hussar fick plåstras om efter hundbråk

Malmö Två hundägare fick plåstras om efter att deras hundar råkat i slagsmål på Ormvråksstigen på torsdagskvällen.I torsdagskväll var en 77-årig man var ute och rastade med sin hund när han mötte en annan hundägare med två hundar. Dessa båda attackerade 77-åringens hund.

Skånskan - 6 timmar sedan

Kom inte in i klubblokal

BILLEBERGA Nattliga gäster hade till avsikt att ta sig in Billeberga GIF:s lokaler, men tilltaget misslyckades.
Inbrottsförsöket gjordes natten mot torsdagen och när personal kom på morgonen visade det sig att tjuvarna inte lyckats komma in.
Dock var låset till ytterdörren förstört..

Skånskan - 6 timmar sedan

Åkte fast för rattfylleri

RÖSTÅNGA En 30-årig man är misstänkt för både olovlig körning och drograttfylleri sedan han stoppats i en poliskontroll.
En patrull på plats gjorde en kontroll och då visade det sig att mannen var påverkad av narkotika och saknade dessutom körkort.
Färden stoppades väg 108 och mannen fick följa med förprovtagning..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.