SR > Vetenskap

Saturday, 21 September, 06:42

SR - 10 sep 19 kl. 06:00

Män dominerar i dagspressens forskningsnyheterHur rapporteras egentligen forskning i svensk dagspress? Det har en ny studie undersökt. Och det visar sig att vissa forskningsområden är mer flitigt rapporterade än andra..
Läs mer på SR

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Män, dominerari , dagspressens, forskningsnyheter
Dagens Medicin - 12 dec 18 kl. 07:00

Kampen mot cancer dominerar topplista

Framsteg vid olika cancersjukdomar intar flera platser när Dagens Medicin för åttonde gången listar årets främsta forskningsnyheter..

Nya Wermlands Tidningen - 24 feb 12 kl. 07:30

Åter på dagspressens tio i topp-lista

NWT har än en gång placerat sig på dagspressens prestigefyllda tio i topp-lista vad gäller upplaga. Och det av egen kraft, inte genom fusioneringar..

Sydsvenskan - 14 jun 13 kl. 06:30

Dagspressens kris oroar KU-ledamöter

Dagspressens tillbakagång, särskilt bland yngre, oroar riksdagen. En farhåga är att raset försvagar demokratin..

YLE - 31 okt 13 kl. 11:55

Följ med debatt om dagspressens framtid!

Dagspressens framtid debatteras på Hanaholmens kulturcentrum i eftermiddag. I debatten deltar bland andra Yles vd Lauri Kivinen, professorn i journalistik Tom Moring, den svenske författaren och journalisten Mats Bergstrand och chefen för Hbl.s ledarredaktion Susanna Ginman.

Dagensanalys.se - 17 jun 19 kl. 05:00

Så här mycket dominerar Google, Facebook och Amazon

Visst är det lite tjatigt med alla dessa artiklar om jättarna som dominerar. Såklart att de dominerar när de har så bra koll på vad konsumenterna vill ha. Men hur mycket dominerar de egentligen?

Barometern - 05 sep 13 kl. 08:45

Humor dominerar höstens repertoar

Det blir svårt att hålla sig för skratt i länets teatersalonger i höst. Det hoppas i alla fall många av Riksteaterns arrangörer. Komik och humor dominerar deras val av repertoar.

Cornucopia - 26 okt 16 kl. 13:23

Plattformskriget - Windows respektive iOS dominerar bland läsarna

Angående den eviga trätan om vilken operativsystem eller plattform som är bäst, så är det enkelt mätt bland läsarna. Windows dominerar bland datorerna och iOS bland de mobila plattformarna. Samtidigt  är numera 57.

Dagensanalys.se - 14 maj 18 kl. 13:02

Två giganter dominerar den digitala annonsmarknaden som fortsätter att öka

Två giganter dominerar annonsmarknaden och ser till att den digitala andelen bara fortsätter att öka. Jo, vi pratar så klart om Google och Facebook. Den digitala annonsmarknaden i USA har ännu en gång ökat sin marknadsandel.

Nyan - 08 jan 19 kl. 17:06

Erlandsson dominerar läslistor

Nya Ålands, för tillfället tjänstlediga, kulturredaktör Karin Erlandsson dominerar listorna över mest utlånade böcker på Mariehamns stadsbibliotek i fjol.
– Karin Erlandsson dominerar både topplistan över lånad skönlitteratur och den åländska topplistan. Pojken som kom ut under året lånades med god marginal mest av all skönlitteratur under 2018, meddelar kultur- och fritidsdirektör Fredrika Sundberg.

Sydsvenskan - 04 jan 11 kl. 06:30

Asien dominerar tillverkningen

1 - Egentligen skulle jag säga att pärltrenden hade sin absoluta topp förra sommaren, säger Thomas P?
5Majoriteten av alla halvädelstenar och plastpärlor importeras från Kina.? Asien dominerar, främst Kina och Sydkorea, men vi köper även från Östeuropa, berättar Thomas Panduro.

Fler nyheter från SR

SR - 14 timmar sedan

Stora strejker för klimatet i hela världen

Under fredagen har det hållits klimatstrejker på tusentals platser över hela världen, bland annat i Sverige, inför FN:s stora klimatmöte i New York..

SR - 18 timmar sedan

Ny studie: Antibiotikaresistens i djurbesättningar mest utbredd i Kina och Indien

Problemet med antibiotikaresistenta bakterier inom djurhållningen i låg- och medelinkomstländer är störst inom främst kyckling- och grisindustrin i Kina och Indien, visar en kartläggning..

SR - 18 timmar sedan

Kraftig minskning av fåglar i Nordamerika

I Nordamerika finns det idag tre miljarder färre fåglar jämfört med 1970. Det är en minskning med nästan en tredjedel, skriver amerikanska forskare i tidskriften Science..

SR - Igår: 06:00

Särskilda nervceller kan hjälpa till att sortera bort sådant vi ska glömma

Forskare har upptäckt en grupp nervceller i hjärnan hos möss som verkar hjälpa till att sortera bort "onödiga minnen" under sömnen. Studien har publicerats i tidskriften Science..

SR - Igår: 06:00

Brittisk oro för forskningssamarbeten vid Brexit

Ingen vet ännu vad Brexit kommer att innebära för forskningen. Vi måste vara förberedda på allt, menar Julie Maxton, chefen för Royal Society, den brittiska vetenskapsakademin..

SR - Igår: 09:49

Fiskroboten som simmar rekordsnabbt

Tunabot heter en ny, snabb undervattensrobot, där forskarna låtit sig inspireras av tonfisk..

SR - Igår: 07:23

Hon blir först med att fiska på Nordpolen

Finns det fisk under isen kring Nordpolen? Det ska marinekolog Pauline Snoeijs Leijonmalm vid Stockholms universitet bli först i världen med att ta reda på..

SR - Igår: 07:27

Bakterierna som tycks knäcka PFAS

Kan bakterier hjälpa till att bryta ned PFAS, alltså de ytterst svårnedbrytbara kemikalier som finns i till exempel brandskum och impregneringsmedel. Ja ett forskarteam i USA tycks ha hittat en sådan bakterie..

SR - Igår: 07:27

Forskare: Ny valart upptäckt

Det är inte varje dag som en ny valart upptäcks. Men nyligen kunde forskare från bland annat universitetet på Hokkaido beskriva en ny art av näbbval..

SR - I förrgår: 11:53

Norskt gödselföretag vill bygga klimatvänligare anläggning

Världens största gödselföretag, norska Yara, planerar att bygga en pilotanläggning där man istället för naturgas ska använda el från sol, vind och vatten för att fånga in luftens kväve..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.