Dagens Media > Ekonomi

Monday, 16 September, 08:23

Dagens Media - 09 sep 19 kl. 08:05

Oro kring konjunkturen – spel, bil och resor tynger marknadenSommaren var usel för mediesäljarna. Dipp eller lågkonjunktur är frågan? Dagens Media pejlar stämningarna i en luttrad bransch. ”Vi kan se en accelererande oro på marknaden”, säger Alexander Lydecker på Bonnier News..
Läs mer på Dagens Media
Läs mer om:
Media, Alexander Lydecker, Bonnier News

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Orokring , konjunkturen, spel, biloch , resor, tynger, marknaden
Dagens Media - 09 sep 19 kl. 08:05

Spel, bil och resor tynger marknaden

Sommaren var usel för mediesäljarna. Dipp eller lågkonjunktur är frågan? Dagens Media pejlar stämningarna i en luttrad bransch..

VA - 09 feb 11 kl. 09:49

Riksbanken: konjunkturen stärks visar undersökning

9 februari Konjunkturen har fortsatt att stärkas och förväntningarna pekar mot en positiv utveckling också under det kommande halvåret, även om det märks en viss dämpning i förväntningarna. Riskerna runt konjunkturläget har också minskat jämfört med september. Det framgår av en enkätundersökning som Riksbanken genomförde bland medelstora och stora företag i januari.

Cornucopia - 03 nov 18 kl. 12:21

Nybilsregistreringarna och konjunkturen

Nybilsregistreringar av personbilar är en stark konjunkturindikator, som släpar efter konjunkturläget något. Den senaste högkonjunkturen har driven av de artificiellt låga räntorna har dock brutit mot detta mönster. Frågan är om vi har ett paradigmskifte, eller om detta bara är ännu ett utfall av att konstlade räntor har gett en konstlad högkonjunktur?

Cornucopia - 10 apr 18 kl. 10:30

Konjunkturen påverkar inte hushållens konsumtion - utom för utlandsresor och bilar

Vare sig lågkonjunktur eller ens recession har någon större påverkan på hushållens ständigt stigande konsumtion. Det enda som i princip påverkas är resor och inköp av nya bilar. Istället sägs pengarna gå till att lyxa till det hemma när ekonomin går dåligt.

Dagens PS - 02 jan 19 kl. 09:17

Bil Sweden spår inbromsning av bilköpen

Bil Sweden prognostiserar en personbilsförsäljning i Sverige på 335 000 bilar under 2019. Det kan jämföras med utfallet 353 666 under 2018. ”Vår prognos för 2019 är 335 000 nya personbilar, vilket är en minskning med 5,3 procent jämfört med 2018.

PrivataAffärer - 11 sep 18 kl. 10:01

SEB: Splittrad syn på konjunkturen

Det är svårt att förutse när övergångarna i konjunkturen sker, men SEB ser den gradvisa inbromsningen i konjunkturen just nu. Det är också den som ligger till grund för SEB:s prognoser men banken är också beredd på ”ett mer dramatiskt förlopp, så som ofta skett historiskt”. Inbromsningen har gjort att SEB sedan en månad minskat riskerna i sina portföljer till neutral nivå.

BT - 12 mar 14 kl. 17:36

Kinesisk oro sänkte Stockholmsbörsen

Kurserna på Stockholmsbörsen backade på onsdagen pressade av oro för vart konjunkturen är på väg i Kina. Det breda OMXS-indexet stängde på minus 0,9 procent. Även på de ledande Europeiska börserna föll kurserna.

Sydsvenskan - 13 mar 14 kl. 05:30

Oro över Kina påverkar kurser

Kurserna på Stockholmsbörsen backade på onsdagen pressade av oro för vart konjunkturen är på väg i Kina.Det breda OMXS-indexet stängde på minus 0,9 procent. Även på de ledande europeiska börserna föll kurserna.

