Dagens PS > Ekonomi

Tuesday, 17 September, 12:40

Dagens PS - 09 sep 19 kl. 13:05

Risigt i skogen – siffran som spår ras för bolagetLeveranserna faller, och prognosen för resten av året är inte bra. Året kan bli tufft för skogsbolagen. Med 15,7 procent fall i leveranserna i Europa av tryckpapper i juni ser det ut som om de svenska skogsbolagen har att se fram emot ett tufft år. Senast vi såg sådana siffror var 2009 under finanskrisen. Informationen från Euro-Graph visar att tidningspapper klarade sig lite bättre än magasinspapper.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Europa, Euro-Graph, Sverige, SCA, Enso, Holmen, Risigt, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Risigti , skogen, siffransom , spår, rasför , bolaget
Dagens PS - 09 sep 19 kl. 13:05

Risigt i skogen – siffran som spår ras för bolagen

Leveranserna faller, och prognosen för resten av året är inte bra. Året kan bli tufft för skogsbolagen. Med 15,7 procent fall i leveranserna i Europa av tryckpapper i juni ser det ut som om de svenska skogsbolagen har att se fram emot ett tufft år.

Helsingborgs Dagblad - 04 jan 12 kl. 17:31

Mystik bakom plaströr i skogen

Polisen i Örkelljunga fick ett samtal från en privatperson som sett en bil med två personer stanna vid en väg i Västrarp. De ska ha gått ur bilen och i skogen placerat ett plaströr med en bit papper. På lappen stod siffran 195.

Expressen - 15 mar 11 kl. 23:30

Davidsson: "Det känns riktigt risigt"

Utslagna i kvartsfinal av nykomlingen AIK. Efter 0-4 i matcher var Johan Davidsson djupt besviken - och irriterad. - Jag är tacksam att jag får stå här och titta på bilder av när AIK njuter...

Expressen - 27 feb 13 kl. 10:17

Högerbacken: "Det såg lika risigt ut i fjol"

En seger på sex träningsmatcher - men i Elfsborgslägret tonar man ned de svajiga försäsongsresultaten. - Det såg lika risigt ut vid motsvarande tidpunkt i fjol och då slutade det ju ändå ganska bra, säger högerbacken Johan Larsson, 22..

SmålandsPosten - 14 jan 15 kl. 06:46

?Vi sitter risigt till?

Ännu har Alvesta kommun inte rekryterat en ny upphandlare. Tjänsten är fortfarande vakant och det är oklart när en ny tjänsteman kan börja. Men rekryteringsprocess pågår.

Sydsvenskan - 05 maj 18 kl. 16:03

Hammarby vann trots kollaps: "För risigt"

Hammarby kollapsade hemma mot Gif Sundsvall – 4–0 blev 4–3. Målvakten Johan Wilands storspel och Pa Dibbas hattrick räddade "Bajen" som är fortsatt obesegrat och återigen allsvensk serieledare. – Det är för risigt, säger Hammarbys tränare Stefan Billbor.

Helsingborgs Dagblad - 05 maj 18 kl. 16:03

Hammarby vann trots kollaps: "För risigt"

Hammarby kollapsade hemma mot Gif Sundsvall – 4–0 blev 4–3. Målvakten Johan Wilands storspel och Pa Dibbas hattrick räddade "Bajen" som är fortsatt obesegrat och återigen allsvensk serieledare. – Det är för risigt, säger Hammarbys tränare Stefan Billbor.

SmålandsPosten - 08 dec 18 kl. 07:00

Tomtefar har hamnat riktigt risigt till

– Vi ligger risigt till, sa tomtefar med grötmyndig stämma. Först trodde jag att han var lite på kanelen, sedan insåg jag att han hade rätt. Och allt var mitt fel..

Supermiljöbloggen - 27 mar 18 kl. 16:26

Vad ska vi med skogen till – Del 3

Hur är det egentligen ställt med det svenska skogsbruket? Varför vill regeringen skydda mer skog? Miljöorganisationer, gräsrotsinitiativ och nu även företag kritiserar de stora skogsbolagen för att använda ohållbara metoder och förvillande marknadsföring.

