SmålandsPosten > Nyheter

Thursday, 19 September, 21:21

SmålandsPosten - 10 sep 19 kl. 05:30

Samarbete viktigt för Sveriges försvarStefan Löfven, för att säkra försvaret måste du ta vara på Finlands samarbetsvilja! Det skriver Melinda Prick, distriktsordförande för Centerpartiets Ungdomsförbund i Kronobergs län..
Läs mer på SmålandsPosten
Läs mer om:
Sveriges, Löfven, Finlands, Melinda Prick, Centerpartiets Ungdomsförbund, Kronobergs

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Samarbete, viktigtför Sveriges , försvar
SR - 10 mar 17 kl. 05:00

Mer samarbete om försvar i Norden

Det förändrade säkerhetsläget runt Östersjön har gjort att flera av Sveriges nordiska grannländer nu lägger allt mer vikt vid ett nordiskt försvarssamarbete..

Världen Idag - 23 jan 17 kl. 00:01

Bra media utgör viktigt försvar

Stefan Löfven inledde härom veckan ett budskap med följande meningar: ”Sveriges fred, frihet och säkerhet ska värnas. Staten har ingen viktigare uppgift än denna” (DN Debatt 8/1). Det ligger en viss skillnad i de orden mot hans föregångares om försvaret som ett ”särintresse”.

YLE - 31 okt 17 kl. 15:26

Nordborna gillar nordiskt samarbete - trygghet och försvar värderas högt

Nordborna gillar nordiskt samarbete, visar en enkät bland 3 000 invånare i Norden. Över 90 procent av de tillfrågade nordborna anser att det nordiska samarbetet är viktigt eller mycket viktigt, särskilt inom försvar och säkerhet..

Kristianstadsbladet - 14 jan 13 kl. 06:30

Försvar så in i Norden

Foto: Alexander Zemlianichenko
Utökade militära samarbeten borde vara självklara för Sverige när Ryssland ökar sina försvarsanslag.
Fram till 2020 ska Ryssland satsa fyra biljoner rubel, motsvarande 864 miljarder kronor, på den ryska flottan. Det beskedet gav landets president Vladimir Putin i förra veckan.

Politikerbloggen - 14 jan 13 kl. 14:00

Alliansen övertog ett försvar i spillror


DEBATT. Samtidigt har det den senaste tiden förekommit diskussion kring vår försvarsförmåga. Sverige befinner sig mitt i en försvarsreform.

Barometern - 27 jul 13 kl. 11:44

Säkerhet och försvar: vi bör agera på EU-nivå för att bevara vår suveränitet

Elva års militär närvaro i Afghanistan, insatserna i Libyen och Mali och mobilisering av våra arméer vid större naturkatastrofer visar att säkerhet och försvar är långt ifrån teoretiska frågor, trots 60 år av fred i Europa. Brister som har uppdagats vid de senaste insatserna belyser hur viktigt det är att snabbt åter bygga upp kapaciteten för att bevara vårt strategiska oberoende inför de nya hoten såsom terrorism, pirater, cyberattacker, transnationella kriminella grupper etc...
Är då samordningen mellan EU-länderna, vår planeringsförmåga och förmåga att förutse risker samt sammanslagningen av våra resurser tillräckliga i dagsläget?

YLE - 28 okt 14 kl. 12:18

Ryssland och försvar hetast på NR-möte

Försvarssamarbete och Natofrågan dominerade på Nordiska rådets session i Stockholm, där också de nordiska statsministrarna möttes i dag. - Det hetaste temat har varit Ukrainakrisen och Rysslands utrikespolitiska och säkerhetspolitiska doktrin, sade statsminister Alexander Stubb på en presskonferens idag. Hur kan de nordiska länderna gå framåt i försvarsfrågan?

GöteborgsPosten - 31 okt 17 kl. 10:58

Starkt stöd för nordiskt samarbete

Nordborna gillar nordiskt samarbete, visar en undersökning baserad på en enkät med 3 000 invånare i Norden. Över 90 procent av de tillfrågade nordborna menar att det är viktigt eller mycket viktigt, särskilt inom försvar och säkerhet..

Barometern - 31 okt 17 kl. 10:58

Starkt stöd för nordiskt samarbete

Nordborna gillar nordiskt samarbete, visar en undersökning baserad på en enkät med 3 000 invånare i Norden. Över 90 procent av de tillfrågade nordborna menar att det är viktigt eller mycket viktigt, särskilt inom försvar och säkerhet.(TT).

Kristianstadsbladet - 31 okt 17 kl. 10:58

Starkt stöd för nordiskt samarbete

Nordborna gillar nordiskt samarbete, visar en undersökning baserad på en enkät med 3 000 invånare i Norden. Över 90 procent av de tillfrågade nordborna menar att det är viktigt eller mycket viktigt, särskilt inom försvar och säkerhet.(TT).

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Sent mål sänkte MFF mot Dynamo Kiev

Johan Dahlin höll kvar Malmö FF i matchen i 83 minuter. Men till slut stod inte ens den storspelande målvakten emot och Dynamo Kievs mål i den 84:e minuten innebar en tung 0–1-förlust för skåningarna i Europa League-mötet..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Revansch på Europatouren – efter Solheim-nobb

Hon fick nobben till Solheim Cup. Men i Europatourtävlingen i franska Golf du Medoc visar Madelene Sagström upp ett strålande spel och leder efter första rundan – även om den där laguttagningen sved. "Det var tufft", säger svenskan..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

VC-tävling flyttas från Stockholm till Åre

Världscuptävlingen i parallellslalom som årligen brukar arrangeras i Stockholm och Hammarbybacken flyttas den kommande säsongen till Åre, skriver SVT..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Hon leder svensk insats mot Amazonas bränder

Över 2,4 miljoner hektar skog har förstörts i de kraftiga skogsbränderna i Bolivia. Nu har Myndigheten för samhällsskydd och beredskap skickat personal för att hjälpa till med släckningsarbetet i Amazonas..

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Poliser hotades med luftvapen – man åtalas

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Att stå upp för de svaga är Gunillas kall

För diakon Gunilla Holmström Bokor står vigningslöftet i eldskrift, och hon kommer aldrig sluta försöka att förbättra för de svagaste i samhället. Efter pensioneringen i somras verkar hon som volontär inom svenska kyrkan..

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Moderaterna ställer sig emot gratis tågkort: ”Går inte att motivera”

De senaste åren har det varit oklart vilka gymnasieelever som får uppgradera busskortet till ett tågkort. Men nu får elever som vill det åka tåg – något oppositionen motsätter sig med tanke på det ekonomiska läget..

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Gemensam rysk-kinesisk linje i säkerhetsrådet

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Så mycket kan klimatförändringarna kosta

200 miljarder kronor årligen – så mycket kan hjälpinsatser för klimat- och väderrelaterade katastrofer kosta om tio år, enligt en rapport från Röda korset..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Bönderna ilskna efter "spola mjölken"-kampanj

Havredrycksindustrin har gått till hårt angrepp mot mjölkbönder och uppmanar konsumenterna att spola mjölken. Nu reagerar spannmålsodlarna mot reklamkampanjen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.