PrivataAffärer > Ekonomi

Sunday, 15 September, 22:37

PrivataAffärer - 10 sep 19 kl. 04:00

Snitträntan faller hos storbankernaHos de 14 banker och bolåneinstitut som finns med i jämförelsen landade tremånaders snitträntan på i genomsnitt 1,46 procent vilket är 0,01 procentenheter lägre än föregående månad. Men ser man till enskilda aktörer var ränterörelserna mer spretiga. Ica Banken och Danske Bank var de enda som noterade uppgångar (+0,01 procentenheter) och snitträntan ligger nu på 1,55 respektive 1,59 procent. Storbanken Swedbank står för den största förändringen då snitträntan på tremånaders bolån sjönk från 1,66 procent till 1,60 procent. Även Handelsbankens ränta föll: från 1,61 till 1,58 procent medan SEB sjönk från 1,47 till 1,45 procent.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Banken, Danske Bank, Swedbank, Handelsbankens, SEB, Stabelo, Skandia, Institut, Bolån, SBAB, Bank, Gustavsson, Annons, Compricer

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Snitträntan, faller, hos, storbankerna
PrivataAffärer - 10 maj 19 kl. 06:55

Här är bankerna där snitträntan rört sig mest

Ser man på de 14 banker och bolåneinstitut som ingår i vår jämförelse så landade snitträntan på tremånaders boräntan under april på 1,47 procent, oförändrat mot mars. Men ser man till enskilda aktörer så var skillnaderna desto större. Den största förändringen syns hos Ålandsbanken, en bank som tidigare var en av de aktörer med allra lägst snittränta.

PrivataAffärer - 08 sep 17 kl. 06:35

Storbanken där snitträntan sjunker mest

Snitträntan på tremånaders bolån låg i princip stilla under augusti. Men ser man på enskilda banker rörde sig räntorna en del. Bland annat sjönk snitträntan relativt mycket hos en av storbankerna....

PrivataAffärer - 08 jun 16 kl. 23:10

Banken där snitträntan ökat mest

Under maj var det relativt små förändringar när det gäller bankernas snitträntor på bolån. Men några banker stack ut ur mängden. Mest ökade snitträntan hos en av storbankerna....

PrivataAffärer - 09 okt 17 kl. 09:34

Storbanken där snitträntan stiger mest

Snitträntan på 3-månaders bolån föll något hos de flesta banker under september. Men en av storbankerna sticker ut med en rejäl ränteökning....

PrivataAffärer - 07 okt 15 kl. 15:11

SEB höjer snitträntan kraftigt

SEB chockhöjde snitträntan på rörliga bolån i september. Nu tar Danske Bank över som banken med lägst genomsnittlig tremånadersränta....

DN - 09 dec 16 kl. 21:32

Snitträntan har fått fler att pruta på sina bolån

Hälften av svenska bolånetagare prutar på sina bolån i dag. Det är en ny toppnivå, visar ny undersökning. – Snitträntan som började redovisas förra året har gett låntagarna ett bra verktyg, säger sparekonomen Claes Hemberg..

PrivataAffärer - 08 aug 16 kl. 12:57

Här faller snitträntan mest

Bankernas snitträntor på bolån steg marginellt under juli. Men hos en storbank sjönk räntan kraftigt samtidigt som  juni månads dyraste bank halkat ner ett snäpp....

DN - 09 sep 14 kl. 16:37

Därför vill storbankerna inte redovisa snitträntan

Skandiabanken redovisar som första bank kundernas snittränta för bolån med motiveringen att de vill öka transparensen. Storbankerna ser positivt på åtgärden, men vill själva vänta på direktiv från Finansinspektionen innan de följer efter..

DN - 07 okt 15 kl. 15:20

Snitträntan för bolån på väg upp

Tre av de fyra storbankerna har höjt sina snitträntor i september. Störst ökning står SEB för, enligt en genomgång av Di.se.

E24 - 05 jun 15 kl. 06:00

Så blir du en vinnare med nya snitträntan

Från och med i dag, fredag, tvingas alla bolånebanker att redovisa vilken ränta kunderna egentligen betalar. Det kan bli till ett kraftfullt verktyg för låntagaren vid prutningen hos banken. Så här drar du nytta av snitträntorna och blir en vinnare vid förhandlingsbordet – och så här undviker du fallgroparna..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - I förrgår: 15:26

Uppgifter: EQT:s notering redan övertecknad

En källa med djup och bred erfarenhet av noteringsprocesser säger till tidningen att intresset tycks vara oerhört stort för noteringen i marknaden, inte minst eftersom beloppet som ska tas in är relativt litet visavi den mängd krut EQT lagt på processen. Priset i noteringen av riskkapitalbolaget EQT förväntas ligga i intervallet 62-68 kronor per aktie, vilket motsvarar ett marknadsvärde om cirka 59,1-64,8 miljarder kronor efter erbjudandets genomförande, en besked från EQT på torsdagen..

