Dagens Media > Ekonomi

Thursday, 19 September, 20:50

Dagens Media - 09 sep 19 kl. 13:24

Data är den nya oljanInternet kryllar av data. Data är den nya oljan sägs det, frågan är bara vems data? Och hur ska vi som marknadsförare använda oss av data i det stora digitala ekosystemet? undrar Amnets Sebastian Edlund, Product Manager på Amnet och DDL..
Läs mer på Dagens Media
Läs mer om:
Amnets Sebastian Edlund, Manager, Amnet, DDL

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dataär den nya , oljan
Dagensanalys.se - 23 okt 17 kl. 12:51

Använd egen data för att tjäna mer pengar – med hjälp av en DMP

Det pratas en hel del om Data Management Plattformar – DMP och att man behöver ha det, men vad är det egentligen och varför behöver man ha det. När marketing tech kartan hela tiden fylls på och med över 5000 företag och system som är listade på den så behöver man gå ifrån själva paketeringen till tex. CRM system, eller Marketing Automation System och i stället titta på funktioner och vad den faktiskt gör.

Dagens PS - 12 timmar sedan

Blir det krig om oljan?

DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. ”Saudiarabien har rätt att försvara sig”, säger USA:s utrikesminister Mike Pompeo på Twitter efter drönarattacken på två av landets oljeanläggningar.

DI - 30 dec 11 kl. 08:49

Råvaror: Oljan fortsätter upp

Oljan har stigit ytterligare något efter en del positiva USA-data, stigande börser och geopolitiska spänningar. Även basmetallerna och guldet är upp..

Affärsvärlden - 08 feb 13 kl. 08:53

Kinesiska siffror lyfter oljan och basmetallerna

Oljan och basmetallerna har stigit med stöd av kinesiska data på fredagsmorgonen. Ädelmetallerna stiger marginellt..

DI - 22 maj 14 kl. 13:39

Råvaror: Oljan ligger lågt

Oljan handlas fortsatt på något lägre nivåer efter att ha stigit på onsdagen, medan basmetallerna är upp i spåren av positiva Kina-data. Guldet har stigit cirka 0,5 procent..

DI - 27 maj 14 kl. 14:13

Råvaror: Oljan tappar

Oljan vände under förmiddagen ned och noteras tidig eftermiddag något lägre inför eftermiddagens USA-data. Samtidigt fortsätter guldet den senaste veckans nedåttrend och handlas nu klart under 1.300 dollar när bland annat statistik från Kina indikerat lägre efterfrågan..

DI - 16 jul 14 kl. 15:28

Råvaror: WTI oljan uppåt

WTI-oljan stöds av nattens Kinadata och gårdagens API-data när DOE:s officiella oljelagersstatistik inväntas. På basmetallmarknaden noteras oregelbundna rörelser..

DI - 06 nov 15 kl. 09:59

Råvaror: Oljan återhämtar sig

Råvarorna utvecklades i olika riktningar under fredagsmorgonen. Oljan återhämtade sig något efter två dagar av nedgångar på data som visat stigande råvarulager i USA. Nervositet märktes samtidigt bland basmetallsinvesterare inför USA:s jobbrapport som presenteras i eftermiddag.

DI - 25 jan 16 kl. 17:58

SEB: Därför närmar oljan sig botten

Hur långt kan oljan falla? SEB söker svaret i relation till andra energislag. Historiska data pekar mot en oljebotten omkring 25 dollar..

DI - 13 jun 16 kl. 22:15

Råvaror: Oljan fortsätter backa men guld klättrar

Oljan backade under måndagen, i kölvattnet av fredagens data som visade att antalet oljeriggar i USA steg för andra veckan i rad. Guldet steg däremot till sin högstanivå på fyra veckor, lyft av Brexit-oro..

Fler nyheter från Dagens Media

Dagens Media - 4 timmar sedan

Så bygger annonsörer räckvidd

MEDIEDAGEN. Den digitala räckvidden lyfts fram som en kritisk framgångsfaktor för medieföretagen. Men hur ökar du din räckvidd, och hur hittar du rätt målgrupp?

Dagens Media - 4 timmar sedan

Strategin bakom Schibsteds kringaffär

MEDIEDAGEN. ”Vi är kryssningsfärjan som investerar i de små snabba båtarna”, säger Martin Frey, chef för Schibsted Growth..

Dagens Media - 5 timmar sedan

Expressen skrotar två chefstjänster

Två chefstjänster inom Expressen TV försvinner i samband med Expressens sparpaket..

Dagens Media - 6 timmar sedan

Få spelbolag köper sökord – trots massiva medieköp

Enbart fem spelbolag återfinns på listan över Sveriges 100 största sökordsköpare. En ökning är att vänta..

Dagens Media - 6 timmar sedan

Bilvarumärkena ratar adwords

Inför ett bilköp väljer de flesta konsumenter att vända sig till Google. Men bilbolagen ligger långt ner på listan över Sveriges största sökordsannonsörer..

Dagens Media - 6 timmar sedan

Här är Sveriges 100 största adwords-köpare

Resor och finansiering ligger i topp och kasino- och bilbolag ligger långt ned på listan över Sveriges 100 största sökordsannonsörer. Här hittar du den fullständiga topplistan..

Dagens Media - 6 timmar sedan

Avod tappar mark till förmån för SVT Play

MEDIEFAJTEN. SVT tar andel av det digitala tittandet på bekostnad av de kommersiella aktörerna. Samtidigt ökar tittandet totalt sett.

Dagens Media - 7 timmar sedan

Det har e-handlarna att vinna på att möta kunderna IRL

Allt fler e-handlare startar popupbutiker. Målet är att den personliga kontakten med kunderna ska öka försäljningen – och det även online. Rasmus Solholm, vd på Gigstr, ser popupbutikerna mer som en marknadskanal än en traditionell säljkanal..

Dagens Media - 9 timmar sedan

Svenskans största satsning på tio år – här är planen

Publishern Anna Careborg om SvD:s storsatsning: ✓ Sajten som huvudprodukt ✓ Rekryteringsoffensiven ✓ Nya intäktsområden ✓ Fokus på digitalt ✓ Engagerade prenumeranter.

Dagens Media - 9 timmar sedan

Thomas Arnroth om tiden på Kit

Nyligen rapporterade Dagens Media att Kit slutar med journalistik. Den prisbelönte journalisten Thomas Arnroth, som lämnade i förra veckan, tycker att det är sorgligt. Men för Dagens Media berättar han att beslutet att lämna grundar sig på annat..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.