SR > Nyheter

Monday, 16 September, 16:32

SR - 10 sep 19 kl. 05:35

I dag presenteras nya EU-kommissionenVid lunchtid i dag presenteras den nya EU-kommissionen. Då får vi veta vad Ylva Johansson och de andra kommissionärerna ska ansvara för de kommande åren. Redan nu finns dock flera förhandstips, rapporterar vår Brysselkorrespondent..
Läs mer på SR
Läs mer om:
EU, Ylva Johansson, Brysselkorrespondent

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: I dag, presenterasnya , EU-kommissionen
SVT - 10 sep 19 kl. 11:14

I dag presenteras nya EU-kommissionen

I dag blir det klart vilken post arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S) kommer få i EU-kommissionen. Enligt rykten kommer hon få ansvar för arbetsmarknad och sysselsättning, en portfölj som SVT:s korrespondent Christoffer Wendick varken är tung eller lätt..

Regeringen - 15 jun 16 kl. 14:35

Förslag om nya grossistavgifter för roaming presenteras i dag

I dag presenterar EU-kommissionen ett förslag till förordning som på sikt ska leda till att roamingavgifterna försvinner. Förslaget innehåller nya lägre avgiftstak som reglerar hur mycket operatörerna får ta ut av varandra. En överenskommelse om grossistavgifterna är en förutsättning för att det på sikt ska kosta lika mycket att använda sin telefon när man ute och reser i EU, som när man är hemma..

Regeringen - 17 aug 11 kl. 08:41

Yttrande om svensk vargpolitik överlämnas till Europeiska kommissionen

Regeringen överlämnar i dag, onsdag den 17 augusti, sitt svar till Europeiska kommissionen på det motiverade yttrandet enligt artiklarna 12 och 16 i art- och habitatdirektivet. I samband med detta kallar regeringen till presskonferens, kl 15.30, som även kommer att webbsändas.

Aftonbladet - 27 jan 11 kl. 10:14

I dag väntas EU-kommissionen fatta det formella beslutet om att anmäla den svenska vargjakten


som brott mot EU:s miljölagstiftning..

Kristianstadsbladet - 22 okt 12 kl. 11:05

EU-kommissionen röstar om kvinnokvot


Ett EU-förslag om könskvoterade styrelser i börsnoterade företag kan komma att stoppas redan innan det har lagts fram, rapporterar tidningen Financial Times.Förslaget ska enligt programmet presenteras på tisdagseftermiddagen av justitiekommissionären Viviane Reding. FT hänvisar dock till EU-källor som hävdar att kommissionen är djupt splittrad i frågan och därför först kommer att rösta om förslaget.

YLE - 22 feb 17 kl. 14:08

EU-kommissionen: Finland inte längre på svarta listan - ekonomin i balans igen

EU-kommissionen friskförklarar den finska ekonomin. Finland är inte längre på listan över de länder som har obalans i sin ekonomi. I en rapport från kommissionen konstaterar man att Finlands regering har visat beslutsamhet i sina försök att återställa konkurrenskraften i landets ekonomi.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

EU-kommissionen vill ha bankunion

Det räcker inte med åtgärder för att få fart på tillväxten och få bättre balans i statliga finanser i eurozonen, enligt EU-kommissionen. För att komma tillrätta med krisen i eurozonen måste steg tas mot en bankunion, det vill säga gemensamma institutioner för att hantera banker i kris, enligt rekommendationer från EU-kommissionen. EU föreslår samtidigt bland annat så kallade euro-obligationer, för gemensam upplåning, och att eurozonens krisfond ESM ska få rätt att gå in med kapital direkt in i krisbanker, utan att ta omvägen via värdnationens statsbudget.