PrivataAffärer - I förrgår: 11:29

Hernhag: Fyra utländska aktier för portföljen

Aktiespararen: Hej Marcus, har mer än 70 procent av mitt innehav i svenska aktier, men vill fördela risken och köpa utländska aktier. Vilka utländska aktier kan du rekommendera på medellång och lång sikt?
Marcus: Hej!

PrivataAffärer - I förrgår: 11:34

Trading Direkt om handelskrig, EQT och makroläget


Dessutom snackar vi handelskrig mellan USA och Kina, EQTs börsnotering och Hongkongbörsens bud på Londonbörsen. Avslutningsvis pratar vi med vår reporter Michael Bernander om förväntningarna inför H&Ms försäljningsstatistik som släpps på måndag. Aktier/bolag som nämns utöver tekniska analyser: Easy Jet Tobbe Roséns val: DAX, S&P500, OMXS30, Swedbank, H&M, Astra Zeneca, USD/SEK, GBP/SEK, Koppar, Guld, Olja (Brent) Tittarönskemål: CD Project Red, Raybased, Bublar, SSAB, Nolato, AAK, Nobina, Haldex, Neurovive Pharmaceuticals, Nokia, Epiroc, Scandinavian Health Innovations, Rejlers, Sectra  .

PrivataAffärer - I förrgår: 11:00

Förvaltare spår 10-procentig uppgång på indiska börsen

Det kan ta lite tid för den indiska marknaden att studsa upp, men Suresh Tantia, senior investeringsstrateg på Credit Suisses Asia Pacific CIO Office, är säker på sin sak. – Jag tror att på sex månader blir avkastningen med lätthet 10 procent, säger han till CNBC. Ett skäl till hans positiva syn på Indien är att det för tillfället inte finns några externa hot mot landet, varken politiska eller ekonomiska.

PrivataAffärer - I förrgår: 10:06

EQT:s notering kostar en kvarts miljard

  Läs också: EQT värderas till cirka 60 miljarder - prospektet släppt Av detta beräknas 11 miljoner euro påverka resultaträkningen. 6 miljoner euro är inkluderade i EQT:s redovisning fram till och med halvårsskiftet. ”Utöver direkta transaktionskostnader kommer, i samband med erbjudandet, ett antal medarbetare erhålla ytterligare ersättning, villkorad av att erbjudand

PrivataAffärer - I förrgår: 09:29

Anmäl dig till Stora Placeringskvällen i Umeå 14 oktober

Evenemanget i korthet: Vad: Stora Placeringskvällen i Umeå
Var: Umeå Folkets Hus, Vasaplan, Skolgatan 59
När: Måndag 14 oktober kl 18-2130 (cirka). Insläppet öppnar 1730 På scen finns bland annat representanter från DNB, Splitan Fonder, Danske Invest, Didner & Gerge och Odin Fonder. Dessutom får du höra Privata Affärers fondreporter Sofia Ullerstam tipsa om intres

PrivataAffärer - I förrgår: 08:55

Två nya köprekar bland analyserna

SEB Equities höjer sin rekommendation för Norwegian till köp från behåll. Riktkursen höjs till 53 från 31 norska kr. Det skriver Bloomberg First Word.

PrivataAffärer - I förrgår: 08:18

Uppgifter: Trump kan tänka sig tillfälligt Kina-avtal

Han kommenterade uppgifter om att Trump-administrationen förbereder någon form av interimsavtal som skulle minska spänningarna med Kina. Bland annat skulle de kunna minska eller ta bort en del tullar på kinesiska varor. Trump sade att han helst skulle vilja ha ett helt avtal.

PrivataAffärer - I förrgår: 07:59

Hemnet: Allt mer budgivning på bostadsrätter

”Vi ser en tydlig procentuell ökning av budpremien från i augusti i fjol. När marknaden var som hetast var budpremien upp mot 15 procent ibland, sedan störtdök den hösten 2017 och var nere i noll som lägst. Sedan har vi sett en stadigt ökande trend och vi är nu på den högsta nivån sedan oktober 2017”, säger Hemnets talesperson Staffan Tell till Nyhetsbyrån Direkt.

PrivataAffärer - I förrgår: 04:00

Latinamerikafonder klarade pärsen

Latinamerikafonderna har i snitt tappat cirka 1,51 procent senaste månaden. Med tanke på de genomgripande och dramatiska händelserna på kontinenten borde kanske tappet vara betydligt större. Valet i Argentina ledde till en kris i relationen med grannlandet Brasilien, som i sin tur plötsligt befann sig i ett skarpt läge gentemot EU på grund av president Bolsonaros hållning till bränderna i Amazonas.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.