Expressen - 29 aug 14 kl. 09:23

Per Holknekt lämnade en miljon kr i skogen

2007 börsnoterades klädföretaget Odd Molly och grundaren Per Holknekt poserade på framsidan till Dagens Industri med siffran "100 miljoner". Två veckor senare utpressades Holknekt att betala en miljon kronor kontant. "Jag fick ett personligt hot.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 15 minuter sedan

Bensinpriset chockhöjs med 40 öre per liter

Bensinpriset höjs för andra dagen i rad som ett svar på helgens drönarattacker på saudiska oljeanläggningar. De ledande drivmedelsbolagen höjer nu priset på bensin med 40 öre litern medan dieseln höjs med 30 öre. Under måndagen höjdes drivmedelspriserna med 15 öre litern.

Dagens PS - 15 minuter sedan

Lägre löneökning väntas: ”Betydande utmaningar”

Lägre löneökningar är att vänta när Svenskt näringsliv drar i handbromsen inför den massiv avtalsrörelse som väntar 2020. Det skriver Svenska Dagbladet. I en rapport skriver Svenskt näringsliv att Sverige står inför en rad utmaningar: ”Framöver står svensk konkurrenskraft inför betydande utmaningar.

Dagens PS - 1 timme sedan

Bländas inte av guldet – börsen är bäst

Nu hörs allt fler kommentarer om att guld är rätt val i orostider. Men den långsiktige investeraren ska inte lyssna. En 100-årsgraf visar att guld (gul färg) är en usel investering jämfört med börsen (röd färg).

Dagens PS - 1 timme sedan

Det tror arbetsgivare lockar medarbetare

Kan du gissa vad som toppar listan – och håller du med dem? Det är Novus som på uppdrag av Länsförsäkringar frågat företagare vad de tror är viktigast för att rekrytera och behålla medarbetare. Undersökningen refereras av Kvalitetsmagasinet och nästan nio av tio företagare lyfter fram både den psykosociala och fysiska arbetsmiljön, där mobbning och kränkningar inte förekommer.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Zwipe utvecklar wearable för betalningar

Norska teknikbolaget Zwipe har valts ut av Giesecke + Devrient (G+D) Mobile Security för att utveckla en enhet för biometriska betalningar. Zwipe ska bidra med teknisk design och kärnteknologin för integration i en wearable, bärbar enhet, enligt ett pressmeddelande. Utvecklingen inleds omedelbart och de båda parterna kommer att avisera när produkten är redo för pilottester hos banker.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Expert: Stödet till innovation hamnar fel

Statens pengar går till akademiker och forskare medan uppfinnarna riskerar att försvinna. Örjan Strandberg, talesperson för Nationella Innovatörsrådet och ordförande för Stockholms Innovatörskrets, uttrycker sin oro för det felriktade innovationsstödet på Företagande.se och menar att risken finns att uppfinnarna – som banat väg för svenska storföretags framgångar – försvinner.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Swedbank erkänner brister i verksamheten

Swedbank svarade igår kväll på de frågor som banken fått från tillsynsmyndigheterna i Sverige och Estland, med anledning av deras pågående undersökningar av banken. Swedbank konstaterar i svaren att tillsynsmyndigheternas iakttagelser på flera centrala punkter överensstämmer med bankens egna. Det framgår av ett pressmeddelande.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Rykte: WeWork lägger sin börsnotering på is

Amazons sökresultatmanipulation, spelen i Apple Arcade samt det senaste kring WeWorks börsnotering – det och mer i dagens techbrief. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Google skickar ut inbjudningar till Pixel-event Google har bjudit in media till ett event i New York den 15 oktober där företaget väntas visa upp nya Pixel-telefoner samt nya smarta högtalare i produktserien Google Home, som Dagens PS rapporterade om tidigare i morse.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Fler skattelättnader väntar företagare

Ytterligare 3,5 miljarder kronor går till sänkta skatter på jobb och företagande 2021. Det här konstaterar Dagens Industri (obs inloggning krävs). Det är ännu oklart exakt vilka typer av sänkta skatter det handlar om på jobb och företagande, utöver de sänkta skatter som väntar nästa år.

Dagens PS - 4 timmar sedan

Läsarna stödjer alkoholmonopolet

Trots en potentiellt kontroversiell fråga har nu Dagens PS läsare sagt sitt: vi stödjer statens alkoholmonopol.   PS-BAROMETERN – här sammanställer vi svaren från Dagens Fråga. Vad tycker läsarna egentligen om nyhetsveckan som gått?Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.