YLE > Svenskfinland

Friday, 20 September, 12:09

YLE - 10 sep 19 kl. 05:37

I Jakobstadsregionen lyser lamporna med grön el – men få vet om detEfterfrågan på grön el blir allt större i Österbotten, men någon rusning är det inte. Det förvånar med tanke på att klimatkrisen diskuteras flitigt, säger Jouko Haapoja, på Karleby Energi. I Jakobstadsregionen erbjuds alla privatkunder grön el, men få verkar veta om det..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Jakobstadsregionen, Österbotten, Jouko Haapoja, Karleby Energi

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: I Jakobstadsregionen, lyser, lampornamed , grönel men , , vet om det
Västerbottens Folkblad - 26 mar 11 kl. 11:10

Nu lyser lamporna i spåret igen

SKELLEFTEÅ Tack vare fyra eldsjälar lyser lamporna i Sunnanås elljusspår på kvällstid igen. Två av fyra eldsjälar. Foto: Skellefteå kommun SKELLEFTEÅ Tack vare fyra eldsjälar lyser lamporna i Sunnanås elljusspår på kvällstid igen.

SN - 09 maj 12 kl. 14:50

I Trosa lyser lamporna mitt på ljusa dagen

Gatubelysningen i Trosa lyser även på dagtid. Hur länge den gjort det vet ingen riktigt säkert..

Barometern - 23 nov 18 kl. 08:00

Därför lyser lamporna bara ibland vid Jutebacken

Under en tid har det varit problem med gatulamporna vid Jutbacken. Nybrobor har regerat på att de från och till inte fungerar. .

GöteborgsPosten - 19 maj 18 kl. 16:50

Därför lyser inte lamporna längre

Lamporna vid den Syriska hästen vid Skeppsviken i Uddevalla har släckts. Men det är oklart varför lamporna har försvunnit..

YLE - 04 dec 14 kl. 05:04

Tusentals juleljus lyser i Forsby

Julbelysningen hos familjen Barkar i Forsby har kommit för att stanna. Redan långt före jul frågar människor när vi ska börja sätta upp julbelysningen, berättar Åsa Barkar. Själv nöjer hon sig med att ge goda råd.

Jönköpingsnytt - 28 nov 17 kl. 10:37

Därför lyser Munksjön orange

Om man är uppmärksam så kan man se att lamporna på Munksjöbron just nu lyser orangea? Varför kan man undra, borde de inte vara julröda?<br/>.

YLE - 26 jul 16 kl. 05:58

Oro för splittring i vårdfrågan i Jakobstadsregionen

Över en miljard står på spel i Jakobstadsregionen. Så mycket är ett 10 års vårdkontrakt värt för de privata vårdbolagen. Men det är högst osäkert om kommunerna går in för ett privat vårdbolag och upphandling.

YLE - 19 feb 15 kl. 05:10

Nu flyttar fler in än ut i Jakobstadsregionen

Jakobstadsregionen lockar allt fler utländska invånare. De senaste åren har inflyttningen från utlandet till regionens fem kommuner varit dubbelt större än emigrationen. Efter flera decennier, då fler har flyttat från Jakobstadsregionen till utlandet än tvärtom, har något hänt på 2000-talet.

YLE - 28 jun 13 kl. 15:44

Karleby välkomnar föderskor från Jakobstadsregionen

I Karleby välkomnar vi alla föderskor från Jakobstadsregionen. Det säger Vd Hannu Pajunpää på Mellersta Österbottens centralsjukhus efter att han hört att BB i Jakobstad ska stänga. I Jakobstad har man ju haft bara en förlossning per dygn och den mängden sväljer vi lätt.

YLE - 26 nov 13 kl. 05:12

Evijärvi gör fusionsutredning med Jakobstadsregionen

Kommunfullmäktige i Evijärvi beslöt igår att göra en fusionsutredning med Jakobstadsregionens kommuner. Den andra utredningen gör Evijärvi med Kauhava och Lappajärvi. Det var ett enhälligt beslut och det är fullmäktiges ordförande Seppo Haapasuo noga med att poängtera.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Fyra åtalas i sexualbrottshärvan i Södra Österbotten - den huvudmisstänkte hade flera uppdrag i Töysä församling

Åtal har väckts mot fyra personer i den omfattande barnporrhärvan i Södra Österbotten..

YLE - 2 timmar sedan

Vasa får Finlands största underjordiska energilager – bergrum på Vasklot tas i användning

Nästa år inleds användningen av ett massivt värmeenergilager i Vasa. Lagret är det största i sitt slag i Finland och ska minska användningen av stenkol med mer än 30 procent..

YLE - 2 timmar sedan

Polisen: Inget miljöbrott att avloppsvatten rann ut i Metviken i flera månader

Förundersökningen av sommarens avloppsvattenläckage i Metviken i Vasa är klar. Polisen misstänker varken miljöförstöring eller miljöbrott eftersom ingen gjorde fel med flit..

YLE - 6 timmar sedan

Aborterna blev färre då Vanda införde gratis preventivmedel – efter 18 månader syns ingen förändring i Karleby

När Vanda införde gratis preventivmedel 2013 märktes det inom tre månader att antalet aborter började minska. Forskning under åren som följde slog fast att det fanns ett samband. Nu ska forskargruppen fortsätta med att titta på om det finns liknande resultat i övriga landet..

YLE - 6 timmar sedan

MGP-finalist 2019: Isabel

Isabel Rautamo är en av de tio finalisterna i årets MGP-final som sänds 5 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan. Lyssna på Isabels MGP-låt "Jag är vad jag är". Biljetterna för showen finns ute nu..

YLE - 6 timmar sedan

MGP-finalist 2019: Ida MM

Ida Mansikka är en av de tio finalisterna i årets MGP-final som sänds 5 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan. Lyssna på Idas MGP-låt "Disco". Biljetterna för showen finns ute nu..

YLE - 6 timmar sedan

MGP-finalist 2019: Wilma

Wilma Nylund är en av de tio finalisterna i årets MGP-final som sänds 5 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan. Lyssna på Wilmas MGP-låt "Mardrömmar". Biljetterna för showen finns ute nu..

YLE - 6 timmar sedan

MGP-finalist 2019: Valter & Asta

Valter Klockars och Asta Sharma finalister i årets MGP-final som sänds 5 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan. Lyssna på MGP-låten "Jag klarar mig själv" av Valter & Asta. Biljetterna för showen finns ute nu..

YLE - 6 timmar sedan

MGP-finalist 2019: Siri

Siri Norrgård är en av de tio finalisterna i årets MGP-final som sänds 5 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan. Lyssna på Siris MGP-låt "För mig". Biljetterna för showen finns ute nu..

YLE - 6 timmar sedan

MGP-finalist 2019: Ollie

Oliver Takanen är en av de tio finalisterna i årets MGP-final som sänds 5 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan. Lyssna på Ollies MGP-låt "The World We Live In". Biljetterna för showen finns ute nu..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.