Affärsvärlden > Ekonomi

Monday, 16 September, 02:07

Affärsvärlden - 09 sep 19 kl. 15:15

Tyskland överväger skuggbudgetTyskland överväger att inrätta en "skuggbudget" för att öka de offentliga investeringarna, men samtidigt kringgå begränsningarna i de nationella skuldreglerna..
Läs mer på Affärsvärlden

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tyskland, överväger, skuggbudget
Realtid - 08 aug 19 kl. 16:16

Tyskland överväger låna till klimatinvesteringar

Tyskland överväger en finanspolitisk helomvändning genom att överge sitt mål sedan länge om balanserad budget för att låna till klimatinvesteringar, uppge en regeringskälla för Reuters..

Nyhetsverket - 04 okt 14 kl. 18:41

Tyskland överväger att skicka soldater till Östra Ukraina

Regeringen i Berlin överväger att skicka 200 soldater för att bistå OSSE-observatörerna i det krigshärjade Östra Ukraina, enligt tidningen Bild. Bland annat hoppas regeringen få godkännande från Bundestag för att skicka 50 tyska fallskärmsjägare till Östra Ukraina, enligt den tyska tidningens ej namngivna källor. En källa bekräftar till nyhetsbyrån Reuters idag att regeringen överväger att skicka soldater för att övervaka den skakiga vapenvilan mellan proryska separatister och regeringssty....

Affärsvärlden - 13 nov 12 kl. 13:04

Tyskland överväger stor utbetalning till Grekland

Tysklands regering överväger att sammanföra tre tänkta utbetalningar till Grekland och överföra mer än 44 miljarder euro i ett svep..

YLE - 20 jul 13 kl. 15:11

Tyskland överväger att arrangera EM i fotboll år 2024.

Allt beror på vilka städer det Europeiska fotbollsförbundet UEFA utser till värdstäder för EM-slutspelet år 2020. Det tyska fotbollsförbundets president Wolfgan Niersbach säger att Tyskland funderar på att helt avstå från sin ansökan att få arrangera semifinalerna och finalen för EM 2020. På så sätt kanske vi kan ordna hela turneringen år 2024 istället.

YLE - 14 jan 16 kl. 15:20

Konstgräs på plats i Botniahallen - direktör överväger skadestånd

Konstgräsmattan som samkommunen beställt för nästan 350 000 euro är redan två veckor försenad. En tillfällig lösning gör att VPS ändå överväger att träna där. Botniahallen i Korsholm har äntligen fått en ny konstgräsmatta som täcker halva hallen.

Cornucopia - 23 aug 16 kl. 21:31

Tyskland förbereder sig för krig - överväger återinföra värnplikt, skaffar civilförsvar

Tysklands krigsförberedelser i den nya civilförsvarsplanen fortsätter. Det civila samhället ska mobiliseras för att försörja det tyska försvaret med fordon, livsmedel, bränsle och infrastruktur. Man överväger också att återinföra ett värnpliktsförsvar bara fem år efter man avskaffade det.

Västerbottens Folkblad - 26 feb 19 kl. 10:26

Northvolt överväger att bygga i Tyskland

Northvolt överväger att bygga en batterifabrik i Tyskland, enligt den tyska tidningen Welt. Detta var Dagens industri först att berätta om som svensk media. Northvolts vd Peter Carlsson ska ha berättat för den tyska tidningen Welt att en batterifabrik planeras att byggas i Tyskland tidigast år 2024, förutsatt att det finns tillräckligt med kraft från […].

YLE - 22 mar 17 kl. 11:02

Fler länder överväger förbud mot elektronik i flygplanskabinen

Också Kanada och Frankrike överväger nu att införa nya restriktioner gällande elektronik ombord på flygplan. USA och Storbritannien har meddelat att de inför ett förbud för bland annat bärbara datorer och pekplattor av en viss storlek i kabinen. Förbudet gäller passagerare som reser från Turkiet och flera länder i Mellanöstern och Nordafrika med bland annat flygbolagen Emirates, Etihad, Qatar Airways, Turkish Airlines, British Airways och EasyJet.

DN - 01 jan 16 kl. 21:22

Danmark överväger gränskontroll mot Tyskland

Danmark överväger att införa gränskontroller mot Tyskland. Det sade statsminister Lars Løkke Rasmussen i sitt nyårstal..

Affärsvärlden - 26 feb 19 kl. 08:02

Northvolt överväger bygga batterifabrik i Tyskland

Det svenska batteriföretaget Northvolt överväger att bygga batterifabrik i Tyskland. Det skriver tyska tidningen Welt efter att pratat med Northvolts vd Peter Carlsson..

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - I förrgår: 15:13

Källor: Hongkongbörsens ägare överväger fientligt övertagande av Londonbörsen

Hongkongbörsens ägare HKEX tänker inte ge upp försöken att köpa upp Londonbörsens ägare LSE trots avböjande av diskussioner. HKEX överväger till och med ett fientligt övertagande av LSE, rapporterar Financial News med hänvisning till källor..

Affärsvärlden - I förrgår: 15:10

Oscar Properties vinner tvist om förhandsavtal

Oscar Properties har vunnit en tvist i Tingsrätten gällande 79 & Park på Gärdet..

Affärsvärlden - I förrgår: 15:02

USA-börserna väntas klättra uppåt

De ledande USA-börserna ser ut att inleda fredagens handel uppåt med stöd från uppmuntrande kommentarer i veckan kring handelskonflikten mellan USA och Kina samt ECB:s lättnadsåtgärder och uppmuntrande kommentarer från handelskonflikten mellan USA och Kina..

Affärsvärlden - I förrgår: 14:45

ECB: Stor oro över digitala valutor

Euroländernas finansministrar är mycket oroade av digitala valutor, som Facebooks Libra. Ministrarna vill att kraven för myndighetsgodkännande kommer att sättas mycket högt..

Affärsvärlden - I förrgår: 14:18

Londonbörsens ägare ratar bud

Londonbörsens ägare, LSE, ser "ingen anledning" att fördjupa sig med något engagemang i förhandlingar med Hongkongbörsens ägare HKEX om ett uppköp, efter onsdagens anbud på motsvarande 260 miljarder kronor..

Affärsvärlden - I förrgår: 09:05

Många räknar med norsk räntehöjning

Norges centralbank kan gå mot strömmen och strama åt med en räntehöjning nästa vecka, enligt en enkät gjord av Reuters..

Affärsvärlden - I förrgår: 13:27

Cykliskt och banker i toppen på börsen

Stockholmsbörsen fortsatte upp vid lunchtid på veckans sista handelssession, med OMXS30 på väg mot den åttonde raka positiva dagen, med stöd av positiva BNP-data från SCB och torsdagens aviserade lättnadsåtgärder från Europeiska centralbanken..

Affärsvärlden - I förrgår: 12:53

Så väntas Federal Reserve agera

Federal Reserve väntas följa upp räntesänkningen i juli med en ny sänkning av styrränteintervallet, med 25 punkter, vid FOMC-mötet den 17-18 september..

Affärsvärlden - I förrgår: 11:06

Sandviks SMT tar stororder

Sandviks division Sandvik Materials Technology, SMT, har fått en order värd cirka 400 miljoner kronor..

Affärsvärlden - I förrgår: 11:01

ABG: Köp forskningsbolaget

ABG Sundal Collier tar upp bevakning av Saniona med rekommendationen köp och riktkurs 32 kronor..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.