Nerikes Allehanda - 15 dec 15 kl. 05:15

EU-kommissionen måste agera gentemot Ungern

På torsdag röstar vi i Europaparlamentet en resolution om situationen i Ungern, som ju under senare år har utmärkt sig som det av EU:s medlemsländer som distanserar sig allt mer från EU:s grundläggande värderingar och bärande principer.Sannolikt skulle Ungern inte accepterats som medlemsländ om man ansökt om medlemskap i dag.Situationen har allvarligt förvärrats sedan premiärminister Viktor Orban kom till makten år 2010, som själv tydligt gjort klart att hans främsta förebilder är Rysslands president Vladimir Putin och Turkiets president Recep Tayyip Erdogan.

BT - 14 feb 12 kl. 18:16

Svensk ekonomi oroar EU-kommissionen

De svenska hushållens ökande skulder och statens låga investeringar oroar EU-kommissionen.Samtidigt får sex euroländer räkna med dyrare lån sedan de fått sina kreditbetyg sänkta.Sverige är ett av tolv länder som EU-kommissionen nu ska syna närmare eftersom kommissionen anser att de visar upp ett eller flera oroande tecken i ekonomin.

YLE - 22 maj 17 kl. 11:41

Finska ekonomin fick grönt ljus av EU-kommissionen - trots växande statsskuld

Finland undgår än en gång en strängare ekonomisk styrning från EU-kommissionens sida. Finland har i sin argumentation förklarat att de strukturella reformerna syns först efter en viss fördröjning i den offentliga ekonomin. Det här övertygade EU-kommissionen och trots att den finländska statsskulden fortfarande växer, anser kommissionen att Finland fortsättningsvis kan beviljas flexibilitet i fråga om stabilitets- och tillväxtpakten.

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

Resultatlöst möte mellan Johnson och Juncker

Det är fortsatt låst i brexitfrågan efter mötet mellan Storbritanniens premiärminister Boris Johnson och EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker idag..

SR - 1 timme sedan

Salomonöarna bryter med Taiwan

Taiwan tappar ytterligare en allierad sedan Salomonöarna idag meddelat att de bryter med Taiwan för att istället upprätta diplomatiska relationer med Kina..

SR - 2 timmar sedan

Kulturskolor återfår statligt stöd

Regeringen återinför det statliga stödet till kulturskolorna. I kulturbudgeten avsätts 100 miljoner kronor per år till de kommuner som bedriver kulturskoleverksamhet, säger kulturminister Amanda Lind..

SR - 3 timmar sedan

Fortsatt minskning av antagna till lärarutbildningar

Antalet antagna till lärarutbildningarna fortsätter att minska och till hälften av studieplatserna nu till hösten fanns ingen konkurrens alls..

SR - 2 timmar sedan

Idrotten sörjer nedbrunnen hall

Flera idrottsföreningar i Göteborg drabbas hårt av söndagens brand som totalförstörde Slottskogshallen. Två minderåriga pojkar misstänks ha orsakat branden..

SR - 2 timmar sedan

EU-länderna ställer tuffa frågor till Ungern

Ungern ska för första gången förhöras av övriga EU-länder efter anklagelser om att landet bryter mot EU:s grundläggande värderingar..

SR - 3 timmar sedan

Bensinpriserna stiger efter drönarattacken

Efter helgens drönarangrepp, som anses ha slagit ut ungefär hälften av Saudiarabiens oljeproduktion, så har också svenska bränslepriser stigit under morgonen och förmiddagen..

SR - 3 timmar sedan

Brexitavtal ska diskuteras på lunch

Idag sker det första mötet mellan Jean-Claude Juncker och Boris Johnson sedan den senare tillträdde som brittisk premiärminister..

SR - 6 timmar sedan

Misstänkta islamister kopplas till förskolor

Misstänkta islamister kopplas till förskolor och familjedaghem, skriver Aftonbladet..

SR - 6 timmar sedan

Åklagaren yrkar på dagsböter för de tre åtalade poliserna

Åklagaren yrkar på villkorlig dom och dagsböter för de poliser som var inblandade i dödsskjutningen av 20-årige Eric Torell..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.