VA > Ekonomi

Monday, 16 September, 04:36

VA - 09 sep 19 kl. 12:47

Så går det för svensk industri – ”över genomsnittet””Den viktigaste slutsatsen är att svensk industrins långsiktiga konkurrenskraft verkar ha stärkts gentemot andra rika länder”, menar fackförbundet Juseks chefekonom Daniel Lind. .
Läs mer på VA
Läs mer om:
Juseks, Daniel Lind

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , gårdet för svensk , industriöver , genomsnittet
YLE - 18 sep 17 kl. 15:59

"Vi var bäst i världen och i dag ligger vi under genomsnittet" - Finland backar i OECD-jämförelse av utbildning

Finland placerar sig under genomsnittet i en jämförelse av andelen högskoleutbildade 25-34-åringar i OECD-länderna, meddelar samarbetsorganisationen. OECD-genomsnittet är 43 procent och i Finland är siffran 41 procent, visar publikationen Education at a Glance 2017. - Det här är en mycket allvarlig sak.

Kristianstadsbladet - 27 jan 11 kl. 12:26

Svensk industri åter i topp

Den svenska industrin går fortsatt på högvarv, visar Konjunkturinstitutets (KI) senaste barometer.
- Vi har inte sett en starkare företagsbarometer de senaste 15 åren, säger KI-chefen Mats Dillén.

KI:s så kallade barometerindikator steg till 113,6 i januari från 111,3 i december.

Sydsvenskan - 29 jan 15 kl. 09:13

Munter industri men dystrare hushåll

I näringslivet är läget optimistiskt — men bland hushållen är utsikterna mindre positiva.Den så kallade barometerindikatorn, som mäter det totala stämningsläget bland företag och hushåll, sjönk i januari till 105,6 från 105,9 månaden före.Trots tillbakagången ligger nivån på indikatorn klart högre än det historiska genomsnittet..

Helsingborgs Dagblad - 29 jan 15 kl. 09:13

Munter industri men dystrare hushåll

I näringslivet är läget optimistiskt — men bland hushållen är utsikterna mindre positiva.Den så kallade barometerindikatorn, som mäter det totala stämningsläget bland företag och hushåll, sjönk i januari till 105,6 från 105,9 månaden före.Trots tillbakagången ligger nivån på indikatorn klart högre än det historiska genomsnittet..

DI - 02 jun 17 kl. 16:01

Svenska företag för tröga för smart industri

Svenska industriföretag satsar betydligt mindre på att utbilda anställda i digital teknologi än det globala genomsnittet. Det framgår av en färsk rapport om smarta fabriker, som framhåller bristande investeringsvilja och otydligt ledarskap som viktiga orsaker till att Sverige hamnat på efterkälken..

Dagensanalys.se - 13 nov 18 kl. 19:30

Norden leder vägen med viewability som slår det globala genomsnittet

Mätföretaget Integral Ad Sciences har släppt sin senaste rapport, Media Quality Report, som tillhandahåller benchmark för viewability, brand safety, ad fraud och time-in-view för displayannonsering på desktop och mobilt i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Rapporten visar att viewability* i Norden är högre än det globala genomsnittet. För displayannonsering på desktop uppnår Norden en viewability på i snitt 66,5 % jämfört med 61,6 % för de globala visningarna.

YLE - 18 maj 13 kl. 10:46

Undersökning: Finländarna smalare än EU-genomsnittet

Enligt den senaste utredningen som täcker hela Europa är övervikt vanligast bland ungrarna, medan rumänerna är smalast, uppger den tyska nyhetskanalen Deutsche Welle. Finland ligger under genomsnittet i statistiken om fetma i Europa. Enligt de uppgifter som Deutsche Welle samlat ihop är 15,6 procent av finländska vuxna överviktiga.

Expressen - 19 apr 11 kl. 12:31

"Genomsnittet är fem år"

Niklas Eliasson, 24, kommer troligtvis få genomgå den rättspsykiatriska undersökningen på Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge. Bedöms han vara allvarligt psykiskt sjuk, kommer han överlämnas till vården. - Genomsnittet där är ungefär fem år, men jag skulle kunna tänka mig att det blir längre i det här fallet, säger Eva Marie Laurén, rättspsykiatriker..