Sydsvenskan - 13 aug 11 kl. 06:30

Konjunkturen dominerar valet

Maktkamp går före ekonomiska lösningar i USA.
Hotet om att USA-ekonomin ska gå in i en ny recession har förstärkts. Men de politiska låsningarna kvarstår.

Sydsvenskan - 17 apr 13 kl. 06:30

Konjunkturen sänkte kurserna

Oro över konjunkturen och svaga kvartalsrapporter fortsatte att driva ned aktiekurserna på tisdagen.Vid stängning hade Stockholmsbörsens OMXS-index sjunkit med 0,9 procent till 364,6.Bland storbolagen tappade Alfa Laval och Getinge mest, båda var ned 2,2 procent.

Fler nyheter från Dagens Media

Dagens Media - 15 minuter sedan

Åsa Bredin: ”Candy Crush blev en oväntad succé”

Under 15 gästas idag av Åsa Bredin, teknikchef på mobilspelsbolaget King, som diskuterar mobilspel, programmering och hur vi ska hantera skärmtid..

Dagens Media - 12 sep 19 kl. 15:18

Visual Art och Ica utökar samarbetet

Visual Art får utökat förtroende, inleder samarbete med Ica Media om nationell medieförsäljning för digitala butiksskärmar i kassalinje och butik..

Dagens Media - I förrgår: 11:18

”Utsätt din retargetingaktör för konkurrens”

REPLIK. Dick Eriksson, nordisk försäljningschef på RTB House, svarar på Criteos debattinlägg och argumenterar för att marknadsförare ska använda fler retargetingaktörer – inte bara en..

Dagens Media - I förrgår: 09:51

Anders Billing till SvD

Anders Billing lämnar Sveriges Radio för att istället bli ekonomiredaktör på SvD Näringsliv..

Dagens Media - I förrgår: 09:35

Så skapar du ett medlemsfinansierat medium

EXPERTEN SVARAR. Emanuel Karlsten och Olle Lidboms podd, Mediepodden, har tidigare finansierats av annonser. I somras ställde de ett ultimatum till lyssnarna – 10 000 kronor i medlemsfinansierng i månaden eller så läggs podden ned..

Dagens Media - 13 sep 19 kl. 07:50

Pubmatic öppnar upp för header bidding på OTT

Nu uppdaterar Pubmatic sin lösning ”Openwrap” så att den kan hantera alla kanaler – inte bara display. ”Den digitala reklambranschen kan locka till sig ytterligare investeringar”, säger Jonas Olsen, ansvarig för video på Pubmatic..

Dagens Media - 13 sep 19 kl. 07:52

Wiki Tribune relanseras: ”Det blev inte bra”

DMEXCO 2019. Wikipediagrundaren Jimmy Wales avslöjar på Dmexco att han relanserar webbtidningen Wiki Tribune – denna gång som ett sociala medium..

Dagens Media - 13 sep 19 kl. 07:41

Sverige ”safe haven” för IP-tjuvar – regeringen måste agera

Piratkopieringen innebär 17 miljarder kronor i förlorad försäljning, 7,5 miljarder i uteblivna skatteintäkter samt att 7 000 jobb går förlorade. Nu måste regeringen visa handlingskraft och införa det färdiga förslaget om grovt upphovsrätts- och varumärkesbrott, skriver åtta företrädare för kunskapsintensiva näringar..

Dagens Media - 12 sep 19 kl. 15:35

Därför har jag bytt ut min tv mot airpods

Utvecklingen från skärmmedia mot ljud är en makrotrend som kommer att påverka oss alla. Och den har sin rot i skärmutmattningen – ett begrepp som hela världen pratar om, skriver Walter Naeslund, Honestys vd..

Dagens Media - 12 sep 19 kl. 15:18

Visual Art ska sköta Icas medieförsäljning i butik

Visual Art får utökat förtroende, framöver ska utomhusbolaget ha hand om medieförsäljningen för Icas digitala ytor..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.