VA > Ekonomi

Saturday, 21 September, 23:24

VA - 09 sep 19 kl. 13:08

Oljebolaget lovar att städa upp oljespill efter Dorian”Situationen är komplex och utmanande. Skadepåverkan på infrastruktur försvårar avhjälpnings- och stödinsatserna”, skriver Equinor. .
Läs mer på VA
Läs mer om:
Dorian, Equinor

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Oljebolaget, lovaratt , städaupp , oljespillefter , Dorian
DI - 09 sep 19 kl. 11:39

Equinor lovar att städa upp oljespill efter Dorian

Oljebolaget Equinor lovar städa upp efter att oljespill hittats på Bahamas i närheten av en lagerterminal, spill som….

Helsingborgs Dagblad - 01 apr 12 kl. 07:26

Nytt oljespill nära Rio de Janeiro

Ännu ett oljespill nära Rio de Janeiro spär på oron för hur oljeboomen i brasilianska vatten drabbar miljön, och i synnerhet de världsberömda stränderna. Det senaste oljebältet upptäcktes i helgen, och sträcker sig två kilometer, men uppges i nuläget inte hota Rio. Tidigare större läckor har spårats till Chevrons arbete i havet.

UNT - 23 apr 12 kl. 20:39

Oljespill 60 gånger värre än påstått

Shells oljespill 2008, som ödelagt fisket för tiotusentals invånare i samhället Bodo i södra Nigeria, är minst 60 gånger värre än vad oljebolaget påstår, hävdar Amnesty International. (TT).

Nyhetskanalen - 23 apr 12 kl. 20:43

Shells oljespill 60 gånger värre än påstått

Shells oljespill, som ödelagt fisket för tiotusentals invånare i samhället Bodo i södra Nigeria, är minst 60 gånger värre än vad oljebolaget påstår. Det hävdar organisationen Amnesty i en ny rapport på måndagen. Läckaget som ägde rum 2008 har lett till en gigantisk rättsprocess i Londons High Court.

BT - 04 aug 11 kl. 12:46

Kinesiskt oljespill värre än befarat

Det enorma oljespillet utanför Kinas ostkust är värre än man tidigare trott, skriver det amerikanska oljebolaget Conoco Phillips. Under upprensningsarbetet har bolaget hittat oväntat stora mängder oljebaserad lera på botten. Spillet täcker nu ett område stort som Öland.

Opinionen.se - 29 jan 13 kl. 20:06

BP:s ansvar för oljespill klubbat

En domstol i USA har godkänt en uppgörelse om oljebolaget BP:s ansvar för katastrofen vid den läckande oljekällan i Mexikanska golfen 2010. BP har medgett skuld och ska betala 4,5 miljarder dollar i böter. Oljeutsläppet är det värsta i USA:s historia.

Sydsvenskan - 24 dec 12 kl. 06:30

BP och oljeutsläppet i Mexikanska golfen

Mötet med president Barack Obama varade två timmar längre än planerat och klockan var halv tre på eftermiddagen när Carl-Henric Svanberg, styrelseordförande i British Petroleum, steg ut ur Vita huset. Journalisterna väntade.Detta var inte en av de ljusa dagarna i Svanbergs liv.

Sydsvenskan - 24 dec 12 kl. 06:30

BP och oljeutsläppet i golfen

Mötet med president Barack Obama varade två timmar längre än planerat och klockan var halv tre på eftermiddagen när Carl-Henric Svanberg, styrelseordförande i British Petroleum, steg ut ur Vita huset. Journalisterna väntade. Detta var inte en av de ljusa dagarna i Svanbergs liv.

Supermiljöbloggen - 06 nov 18 kl. 11:11

Svenska banker får fortsatt bottenbetyg gällande klimat

Årets ranking av svenska bankers hållbarhetsriktlinjer är här. Bankerna har förbättrat sina policys en aning, men deras krav på företagen att ta klimathänsyn rimmar fortfarande väldigt illa med den klimatkris vi befinner oss i.  Sveriges största banker rankas varje år i projektet Fair Finance Guide utifrån deras riktlinjer för hållbarhet.

Fler nyheter från VA

VA - Igår: 18:53

Internet fyller 30 år – här är milstolparna vi minns

För 30 år sedan blev internet till. Här följer en historisk tidslinje över hur World Wide Web gick från ”fluga” till en fråga om demokrati. .

VA - Igår: 18:54

Techentreprenören efter sonens död: ”Du måste bli lika bra på att boka in tid med barnen som att boka jobbmöten”

Ett Linkedininlägg från J.R. Storment som mitt under ett stormöte fick chockbeskedet att hans åttaårige tvillingson plötsligt avlidit har blivit viralt.

VA - Igår: 15:43

Företagen som går från ord till handling för att stödja Gretas klimatstrejk

Dagens globala klimatstrejk, initierad av miljöaktivisten Greta Thunberg, har sporrat företag och organisationer världen över till nya idéer och lösningar för att visa sitt stöd. .

VA - Igår: 14:42

PostNord använder AI när Kinapaketen kommer in

Med artificiell intelligens har PostNord förbättrat den automatiska sorteringen av inflödet från kinesiska e-handelssajter. De ser fortsatt stora möjligheter för teknologin inom andra områden för att effektivisera verksamheten. .

VA - Igår: 13:37

McDonalds höjer utdelningen - för 44:e året i rad

McDonalds har höjt utdelningen varje år sedan bolaget började lämna utdelning 1976. .

VA - Igår: 14:03

Kursdubbling på 2 dagar - energilagringsbolaget fortsätter tokrusa

 Saltx Technology stiger ytterligare 43 procent idag, igår 53 procent. .

VA - Igår: 12:52

Analytiker ser saudisk ”överoptimism” till återuppbyggnad

Bristande transparens i den sudiska statsapparaten. Handlare och analytiker är skeptiska. .

VA - Igår: 11:00

Ger batterier nytt liv – ”Jag ser ingen begränsning”

Nilar fyller på batterier med syrgas så att de får nytt liv gång på gång. Lansering sker i höst.  .

VA - Igår: 11:08

100 000 eldrivna skåpbilar – så ska Bezos göra Amazon koldioxidneutralt till 2040

Lagom till FN-mötet Climate Action Summit i New York  och miljöaktivisten Greta Thunbergs storstrejk världen över har Amazon-grundaren Jeff Bezos gått ut med målet att internetbjässen ska vara koldioxidneutral 2040.  .

VA - Igår: 10:19

Hon är Danske Banks nya vd i Sverige

Bankens nya vd heter Johanna Norberg. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.