NT - 17 aug 11 kl. 14:23

Andelen 24-åriga östgötar som pluggar är under genomsnittet

Åldern på ungdomar som börjar plugga på högskola skiftar mellan länen och kommunerna. Vid 24 års ålder har 43 procent av Sveriges invånare börjat plugga. Östergötland ligger precis under genomsnittet, där 42,5 procent har påbörjat sina studier vid samma ålder..

YLE - 24 jun 13 kl. 12:05

Finländska matpriserna högre än EU-genomsnittet

Priset på mat är nästan en femtedel högre i Finland än i EU-länderna i genomsnitt. Det visar en jämförelse av priserna på mat och alkoholfria drycker under våren 2012 som Statistikscentralen publicerar i dag. Den högsta prisnivån har Danmark, där matkorgen är över dubbelt dyrare än i Polen som har den lägsta prisnivån inom EU.

IDG - 11 jul 13 kl. 09:30

Macförsäljningen ner mer än genomsnittet

Försäljningen av datorer fortsätter sjunka i världen, och Apples Macar är numera inget undantag. Det senaste kvartalet sjönk Apple mer än genomsnittet..

Fler nyheter från VA

VA - I förrgår: 15:48

Superföretaget som vuxit genom att tänka annorlunda – med kreativ höjd som ledord

Produktionshuset Superstudio D&D förklarar en del av sin framgång med att de ligger i Borås och inte i Stockholm. "Vi vill göra saker på vårt sätt", säger vd Anna Johäll . .

VA - I förrgår: 15:41

”Bättre att hacka lagligt än att ha mardrömmar om att polisen ska slå in dörren”

33-årige prisjägaren Frans Rosén är dollarmiljonär med två mästarbälten i säkerhetshacking. Att hitta en läcka i systemen hos bolag som Google, GM och Spotify kan ge 30 000 dollar i belöning för en enda bugg. .

VA - I förrgår: 15:38

Dramatiskt när tunga makroekonomiska besked landade – men spänn på bältet inför nästa börsvecka

Här får du en snabbkoll på börsveckan. ECB kom med nytt raketbränsle. Nästa vecka är det dags för H&M:s försäljningssiffror, flera kapitalmarknadsdagar och räntebesked.

VA - I förrgår: 15:07

Londonbörsbudet ratades: ”tvivelaktigheter kring nyckelaspekter”

”Vi förvånas och vill uttrycka vårt missnöje över ert beslut att offentliggöra ert oombedda affärsförslag blott två dagar efter att vi över huvud taget fått vetskap i saken”, skriver LSE:s styrelse i brevet. .

VA - I förrgår: 15:00

Här är 10 vinnaraktier att plocka till portföljen

Veckans Norden topp 10 består av åtta svenska, en norsk, en dansk och inga finska aktier. .

VA - I förrgår: 14:48

Nu är AI lika smarta som amerikanska high schoolstudenter – nästa mål är en digital Aristoteles

AI-forskarna har passerat en milstolpe. Nu kan systemet både förstå mänskligt språk och mänsklig logik.  .

VA - I förrgår: 14:39

Wework genomför sin börsdebut – begränsar vd:ns röstmakt

Det kritiserade bolaget har sågats av analytiker och investerare sedan börsplanerna gjordes offentliga.  .

VA - I förrgår: 13:59

Unga spenderar dubbelt så mycket tid online som för 4 år sedan – samtidigt rasar bokförsäljningen

För unga i åldrarna 9-19 har det visat sig att onlinetittandet ökat kraftigt. .

VA - I förrgår: 11:40

Quickbits svar på turbulensen – lämnar omfattande dokument

”Vi är angelägna om att sprida kunskap och transparens kring vår affär i syfte att motverka osäkerhet och okunskap kring vår verksamhet”, säger Quickbits vd Serod Nasrat. .

VA - I förrgår: 09:46

Moderaterna vill se ett söndagsöppet Systembolag

”Jag tycker att det är rimligt att människor själva får bestämma när i veckan man ska köpa alkohol”, säger  Moderaternas partisekreterare. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.